• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Cumhurbaşkanı, Amerika'nın göbeğinde "Çağımızın vebası İslam düşmanlığıdır." dedi. Gerçekten de çok doğru ve çok yerinde bir söz! İslam'ın en büyük düşmanı olan Amerika gibi bir devletin göbeğinde bu sözü söylemesi elbetteki mazlum ve mustazaf insanların hoşuna gidiyor. Yine Amerika'nın göbeğinde Diyanet İşleri Başkanının dua etmesi ve bu dua esnasında Birleşmiş Milletler temsilcisi Guterres'in dahi ellerini açıp "Amin!" demesi gerçekten ilginç bir sahneydi!  

Amerika medyasını takip edecek vakit bulamadık. Fakat ülkemizde Amerika'nın sözcülüğünü yapan birçok medya organında Diyanet İşleri Başkanının yapmış olduğu dua, ciddi anlamda eleştiriliyordu. Ali Erbaş Hoca'nın Adli Yıl açılışında dua etmesi yine Amerika'nın göbeğinde dua etmesi ülkemizde Amerika'nın sesi konumundaki insanların çok ağırına gidiyor. Diyanet İşleri Başkanlığının cenaze törenlerinde ve camilerde olması gerektiğini, bunun dışında hayatın hiçbir yerinde söz söylememesi gerektiğini, Papa gibi davranması gerektiğini ifade eden yorumlarla Ali Erbaş'ı kınıyorlar. 

Gerçekten de ülkemizde Müslüman anne babanın çocuğu olmasına rağmen, ismi Müslüman ismi olmasına rağmen bir kafir gibi bir mürtet gibi bir münafık gibi konuşan, davranan, İslam'a ve İslam'ın kutsallarına düşmanlık eden çok insan var. Bu da bizi gerçekten de çok üzüyor. Özellikle sosyal medyada bir Hıristiyan'ın bir Yahudi'nin hatta putperest bir kimsenin dahi İslam aleyhine söylemekten utanacağı, korkacağı sözleri utanmadan, korkmadan, perva etmeden söyleyen insanlar var. Biz bu tür insanları görünce geçmişteki peygamberler gibi diyoruz ki ‏ربي اغفر لي قومي أنهم لا يعلمون yani ''Rabbimiz kavmimizi affet, çünkü onlar bilmiyorlar.'' 

Evet, çağımızın en büyük vebası İslam düşmanlığıdır. Ve ülkemizde İslam'a düşmanlık eden ciddi bir güruh var. Her fırsatta ellerine geçen her imkanda İslam'ın nurunu söndürmek isteyen, Müslümanlara hakaret eden, İslam'ın şiarlarına, kutsallarına, Allah'a, Allah Resul'üne ve O'nun kitabına, dinimizi anlatan hocalarımıza, vaizlerimize pervasızca hakaret eden, onlarla alay eden hatta küfür eden çok terbiyesiz insanlar var. 

İslam'ın değerlerine hakaret eden, toplumumuzun kültürünü ifsad eden kişiler ve programlar özellikle RTÜK başta olmak üzere yetkili kurumlarca tespit edilmeli ve gerekli yasal işlem başlatılmalıdır. Çünkü toplumun huzurunu bozuyor ve toplumun kıymet verip değer verdiği kutsalları aşağılayarak toplumsal anarşiye sebebiyet veriyor bu tür kimseler. En büyük terörist, toplumun inancına, kültürüne, adet ve geleneklerine hakaret eden; toplumu ifsat etmek isteyen, şeytan ve taraftarlarına hizmet eden, Amerika gibi şeytani devletlerce fonlanan bu hainlerdir. Televizyon ekranlarında, biz bu hainleri çok görüyoruz. Ve bunların ağızlarından çıkan vebalı sözler toplumda kargaşaya, anarşiye sebebiyet veriyor. 

Peki ne yapmak gerekiyor? Madem çağımızın vebası İslam düşmanlığıdır, bu vebayı nasıl ortadan kaldırabiliriz? İslam'a olan düşmanlığı nasıl engelleyebiliriz? Ezilen, yurtları işgal edilen, öldürülen, esir edilen mazlum İslam ümmetini içinde bulunduğu zilletten nasıl kurtarabiliriz? Bu sorulara uzun uzadıya cevap verilebilir. Ama bizim teklifimiz: Ümmeti tek çatı altında toplayacak bir anayasa hazırlanmalı ve ümmetin arasına çizilmiş yapay sınırlar kaldırılmalıdır. "Ezan-ı Muhammed'inin okunduğu tüm beldeler vatanım, ben Müslümanım diyen tüm insanlar Vatandaşımdır." anlayışına sahip bir devlet olmamız dileğiyle...