• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Hamas`a Gıpta Ederken Kardeşliğin Tanımını Yapmak

Yeryüzünün gerçek öncülerinin `mustazaflar` olacağının müjdesini veren Rabbimizin adıyla...

Gözlerimizin nuru Hazreti Muhammed (sav) bir hadisi şeriflerinde "Mümin gıpta eder, münafık ise haset eder" diye buyuruyor.

Bugün bizlerde Efendimizin bu sözleri doğrultusunda, Filistin direniş hareketlerinden Hamas`ın 24`üncü kuruluş yıldönümü sebebiyle Gazze`nin El-Ketibe meydanında gerçekleşen ve dört yüz bine yakın kişinin katıldığı devasa etkinlikten dolayı, Hamas`a gıpta ediyoruz.

Terör devleti israil`in aralıksız devam eden baskı ve saldırılarına rağmen Gazze sokaklarını tevhit bayraklarıyla donatan mustazaf halkın `mustazaf`ların çağrısına icabet etmelerinden dolayı onur duyuyoruz.

El-Ketibe meydanında toplanan yüz binlerce insanın gösterdiği teveccühten, fedakârlıktan ve yüzlerindeki zafer muştusundan dolayı gurur duyuyoruz.

Kısacası, Hamas`lı müslüman kardeşlerimizin başarısından, imkânsızlıklar içerisinde olmalarına rağmen siyonist rejime karşı dik duruşlarından/metanetlerinden, İslami yaşamlarındaki tavizsizliklerinden dolayı; kardeşleri olarak sevinçliyiz, gururluyuz, mutluyuz ve en kısa sürede terör devleti israil`i tarih sayfalarına gömeceklerinden de umutluyuz.

Bu sevinci, ümmetçi bir mülahazayı gütmeyen kimse anlayamaz.

Bu gururu, müslümanların derdiyle dertlenmeyen ve ilgilenmeyen kimse algılayamaz.

Bu mutluluğu, müslüman kardeşlerinin acısını kendi acısı, başarısını kendi başarısı olarak görmeyen kimse yüreğinde hissedemez.

Bizler, müslüman kardeşlerimizin mutluluğunu yüreğimizin ta derinliklerinde hissediyoruz.

Müslümanların kardeşliğinden, dayanışmasından rahatsız olan birilerinin, duygularımız karşısında neler diyeceğini de düşünmüyoruz değiliz.

Muhtemelen her zaman söylediklerini tekrar edecekler.

Diyecekler ki, "Yanı başınızda faşist bir devlete karşı mücadele edenlere neden destek vermiyorsunuz da; daima Filistin diyorsunuz, İran diyorsunuz, Afganistan diyorsunuz?"

Bilahare devam edecekler söyleyeceklerine, "Sizler ile aynı memleketleri paylaşanlar, sizlere daha yakın değiller mi?"

Be adamlar!

Aslında bizler, Hamas`a gıpta ederken kardeşliğin, yani İslam kardeşliğinin tanımını yapıyoruz.

Hamas`ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılan dört yüz bin insanın çokluğundan söz ederken, kardeşlerimizin çokluğundan söz ediyoruz.

Gazze sokaklarını yeşil bayraklar ile süsleyip başta siyonist rejim olmak üzere bütün emperyalistlere gözdağı veren mustazafların mübarek yüzlerine baktığımızda, aslında memleketimizdeki mustazaf kardeşlerimizin şemailini görüyoruz.

Sanırım bu tanımlamalarımız da, kimleri yakın gördüğümüze işarettir, yeterli delillerdir.

Hülasa, kendi düşüncemize yakın görüp kardeş bildiklerimiz, "ilahi emirler" doğrultusunda muhatap aldığımız kişilerdir.

Bu tespitin başka bir tarafa çekilmeden, anlatılmak istendiği şekliyle anlaşılması dileğiyle…

Allah`a emanet olun.

Muhammet Şerif / Doğruhaber