• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...

Bazen insanlar şu cümlelerle başlar ya sözlerine: 'Dünya çok bozulmuş! Ortam çok bozuk! İnsanlar yoldan çıkmış!' Bu tür sözlerle konuşmalarına başlayan kimselerin sözlerini hemen keserim. Gerçekten düşünülmeden gelişigüzel söylenilen sözler bunlar.

Kurban bayramının 1. sabahını geçirdik. Camilerimiz tıklım tıklım doluydu. 100 binlerce insan tek bir sesle 'Allahuekber ve Lillahil hamd' diyordu.

Toplumda yaşanan iyileşmeleri, güzellikleri, yardımlaşmayı, merhameti, sevgiyi, iyi niyeti, akrabalıktan kaynaklanan Sıla'yı Rahmi görmek gerekir. Bütün güzellikleri görmeyip 1-2 yanlışa, 1-2 menfi olaya takılıp toplumu kötülemek, halkımızı, milletimizi hor görmek; aklı başında hiçbir alimin, Müslümanın işi değildir.

Özellikle menfi ve çirkin bir olay üzerinden toplumu kötüleyip nasihat etmeye kalkışan acemi vaizler, ciddi anlamda uyarılmalıdır.

Allahu Teâla menfi yani bireysel, kişisel, çirkin olayların toplum içerisinde anlatılıp herkese duyurulmasından razı olmaz. Kötü, çirkin, menfi bir olayla karşılaştığımız zaman bunu gece gibi örtmek gerekiyor. Çirkin ve menfi işleri gizleme konusunda  özellikle TV kanallarında, sosyal medyada yani kitle iletişim araçlarında daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Bu arada kurban bayramının bitmesi ile hicri yılın da sonuna gelmiş oluyoruz. 2 senedir dünya genelinde Hacca gidilmediği için Hacı ziyaretinden de mahrum kaldık. Bu gerçekten de üzücü bir durumdur. İnşallah gelecek sene ülkemizden ve diğer Müslüman ülkelerden insanlar Hacca giderler.

Aslında salgın hastalığın Hacca engel olmaması gerekiyordu. Sağlıklı insanların diğer ülkelere seyahat yapma hakları kısıtlanmadığı gibi Müslüman insanların da Hac yapma hakkı kısıtlanmamalıydı.

Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine ile ilgili tasarrufları daima Müslümanların problemidir. Allah'tan dileriz ki bu kutsal beldeler, İslam ülkelerinin ulemasından teşkil olan bir heyet tarafından yönetilsin. Bir kralın ve onun yağmacı oğullarının insafına bırakılmasın. Bu da Ümmetin en büyük problemlerinden birisidir.

Toplumumuzdan kimse Hacca gidemezse de vaizlerimiz, hocalarımız Hac ibadetinin kutsiyetini toplumsal, kitlesel, insanlık açısından faydalarını; işlemeli anlatmalıyız.

Allahu Teala bayramınızı mübarek eylesin! Neşe, sevinç huzur ve afiyet içerisinde geçecek nice bayramlara erişme dileğiyle, Allaha emanet olun, hayırlı bayramlar...