• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...

Maşallah İslam Ümmeti olarak Ramazan ayında takdire şayan bir şekilde ibadet ediyoruz. Hamdolsun. Bu kadar ibadet eden ferdi olduğu halde beldeleri işgal halinde olan başka bir din var mıdır acep? Bu yazımızda ibadet ve siyaset ilişkisini ele almak zorunda hissettik kendimizi. Bize; güç, izzet, galibiyet ve yeryüzünde hakimiyet verecek bir ibadet...

 Ramazan Umresi Hac gibi kalabalıktır. Binlerce insan saatlerce aç ve susuz olmasına rağmen hiç kimse üşenmeden İftardan 3-5 dakika sonra kalkıp akşam namazını cemaatle kılarlar. Görenler bilir müthiş bir sahnedir. Disiplinli bir ümmetiz. İrademize hakim oluyoruz.

Allah'a ibadette eza ve cefaya katlanabiliyoruz. Bakın teravih namazlarına, seher cüzlerine, iftarı bekleyip orucunu açmayı bekleyenlere bir bakalım. Sayısal olarak ne kadar da çoğuz değil mi?Peki bu yenilmişlik niye? Bu esaret ne oluyor? Yemen, Suriye, Afganistan, Irak ve daha nice yurtlarımız ne diye harabeye döndü? Arakan`da Müslüman olduğu için çırılçıplak olarak direklere bağlanıp şerefi oynanan Müslüman değil mi? Birçok yerde İslam Ümmeti zelil olmasının sebebi nedir?

Evet, ibadet ve siyaset kavramlarını yan yana getiremeyenler veya bundan rahatsız olanlar acep siyeri hiç okumazlar mı? Yahu okumasınlar bari bir sayfalarını karıştırsınlar. Görecekler ki Bedir, Kaynukaoğullarının sürgünü; Uhut, Beni Nadir'in Sürgünü; Hendek, Kureyzaoğullarının idam edilmesi; Tebük, Medine İslam Devletinin elçileri, diğer kabile ve devletlerden gelen elçiler ve bir devlet başkanı olan bir peygamber... Devlet kurmuş, devlet yönetmiş, düşmanlarını zelil etmiş bir peygamberin ümmetiyiz.

Siyaset yapmış bir peygamberin ümmeti yaklaşık 1200 yıl yeryüzünde ıslahı ve adaleti sağlamaya çalıştı. Ama son 200 yıllık süreç bu ümmetin yenilgisine ve insanlığın çok acı çekmesine neden oldu. İnanın ki ümmet yenilmemiş olmasaydı Hiroşima, Nagazaki olmazdı. Atom bombaları ile binlerce insan ölmezdi. Kafirler bile rahat ederlerdi.

Siyaset ve ibadet birbiri ile bir bütündür. Bakın ümmetin en kıymetli mekanları Mekke ve Medine siyasi anlamda küfrün kontrolüne girmiş bir devletin eliyle ne hale geldi? ABD başkanına milyonlarca dolar vermekten çekinmeyen bir kral, komşusu Yemeni bombalıyor ve Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk açlığından ölüyor. İman ettiğimiz kitap eraeytellezi yüzkezzibü biddin? Derken Maun suresinde sanki Suudi krallarını işaret ediyor. Ve şu ayet feveylül lil müsallin, açları doyurmadan namaz kılanlara Allah'ın bakış açısını gösteriyor değil mi?

Kabe imamları Kuran okurken ağlıyorlar. Allah razı olsun amma acaba Kuran'ın hükümlerini hiçe sayan zalim krallara karşı kıyam etmemelerinden dolayı o Kuran kıyamette onlardan davacı olmaz mı? Suriye'yi, Yemen'i bu hale getiren en büyük etkenlerden biri de Suud'dur. Bunu görmek ve dile getirmek gerek. Dert büyük...

Bu Cuma, Ramazanın son cumasıdır. Rahmetli İmam Humeyni ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs günü olarak ilan etmişti. Bu vesile ile birçok Müslüman  her ramazan ayının son cumasında meydanlara dökülür ve İsrail vebasının yok olması için basın açıklamaları, bildiriler ve kahrolsun İsrail sloganları ile şehir meydanlarında haykırırlardı. Ama son Suriye olayları ile beraber özellikle sunni Müslümanlar İmam Humeyni'yi sevseler de İran'ı hatırlatacak her şeyden uzak durmaya başladılar.

İran'ın yanlış siyaseti İmam Humeyni gibi ümmetin bir parçası olmuş bir önderin öğretilerini göz ardı etmeye engel olmamalıdır. Siyonizm ve Emperyalizmle mücadele etmiş bir Pir-i Aşk'tır İmam Humeyni. Özellikle devrimi ve devrimden sonraki ümmetçi tutumu Sunni ve Şiileri ilk defa bu kadar yakınlaştırmıştı.He şu sloganı yok mu: La şarkiyyee lağarbiyye İlla İslamiye ila İslamiyye. Evet, ne Doğu ne Batı ancak İslam ancak İslam demeye ne kadar da bugün ihtiyacımız var değil mi?

Bu vesile ile Ramazanın son Cumasını Siyonizme başkaldırı sedaları ile ihya; Ramazanın son Cumasına çok yakışıyor. İslam ümmetine seslenip Ey İslam ümmeti demek,  fe eyne tezhebun demek, biz; tefrikaya düşmüş Müslümanlar için ilaç gibi geliyor.

Şii ve Sunni DÜŞMANLIĞI ÇIKARMAYA ÇALIŞANLARA ALLAH FIRSAT VERMESİN. BİZİ KÜFRE KARŞI BİRLEŞTİRSİN. AYNI KABE'NİN SACİDLERİNİ RABBİ ZÜLCELAL ZALİMLERE KARŞI CEM ETSİN.

YERYÜZÜNÜN İMAR VE ISLAHI İÇİN SİYASET YAPIP ÜMMETİN KURTULUŞUNA VESİLE OLANLARDAN OLMA DİLEĞİ İLE...