• DOLAR 32.572
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2431.545
  • ...
SON DAKİKA

Allah`ın salât ve selamı Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın üzerine, ehli beytine, ashabına, kıyamete kadar O`nun yolundan gideceklere ve İslam davası için işkence, eziyet, zindan ve şehit olmayı göze alan muvahhitlere olsun.

Şükürler olsun Allah-u Teala`ya ki, bizleri mazlum ve mustazafların safında olanlardan eylemiş. Küfrün askerlerinin cirit attığı bu çağda İslami bir hayatı sürdürmenin zorluğuna rağmen, İslami bir hayat sürdüren Müslümanlardan eylemiş.

Malumunuz olduğu üzere, Gözlerimizin Nuru Hz. Muhammed (s.a.v)`in Kutlu Doğumu sebebiyle başta bölgemiz olmak üzere, genelde de tüm ülkede değişik etkinlikler düzenleniyor. Düzenlenen etkinliklere Peygamber Sevdalıları büyük bir coşku ve sevinçle iştirak ediyorlar. Sadece kendi şehirlerinde olan etkinliklere değil, imkânları nispetinde diğer şehirlerdeki Kutlu Doğum etkinliklerine de katılıyorlar.

Geride bıraktığımız hafta sonunda, yine bir kaç yerde Kutlu Doğum etkinlikleri gerçekleşti. Çeşitli internet sitelerinden takip edebildiğimiz kadarıyla, Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlendiği bütün etkinliklere katılımın çok fazla olduğunu gördük. Okuduğumuz her haberde ve baktığımız her fotoğrafta Allah-u Teala`ya bir kez daha binlerce kez şükür ettik, bir Peygamber Sevdalısı olarak.

Peygamber Efendimizi sevme iddiasında bulunuyorsak eğer, O`nun için düzenlenen her etkinliğe imkânlarımız dâhilinde katılmamız gerekir. Çünkü Peygamberi sevme iddiamızın ispatı; itaattir, yolundan gitmedir, sünnetini takip etmedir, güzel ahlakını örnek almadır, haksızlığa karşı haykırmaktır, mazlum ve mustazafın yanında bulunmaktır, mürtet ve tağutların karşısında olmaktır, büyüklerimize saygılı, küçüklerimize şefkatli ve merhametli davranmaktır, O`nun adına düzenlenen etkinliklere, yarışmalara, kampanyalara katılmaktır, meydanlarda sevdalı yüreklerle beraber aşkımızı, sevgimizi, sadakatimizi, bağlılığımızı izhar edip Peygamber Sevdalısı olmaktır.

Kutlu Doğum etkinliklerinin yapıldığı Nisan ayına girmeden önce demiştik ki, bir Peygamber Sevdalısı olarak yapabileceklerimiz olmalıdır. Evet, bundan sonra Peygamber Sevdalılarının yapabileceklerini değil, yaptıkları güzel çalışmaları konuşacağız.

Bu vesileyle şehitler diyarı Nusaybin`de düzenlenen `Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed` isimli Kutlu Doğum etkinliğinden söz edeceğiz inşallah.

Öncelikle mürtet örgütün baskı, dayatma, saldırı, iftira ve karalamalarına rağmen, hüseyinvari bir direniş sergileyerek metanetlerinden ödün vermeyen, tehditlere aldırmayan ve her türlü zorluğa rağmen Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum etkinliğinin gerçekleşmesini sağlayan, emeği geçen, katkıda bulunan, iştirak eden Nusaybinli Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyor, Allah kendilerinden razı ve hoşnut olsun diyorum.

Kısıtlı imkânlara ve yapılan anti propagandalara rağmen bir program ancak bu kadar güzel organize edilir.

Etkinlik alanına yaklaşıldığında göğe yükselen tekbir sesleri, küfrün kirli ve çirkin yüzüne bir şamar vuruyor gibiydi. Öyle bir şamar ki, tağut ve mürtetlerin uykularını kaçıracak, rahatlarını bozacak, oyun ve desiselerini gün yüzüne çıkaracak bir şamar... Ve öyle bir şamar ki, şehitler diyarı Nusaybin`in temiz ve pak yüzlü mustazaflarını, ilçenin gerçek öncü ve önderleri eyleyecek...

Tekbir seslerini duyan diğer Peygamber sevdalıları da, arabada ve ilçe merkezinde olduklarına aldırmadan hemen bu büyük coşkuya katılıyor, beraberce yerine getirilen hayırdan mahrum kalmak istemiyorlardı. Onlar da zalimlerin yüzlerine hakkı haykırıyor, adeta zorba ve müstekbirlerin küçücük beynine balyoz indiriyorlardı.

Daha etkinlik alanına varmadan heyecan ve coşku hissediliyordu.

Etkinlik alanına varıldığında dikkati çeken ilk şey yeşil, kırmızı, siyah ve beyaz renkli tevhit bayraklarının yükseklerde dalgalanmasıydı. Peygamber Sevdalıları bayrakları gururla kaldırmış, yorulmadan ve sıkılmadan program süresince sallıyorlardı. Özellikle platformun sağında ve solunda bulunan beyaz renkli iki bayrak, platforma daha başka bir hava katmıştı.

Nusaybinli Peygamber âşıkları genç-yaşlı, kadın-erkek demeden alanı doldurmuşlardı. Yüzlerine bakıldığında çileli ve sıkıntılı bir hayat sürdürdükleri belli oluyordu. Belliydi ki, onlar da mazlum coğrafyanın mustazaf milletleriydi. Onlar da mürtet ve tağutların zulmüne maruz kalmışlardı. Ama her ne kadar yüzlerindeki mazlumiyet belli oluyorsa da, Müslümanlıklarının verdiği gurur ve nur yüzlerini bir gül bahçesi eylemişti adeta…

Bütün Peygamber Sevdalıları alandaki yerlerini alınca programın başlayacağını söylüyordu, peygamber aşığı sunucu… Program, hoş geldiniz faslından sonra diğer İslami STK`ların programlarına başladığı gibi Kur`an tilavetiyle başladı. Kur`an tilaveti, Peygamber âşıklarının gönlüne huzur katıyordu. Alanda bulunan bütün sevdalı gönüller, dikkatle ve huşu içinde Allah`ın kelamını dinlerken kendilerinden geçiyorlardı.

Günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmadan sonra, nazik ve narin sesiyle Peygamber Sevdalılarının beğeni ve teveccühünü kazanan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal`in okuduğu ilahiler, alandaki sevdalı gönüllerin coşmasına neden oldu. Etkinliğe katılan Peygamber âşıkları, Müslüman Kürtlere düşmanlık güdenlere inat halaylar çektiler, tekbirler getirdiler. Çektikleri her halay ve tekbirle, birileri kahroluyordu.

Daha sonra okunan mevlidi şerif, Kürtçe konuşmalar, erkek ve kız çocuk ilahi guruplarının ayrı ayrı seslendirdikleri ilahiler, yapılan kapanış duası ve son olarak ta yağmur duası yapıldıktan sonra program sona erdi.

Ayrıca programdan önce, program esnasında ve program bittikten sonra da birilerinin telkinleriyle kendini bilmez bazı sokak çocukları, Peygamber Sevdalılarının bu coşkulu gününe gölge düşürmek istiyorlardı. Kan sevdalısı efendilerinin isteği üzerine, kargaşa ortamı oluşturmak istiyorlardı. Ama kan sevdalı efendilerin hevesleri kursaklarında kaldı yine... Peygamber Sevdalıları Platformunun yetkili ve etkili âşıkları, kendilerine yakışır bir şekilde davrandılar. Provokasyona gelmediler. Sadece gerekeni söyleyip, beklediler. Bu takdire şayan ferasetlerinden dolayı Rabbim kendilerinden razı olsun inşallah.

Nusaybin`de düzenlenen geniş katılımlı Kutlu Doğum etkinliği bir kez daha gösterdi ki; mazlum coğrafyanın mustazaf milletlerinin yalnız olmadığını, yardımsız kalmayacağını, istenildiğinde binlerce insanın bir araya toplanabileceğini... Ve gerektiğinde hain, işbirlikçi ve mürtetlerin baskı ve dayatmalarına karşı cevaplar verilebileceğini gösterdi.

Kısıtlı imkânlara rağmen düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin eksiksiz ve kusursuz olmasını sağlayan Peygamber Sevdalılarının ve etkinliğe katılan sevdalı yüreklerin ecrinin kat kat olması duasıyla...

Allah`a emanet olun.

Muhammet Şerif - Doğruhaber