• DOLAR 32.552
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2431.046
  • ...
Toplum için güzel bir nasihatçi, bir yol gösterici, hidayet rehberi ve insanlığın her türlü fikrî ve manevî ihtiyaçlarına kaynak olacak bilgileri ihtiva eden kutlu bir kitap olan Kur'an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı mübarek Kadir Gecesi'ne bizleri yetiştiren şan, şeref ve azamet sahibi yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun. 
 
Ya Rabbi! Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi hürmetine, bütün benliğimizle sana açtığımız ellerimizi boş çevirme, dua ve niyazlarımızı dergah-ı izzetinde kabul eyle. Okuduğumuz Kur'an'ın, kıldığımız namazların, tuttuğumuz oruçların, verdiğimiz zekat, sadaka ve infakların hayır ve bereketinden bizleri mahrum bırakma Allah'ım! 
 
Allah'ım! Ümmet-i Muhammed tarifi imkansız acılar çekmekte, zalim ve zorbaların zulümlerine uğramakta, İslam coğrafyalarında hayatlarını idame ettiren müslüman kardeşlerimiz emperyalist barbarların pervasızca işlediği vahşi katliamlara maruz kalmakta, masum ve mazlum bebeler tonluk bombalarla hayatlarını en acı bir biçimde kaybetmekte... 
 
Allah'ım, tüm yaşananlardan haberdarsın ve herşeyi görüyorsun. Mazlumları tonluk bombalarla katleden, güçsüz ve ezilmişlere zulmeden, Ümmet-i Muhammed'in arasına nifak tohumları eken bütün güçleri Kahhar isminle kahreyle, planlarını boz, dillerini lal et. 
 
Allah'ım! Ümmet dağınık, bölük-pörçük bir halde. Mezhebî ihtilaflar, Ümmet-i Muhammed'in en büyük sorunu oldu. Sorun giderek giriftleşti, İslamî toplumların önder ve yöneticileri soruna çözüm bulamaz oldu. İttifak edilen konularda bile ihtilafa düşülür oldu. Müslümanlar çözümü kendi aralarında değil, İslam'a ve müslümanlara düşman güçlerin sunmuş olduğu önerilerde arar oldu. Acı ama gerçek; Ümmet-i Muhammed vahşi ve barbar batıdan, siyonist ve emperyalist akıldan çözüm adına medet umar oldu.
 
Allah'ım! İçinde bulunduğumuz rahmet ve bereket ayı Ramazan hürmetine, bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi hürmetine, Ümmet-i Muhammed'e birlik, beraberlik ve uhuvvet nasip eyle. Mezhebî ihtilaflar başta olmak üzere, ihtilafa düştükleri bütün konularda ittifak etmelerini sağla.
 
İlahi, yeryüzünde senin dininin nizam ve kanunlarının hakim ve kaim olması için mücadele eden, çaba ve gayret sarf eden bütün oluşumlara yardım et, onları yardımsız bırakma, onlara düşmanları karşısında zafer ve muvaffakiyetler nasip eyle. Ve onları yeryüzünün önderleri ve varisleri kıl.
 
Allah'ım, bu hayırlı ve mübarek zaman dilimi bir milat olsun ümmet için... Yeniden dirilsin ümmet, özüne ve fıtratına dönsün ümmet... Kardeşlik bilincine ve ümmet şuuruna erişsin ümmet...İslam ve müslüman düşmanı zihniyetlerin oyun ve desiselerini boşa çıkarsın ümmet... 
 
Âmin, âmin, âmin. Welhamdulillahi rabbil alemin.
 
M.Şerif DURMAZ / Doğruhaber