• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...

Rahmetli Mücahit Erbakan, Öğrenci Andı ile ilgili şöyle demişti: ‘Bu ülkenin evlatları asırlar boyu mektebe başlarken besmele ile başlar. Siz geldiniz besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine? Türküm, doğruyum, çalışkanım. Sen bunu söyleyince öbür taraftan da Müslüman evladı ya öyle mi, ben de Kürdüm daha doğruyum, daha çalışkanım deme hakkı kazandı. Ve böylece siz bu ülkenin insanlarını birbirlerine yabancılaştırdınız.` Bu sözler bir yıl hapis cezasına çarptırılmasına neden olmuştu. Hiç düşündünüz mü? Bir ülkenin başbakanı bu sözlerle konuşma yapıyor ama sistem onu cezalandırıyor. Bu Andı yazan Reşit Galip yüzünden bu ülkenin iki başbakanının hayatı yandı. Biri Adnan Menderes`ti. Ki en büyük suçu Ezanı Türkçeleştiren bu adamın ve temsil ettiği aklın uygulamasını kaldırttı. Ve ezan aslına göre okundu. Ve İdam! Yıllar sonra Erbakan geldi ve bu Reşit Galip denen adamın yazdığı içinde ırkçılık ideolojisini dayandıran bu sözler okullarımızda niye okutuluyor? Faydası yok, bölücülüğe sebep oluyor dedi diye hapse mahkum edildi. Bakın hali hazırdaki cumhurbaşkanının bile bir şiirden dolayı hapis yattığı bir ülkede yaşıyoruz. Niye bu milletin seçtiği başbakanlar hapis yattı veya idam edildiler? İş yine 1. Dünya Savaşına dayanıyor deriz. Çünkü bu savaşı Osmanlı kaybetmedi, aslında ümmet kaybetti. Ve yeni kurulan sistem ümmeti ve ümmetçi düşünmeyi bünyedeki kanser gibi görüyordu. Bu yüzden tahammülsüzdüler.

Geçen Payitaht Abdulhamid filminden bir sahnede Abdulhamid`e ait sözlerin gündemi açıklaması bakımından sizlerle paylaşmak isteriz. O dönem yayınlanan bir gazetede geçen ‘Milleti Osmaniye` ibaresini okuyan Abdulhamid Han ile Paşası arasında şu konuşma geçer: ‘Gazetede geçen ibareyi paşaya okutur. İbare:‘Bugün Milleti Osmaniyenin içinde bulunduğu hal herkesin imtina ettiği haldir.`Abdulhamid Han:- Size garip gelmedi mi paşam? Paşa:-Yok. Abdulhamid Han:-Milleti Osmani derken neden bahsediliyor sizce? Paşa:-Osmanlı sınırları içinde yaşayanlar Osmanlı milleti. Abdulhamid Han:-İşte paşa tuzak budur! Biz İslam milletiyiz. Osmanlı milleti diyerek Ermenileri, Rumları da Osmanlı milleti içine dahil etmek isterler. Onlar Devleti Aliyenin tebaasıdır. Bize Milleti Osmani diyerek Hintli Müslümanlarla, Özbek Müslümanlarla, Türkistanlı Müslümanlarla, Afrikalı Müslümanlarla bağımızı kesmek isterler. Yani derler ki siz hudutlarınızla sınırlısınız. Hayır paşa! Bu ifadeleri yazanlara bakınız, maaşlarını Fransa`dan, İngiltere`den alıyorlar. Hedefleri şudur paşa: Büyük bir milleti fert fert bölüp fert fert parçalamak. Hiçbir aidiyeti olmayan insanlar ortaya çıkartmak.`

TRT ekranlarında, Ümmetin derdini dert edinip ehli Küfrü karşısına alıp yıllarca mücadele eden ümmetçi bir tarihi şahsiyetin anlatılması ümit vericidir.

Bu arada Eğitim Bir Sen`in meydanlara inmesi ve ırkçılığı, şovenizmi yayan, 80 yıl boyunca körpecik zihinlere cebren derc ettirilen bu sözlerin asla okullarımıza geri getirilemeyeceğini ifade etmeleri takdire şayandır. İnşallah ülke gündeminde İslam milletlerinin dertlerini daha çok dillendirecek bir Eğitim Bir Sen geliyor.

Fakat birçok kesimde bir tedirginlik oluştu. En basit bir şiiri dahi hükümet kaldırıyor ama beş yıl sonra da olsa geri geliyor. Acaba başörtüsü gibi en temel haklara dahi bu şekilde müdahale yapılmaz mı? Hükümet bu konularda ne diye pansuman tedavilerle uğraşıyor. Daha net ve anayasal çözümlere niye gidilmiyor? Diye soran çok. Allah bizi zalim kavimlerin fitnesi yapmasın. Bize sahip çıksın. Bizi ırkçılık, mezhepçilik gibi bölücü fitnelerden korusun. Ehli küfre cephe açıp ehli imanı kucaklamayı nasip etmesi duası ile…