• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...

Peygamber Efendimiz, ‘İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman`a farzdır.` Der. Yine o kalplerin mürebbisi sallallahu aleyhi ve selem der ki: ‘Yüce ve her türlü noksandan münezzeh olan Allah, bu tür ilim meclislerini(mektepleri) sever.` Bir başka hadiste Peygamberimiz şöyle der: ‘En azından Cuma günü dini meseleleri öğrenmek ve öğretmek üzere kendisini hazırlamayan Müslüman`ın durumu ne kötüdür!`

Tarih boyunca ilme ve eğitime önem vermiş bir ümmetiz. Bu ümmet birçok medreseler, okullar, üniversiteler kurmuştur. Çocuk eğitimine eş seçimi ile başlanması gerektiğini anlatan bir peygamberin ümmetiyiz. ‘…Siz dindar olanını seçiniz.` Demişti cevamil kelim peygamber. Sizin en hayırlınız Kur`an`ı öğrenen ve öğreteninizdir.` Dediği için 1400 yıldır nice yiğit, muvahhit, Salih ve Saliha, mümin ve mümineler her yerde ve mekanda Kur`an öğretmişlerdi.

2023 Eğitim Vizyonunun konuşulup MEB`e raporlanıp hazırlandığı şu günlerde, Allah`ın ilk ayetinin sıfatıyla beraber anılması gerektiği kanaatindeyiz. Herkes ilk ayet ‘Oku!` der ama kimse ‘yaratan rabbinin adıyla` olan sıfatı ifade etmez. Ne yazık ki uzun yıllardır İslam ümmeti, ‘YARATAN RABBİNİN ADIYLA ‘OKU!`MAKTAN MEN EDİLİYOR. Daha önce bizdeki İslam düşmanları şimdi de Nijerya gibi İslam ülkelerindeki Ümmet düşmanları okuma işini yaratıcıdan beri hale getirmeye çalışıyorlar. Bu yüzden öğrencilerin başörtüleri ile uğraşıyorlar.

Eğitim müfredatımızın ana felsefesi, dayanağı halen Kur`anî öğretilere göre şekillenmemiş. Eğer bu halk Kur`an`a inanıyorsa Kur`an`ın çerçevesinde çizilmiş bir eğitim müfredatı hazırlanmalı değil mi? Ders içerikleri Kur`an`ın muhtevası ile yoğrularak hazırlanmalıdır. İşte o zaman dinimizin ilk emrini gerçekleştirmiş oluruz. Yaratanın adıyla olmayan bir eğitim, eğitim olamaz. Daha önceden hiç verilmeyen Kur`an dersinin artık seçmeli bir ders olarak okutuluyor olmasını kesinlikle yeterli görmemeliyiz. Halk tarafından, Kur`an dersinin tüm kademelerde hatta üniversitelerde de dahil zorunlu ders sınıfına alınması için gerekli tüm girişimlerin yapılması elzemdir. Hem ikinci dönemin başında seçmeli dersler için velilere gönderilen dilekçelere mutlaka Kur`an dersini seçerek büyük bir oranla ülke yöneticilerine mesaj vermeliyiz.

Bu arada okullar yarıyıl tatiline giriyor. Allah hayırlı etsin. İnşallah öğretmen ve öğrenciler bu 15 günlük tatilde dinlenir ve yeni döneme daha canlı bir şekilde başlarlar. Allah hayırlı etsin. Bu arada öğretmen demişken öğretmenlerimizin boş zamanlarından istifade etmeliyiz. Gerek akraba çevreleri gerekse mahallelisi olan çevresi, öğretmenlerimizin ilminden faydalanmalıdırlar. Bunun için ortamlar oluşturmalıyız. Öğretmen sadece sınıf içine hapis olmamalıdır. İmamlık ve öğretmenlik mesleği ömür boyu devam eden, mesaisi 7/24 olan çok kıymetli mesleklerdir. Halkımızın maddi ve manevi sıkıntıları ile ilgilenen, sivil toplum içinde söz sahibi, sosyal hayattaki sorunların çözüm merkezi olacak bir yaşam bir mücadeleyi insanlar bekliyor. Öğretmenler ve İmamlar toplumun dönüşüm ve ıslahı işinde daha ciddi roller almalıdırlar. Halk olarak bu iki sınıfı özüne döndürecek, asli işlerinin başına geçmelerini sağlayacak ortamlar oluşturmalıyız.

Evet, tatil çocuklar için, ebeveynler için heyecanla bekleniyor. Tatili verimli geçirmek, maddi ve manevi kazancı arttırmak için öğretmen ve imamların rehberliğine ihtiyaç duyan bir halkız. Halkımızın bu konulardaki yalnızlığını camilere gidip imamlarla, müezzinlerle omuz omuza verip mahallesinin gelişmesi için gayret gösteren öğretmenler görmek istiyoruz. Rabbim bir an önce milletimizin maddi ve manevi sıkıntılarını gidersin. Yeryüzünün ihya, imar ve inşa işini ecdadı salihan gibi üstlenmeyi, bize ve neslimize nasip etmesi duası ile…