• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...

Allah`ın (cc) adıyla  Hamd, bizlerin zifiri karanlıklardan nurlu aydınlıklara çıkmasına vesile olan Resullerin serveri, Nebilerin Önderi Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhisselatu vessalamı gönderen güç ve kudret sahibi Allah Tebareke ve Teâlâ`ya olsun.

Salât ve selam yaratılan ve yaratılacakların en sevileni, en güzeli, en değerlisi, en şereflisi, en onurlusu ve en çok bekleneni olan gönüller incisi Efendimize, pak ve temiz âline, kıymetli ashabına ve bahar geldi mi ülkenin dört bir tarafında mewlid etkinlikleri, salâvat kampanyaları, siyer ve şiir yarışmaları düzenleyen güler yüzlü ve güzel ahlaklı Peygamber Sevdalılarına olsun.

Kalplerin ve gönüllerin sultanı Peygamber Efendimizin kutlu doğumu vesilesiyle Türkiye`nin dört bir tarafında açık ve kapalı alanlarda büyük bir coşku ile kutlanan etkinliklerin başlayacağı günlere yaklaşmak üzereyiz.

Etkinlikleri organize eden Peygamber Sevdalıları çalışmalarını geceli, gündüzlü sürdürmekteler. Gelenekselleşen mewlid etkinliklerine Peygamber Sevdalısı halkın her geçen yıl çok daha fazla teveccüh göstermesiyle beraber sorumluluklarının artığının bilincindeler. Bu sebeplerden dolayı da etkinliklerde herhangi bir aksaklığın olmaması ve hiçbir noksanlığın oluşmaması için en ince ayrıntıları bile gözden kaçırmıyorlar.

Etkinlikleri organize eden Peygamber Sevdalıları dünyevi hiçbir karşılık beklemeden bunları yapıyorken, etkinliklere iştirak edecek olan bizlerinde yapacakları bir şeyler olmalıdır. Geçen sene kutlu doğum ile ilgili yayımladığımız yazılarda sıkça dile getirdiğimiz gibi; eğer ki bizler de Peygamber Sevdalısı olmak istiyorsak mutlaka bizlerinde yapabilecekleri olmalıdır. Gönüller sultanının şefaatine mazhar olmak ve böylece ebedi saadete ulaşmak istiyorsak bir şeyler yapmalıyız. Dünyevi sıkıntı ve zorluklardan kurtulmak ve huzur ve saadetin asıl anahtarını bulmak istiyorsak bir yerlerden başlamalıyız.

Eğer başlamamışsak, bu dakikadan itibaren başlamalıyız gönlümüzün sultanını anlamaya, anlatmaya... Hayatını defalarca okumuşsak da, bir kez daha okumalıyız hayatımıza yön veren önderin yaşadıklarını, yaptıklarını, söylediklerini... Daha önce O`nu (s.a.v) hatırlatacak yazılar/şiirler yazmışsak da, bir kez daha yazmalıyız bizlere ilham veren kalplerimizin nazenin süsünü...

Eğer ki bunları yapmıyorsak, Peygamber Sevdalıları platformunun ve diğer İslami STK`ların düzenlediği/düzenleyeceği kampanyalara, yarışmalara, sınavlara iştirak etmeliyiz. Kendimizle beraber arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, çocuklarımızı bu hayırlı işlere girişmeleri için desteklemeliyiz, teşvik etmeliyiz. Zemheri kışları baharlara çeviren Sevgili Peygamberimizi anımsatacak, anlatacak etkinliklerin; kuruyup çöllere dönüşen gönülleri tekrar yeşerttiğini anlatmalıyız.

Yok, bunları da yapamıyoruz diyorsak, en azından “Her Gül Bir Salâvat, Her Gün bin Salâvat; Hazreti Muhammed (sav)`e MİLYAR SALÂVAT” kampanyasına katılmalıyız. Bizlerin, dehşetli gün olan kıyamet gününde Yüce Allah`ın arşının gölgesinde gölgelenmesine yol açacak çokça salâvat getirmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Sabah kalkarken, işe giderken, çalışırken, araba kullanırken, misafirlikteyken, akşam eve gelirken, yatağa girerken yani her nerde olursak olalım, ne yapıyorsak yapalım uygun bir zamanı yakaladığımız anda yolumuzu bir nur gibi aydınlatan mübarek insan Hazreti Muhammed (sav)`i analım.

Gönüller sultanı Hazreti Muhammed (sav)`i anmak, O`na salât ve selam getirmek bizlere ne mi kazandıracak? Buyurun cevabını Efendimizden dinleyelim.

“Kim bana bir defa salâvat getirse, bu sebeple Allah Teâlâ`da ona on misli merhamet eder. O kimsenin on günahını bağışlar ve manevi derecelerini on derece daha yükseltir.”

“Kıyamet gününde üç kişi Allah`ın arşının gölgesinde gölgelenir. Üzüntülü kişiyi teselli eden kimse, sünnetimi ihya eden kimse ve benim üzerime çokça salâvat getiren kimse...”

“Dehşetli gün olan kıyamet gününde insanların bana en yakın olanları, en çok salâvat getiren kimseleridir.”

Gönlümüzün sultanı Peygamber Efendimiz, başka bir hadis-i şerifte de şöyle buyuruyor: Bir gün bana Cenabı Hakkın dört büyük meleği Cebrail (a.s), Mikail (a.s), İsrafil (a.s) ve Azrail (a.s) geldiler.

Cebrail (a.s) bana dedi ki; “Ya Resulullah! Ümmetinden bir kimse, size günde on defa salâvat getirirse yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar, sırat köprüsünü kuşlar gibi geçirtirim.”

Mikail (a.s) dedi ki; “Ya Habiballah! Ben o kula senin Kevser havuzundan kana kana içirtirim.”

İsrafil (a.s) dedi ki; “Ya Nebiyallah! O kulun affı için başımı secdeye koyarım, Allah Teâlâ onu affetmedikçe başımı secdeden kaldırmam.”

Azrail (a.s) dedi ki; “Sana günde on defa salâvat getirenin ruhunu Peygamberler gibi kabzederim.”

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz; “Bu ne büyük lütuf Yarabbi! Bu ne büyük ihsan Allah`ım!” diye buyurdular.

Âlemlerin yegâne yaratıcısı Allah ve melekleri de Peygamber Efendimizi çokça anarlar. Yüce Kitabımız Kuran`da, Allah Teâlâ biz Müslümanlarında Resulullah`ı çokça anmasını istiyor. Şöyle buyruluyor Ahzap süresinin 56. ayetinde; “Allah ve melekleri Peygambere çokça salât ederler. Ey müminler! Siz de O`na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.”

Yüce Allah`ın Kuran`da beyan ettiği ve Peygamber Efendimizin de hadislerinde belirttiği gibi, salâvat getirmenin bizlere kazandıracakları çok fazladır. Ayrıca topluca yerine getirilen bir iyiliğin mükâfatı da, tek başına yerine getirilenden daha fazladır. O yüzden, hayatlarını Resulullah`ın yaşadıklarıyla idame ettirmeye çalışan biz Peygamber Âşıkları da, “Her Gül Bir Salâvat, Her Gün bin Salâvat; Hazreti Muhammed (sav)`e Milyar Salâvat” kampanyasına katılmalı ve çevremizdekilerin de katılmalarını sağlamalıyız. Okuyacağımız her salâvatın, bizleri Âlemlerin Efendisine bir adım daha yaklaştıracağını bilmeli, bu niyetle okumaya devam etmeliyiz.

Not: Okudukları Salâvat-ı Şerifeleri teslim etmek isteyenler, 488 2125591 – 488 2125599 -488 2121202 - 488 2121021 numaralı telefonları arayarak yazdırabilirler.

Muhammet Şerif / Doğruhaber