• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...

15 Temmuz gecesinde emperyalist şer güçler, fesat şebekesi FETÖ üzerinden darbe teşebbüsünde bulunarak ülkeyi ele geçirmek istedi. Halk meydanlara inip darbecilere karşı ölümüne direndi,  canıyla bedel ödedi ve darbe teşebbüsünün akim kalmasına vesile oldu.

Türkiye üzerinde hesaplar yapan emperyalistler şer güçler darbe girişimi başarısız oldu diye “murdar emeller”inden vazgeçmediler. Türkiye'de, halkı birbirine düşürüp iç savaş çıkarmak ve kaos ortamı yaratmak için başka şeytanî planlarını devreye koydular.

İnsanlık düşmanı örgütleri kullanarak şehir merkezlerinde bombalar patlatmaya başladılar. Hiçbir ilke ve kural tanımayan bu örgütler, kendilerine verilmiş olan “lanetli rol”ün gereğini pervasızca yerine getirip acımasızca katliamlar gerçekleştirdiler.

Her bir bombanın infilak ettirilmesinden sonra ölen yine masumlar oldu, savaşlarda bile dokunulmayan çocuklar ve kadınlar oldu. Her saldırıdan sonra katledilenler, ömrünün baharında dar-ı bekaya göçenler aynıydı; halktı.

Duyulan feryatlar masum ve mazlumların, yetim kalan çocukların, ciğerparesini yitiren anne ve babaların oldu. Tarihin birçok döneminde olduğu gibi bu dönemde de masum ve mazlum insanların payına yine acı ve gözyaşı düştü.

Ne uğruna peki?

İnsanlık düşmanı maşa örgütler kimlerin hesabına ve hangi amaçlar uğruna sivil yerleşim yerlerinde, düğün alanlarında ve insanların toplu bulunduğu merkezlerde bombalar patlatıp masum ve sivil insanları alçakça katlediyorlar?

Kandan ve kaotik ortamdan beslenen ve fikrî tükenmişlik yaşayan ağababaları küresel şer güçleri daha fazla memnun etmek için mi bombalar patlatıyorlar?

Irak, Afganistan ve Suriye'de emellerine ulaşan emperyalist odakların Türkiye'de de emellerine ulaşmaları için mi katliamlar gerçekleştiriyorlar?

15 Temmuz gecesinde tanklara ve mermilere direnerek yerli ve yabancı tüm düşmanlara korku salan Müslüman halkın uyanışına/dirilişine engel olmak için midir bunca plan ve desiseleri?

BAŞARAMAYACAKLAR, MURDAR HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR! 15 Temmuz emperyalist darbe girişiminde "dillerinde tekbir ellerinde tevhid" olan ve irade gaspçısı darbeci zihniyete karşı tarihsel bir mukavemet sergileyen Türkiye halklarını bölemeyecekler.

Onlar bütün güç ve imkânlarıyla kendi şeytanî hesaplarını yapmakla meşguldürler. Biz biliyor ve şüphesiz iman ediyoruz ki, beşeri hesapların üzerinde ilahî bir hesap vardır. Ve mutlak tutacak olan "ilahî hesap"tır.

M.Şerif DURMAZ / Doğruhaber