• DOLAR 32.33
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2301.135
  • ...

Allah`ın adıyla...

Hakkın emriyle, halkın sesi olmayı hedef edinerek misyonunu belirleyen ve uzun bir süreden beridir merakla beklenen Çağrı TV nihayet açıldı. Çağrı TV`nin, özelde İslam ümmetinin mustazaf milletlerine, genelde bütün insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını Cenab-ı Allah`tan dilerim.

Kitle iletişim araçları ve Çağrı TV...

Gelişen dünyamızda, insanlar yâ da toplum arasındaki duygu ve düşüncelerin, başka insanlara veya başka bir topluma aktarılmasının önemi çok fazladır. Çünkü insanlar yaşamlarının büyük bir bölümünü çevresi ile iletişim içerisinde geçirmektedir.

İnsanlar bazen yaşadıklarını, yakınlarının yaşadıklarını, çevresinde gördüklerini, vermek istedikleri mesajları veya anlatmak istediklerini farklı yollar ve yöntemlerle anlatmak isterler.

Anlatmak istediklerini özellikle kitle iletişim araçları olan; televizyon, radyo, gazete, dergi, kitap, internet vs. ile yaptıklarında amaçlarına daha çabuk ulaşırlar. Tabi bu kitle iletişim araçlarının en etkilisi, görsel özellikleri fazla olan televizyondur.

Televizyon, tartışmasız günümüzün en yaygın kitle iletişim aracıdır. İzleyenlere hem görsel, hem de işitsel bir servis yapmakta ve gerçek yaşam ile sanal yaşamı gözler önüne sermektedir.

Gerçekte yaşanan/gelişen olaylar doğru, tarafsız ve önyargısız bir şekilde analiz edilip izleyenlere aktarıldığında, insanlar üzerinde herhangi bir olumsuz etki bırakmaz.

Fakat sanal yaşamın çizdiği insan görüntüsü izleyenlere aktarıldığında ise, insanlar üzerinde silinmesi zor olumsuz etkiler bırakır. Bu etkiler zamanla psikolojik bozukluğa sebep olur. Bunun sonucunda da, mutsuz bireyler ve bilahare mutsuz bir toplum ortaya çıkar.

Toplumdaki mutsuz bir birey, hayata karşı sorumluluklarını yeteri derecede yerine getiremez. Çünkü mutsuzluğunun ana kaynağı televizyonda izlediği bir ünlünün elindeki lüks imkânlara sahip olmadığından veya onlar gibi yakışıklı, güzel, şöhretli vs. olamamasından kaynaklanmaktadır.

Ama hak, hakikat çizgisinden ayrılmayan, doğruluğu mesken halkın sesi olmayı hedef edinen, güzel ahlakı yaygınlaştırmayı amaçlayan, bütün insanları "insanlığa çağıran" ve toplumu oluşturan bireyin insani ve İslami sorumluluklarını hatırlatan bir televizyon olduğunda; toplum sorumluluklarının farkına varır. Böylece toplum mutsuzluk girdabından kurtulmuş olur.

İşte "insanlığa çağrı" sloganıyla 12 Eylül 2011 tarihinde test yayınlarına başlayan Çağrı TV; toplumun kültür, sanat ve diline sahip çıkması, dini meselelerinin çözümünü âlim ve abit kişilerden dinlemesi, tarihini doğru ve güvenilir kaynaklardan öğrenmesi, haksızlıklara uğrayan halkın sesi olabilmesi, toplumun içinde bulunduğu zaaflardan ve mutsuzluk girdabından kurtulması için açıldı.

Rabbim Çağrı TV`yi, hedeflediği amacına en kısa sürede ulaştırsın, inşallah ta ulaştıracaktır. Çünkü bir işte ihlâs, takva, samimiyet, fedakârlık, cömertlik, doğruluk, isar vs. oldu mu, o işin istediği hedefe/başarıya ulaşmaması imkânsızdır.

İşte Çağrı TV çalışanlarının hepsinde bu özelliklerin tümü mevcut... Hepsi büyük bir gayret ve özveriyle ümmetin sesi olacak Çağrı TV`nin daha ileriye gitmesi için, gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyorlar.

Allah (c.c) Çağrı TV çalışanlarından ve Çağrı TV`nin kurulması aşamasında maddi-manevi yardımını esirgemeyen bütün müslümanlardan razı ve hoşnut olsun inşallah.

Allah`a emanet olun.

Muhammet Şerif / Doğruhaber