• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...

19 Aralık 2012 tarihinde kuruldu. 01/04/2021 tarihinde yapılan en son resmi sayıma göre 9076 üyesi olan Hür Dava Partisi 4. Büyük Olağan Genel Kurulunu bugün yapıyor. Kurucu Başkanı Mustazaf Der eski başkanı Avukat Mehmet Hüseyin YILMAZ’dır. 1. Olağan Genel Kongre sonucunda Avukat Zekeriya YAPICIOĞLU genel başkan oldu ve 21 Mayıs 2018 tarihine kadar görevini ifa etti. Bu arada kısa bir süreliğine genel başkanlığa rahmetli Mehmet YAVUZ geçti. Ardından Mustazaf Der’in eski başkanlarından olan Avukat İshak SAĞLAM başkan olarak seçildi.

HÜDA PAR’ı diğer partilerden ayıran en önemli özelliği şudur: Türkiye Siyasi Tarihinde ilk kez bir parti açık açık dedi ki: ’Referansım İslam’dır!’ Her hafta hükümetmiş gibi büyük bir ciddiyetle Haftalık Gündem Değerlendirmesiyle sürekli Kamuoyunda gündemde kalmayı başaran bir parti oldu. Yaklaşık 9 yıldır her hafta ‘Haftalık İç Gündem Değerlendirmeleri’ ile Türkiye’de yaşanan gelişmelere yönelik çözüm önerileri sundu. Yine haftalık Dış Gündem Değerlendirmeleri ile de başta İslam Ülkeleri olmak üzere dünyadaki tüm gelişmeler için bir fikri ve sözü olduğunu ispatladı.

HÜDA PAR, Mısır’daki darbede, 15 Temmuz’da sokaklardaydı. Meydanlarda binlerce gönüllüsü ile darbeye karşı fiili olarak direneceğini açık açık ilan etti. Halkı meydanlara çağıran ilk siyasi kişilerden birisi de o dönem HÜDA PAR’ın Genel Başkan Yardımcısı Saygıdeğer Said Şahin Hoca’dır. Hatta halktan birçok kişi HÜDA PAR’ı meydanlarda görünce özgüvenlerinin arttığını belirtip HÜDA PAR yöneticilerine teşekkür etmişlerdi.

HÜDA PAR, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kazanmasına vesile olanlardandı. Bu yüzden Cumhur İttifakı’nda yer almamış olsa da Cumhurbaşkanı, seçildiği gün, balkon konuşmasında HÜDA PAR’a teşekkür etmişti.

Aslında Türkiye halkı HÜDA PAR’ı 2014 yılında 6-8 Ekim Olaylarında katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının öyküsünde tanıdı ve sevdi. HÜDA PARlılar halka kendilerini tanıttıklarında birçok vatandaştan şu sözü duydular: ’Ha, o Kurban Bayramında fakirlere et dağıtırken PKK’lılarca şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının Partisi!’

HÜDA PAR’ın Parti tüzüğünün 2. Maddesi olan Amacımız kısmının ilk cümlesi şudur: ‘Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış olan ve aslında bizi biz yapan insanî ve İslamî değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır kılmak’ Zaten HÜDA PAR, bu maddeyi gerçekleştirebilirse bu ülke de bu dünya da bambaşka olur. İnsani ve İslami değerleri yeniden ihya ve inşa etmek… Peki, yaklaşık 9 yıldır HÜDA PAR, bu hedefi için neler yaptı? Toplum, HÜDA PAR’a güveniyor mu? HÜDA PAR, Türkiye siyasetini bu amacı doğrultusunda yönlendirebiliyor mu? Bu konuda ne kadar başarılıdır?

Açık ve tarafsız bir şekilde söylemek gerekirse, kimseyi ve kendimizi kandırmaya gerek yok! HÜDA PAR, bu ümmetin ümidi olmayı başardı. Gidin kime sorarsanız sorun, İzmir’den başlayın Iğdır’a kadar, Antalya’dan başlayın Ordu’ya kadar sorun: ‘HÜDA PAR nasıl bir partidir?’ Her sorduğunuz kişinin ağzından en az üç kez İslam kelimesini duyacaksınız. İslam ve HÜDA PAR, maşallah ne kadar birbirine yakışıyorlar! Allah’a hamd olsun ki bu ülke, böyle şerefli bir partiye sahiptir.

Şunu belirtmeden bu yazıyı sonlandırmak istemiyoruz. 4. Olağan Genel Kurula gidecek HÜDA PAR yetkililerine halkımızın tercümanı olarak sesleniyoruz: Öncelikle Türkiye’nin tüm illeri ve ilçelerinde artık teşkilatınız olsun! İnsanlar size rahatça ulaşabilsinler. 9076 üye sayısı sizin tabanınızı yansıtmıyor. Yaklaşık 1 Milyon tabana sahip bir Parti olduğunuzu biliyoruz. Öyle ise halkımızın HÜDA PAR’a üye olabilmesi için gerekli koşulları lütfen hızlıca oluşturun. Tüm İslam beldelerinin dertleri ile dertlenen bir Partinin tüm İslam ülkelerinde birer temsilcisi neden olmasın ki? Madem tüm insanlığa yönelik bir siyasi söyleminiz var, öyle ise tüm ülkelerde temsilcilikler açın lütfen!

Hüda Par, 4. Büyük Olağan Kongrenden sonra seni bekliyoruz! Hoş geldin! Baş göz üstüne! Ala re’si vel ayni! Ser-seran ser çavan! Tüm diller ile ‘Hoş geldin HÜDA PAR!’ diyecek insanlık seni bekliyor, HÜDA PAR! Elini çabuk tutman, insanlığa sahip çıkacak kudrete erişmen duası ile HÜDA PAR!