• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...

Rahman`ın adıyla…

Göklerin ve gölgelediklerinin, yerlerin ve taşıdıklarının Rabbi, âlemlerin sahibi Allah`a sonsuz hamd-u senalar olsun. Nebilerin serveri, Müminlerin rehberi, İnsanlığın önderi Hz. Muhammed`e sonsuz salat ve selam olsun. Ve selam, hak davaya gönül vermiş HÜR DAVANIN HÜR GENÇLİĞİNE olsun.

Bilindiği üzere, seçim sath-ı mailindeyiz. Hür Dava`mız için çalışan genç-yaşlı, kadın-erkek bütün kardeşlerimizde tatlı bir heyecan mevcut. Bütün kardeşlerimiz, Hür Dava`mız için uğraş veriyor, çalışmalar yapıyor ve ev ev dolaşıyor.

Zorlu ve çileli mücadele, muhacerat ve zindan süreçlerinden sonra bu imkânları bizlere nasip eden Rabbimizi hamd ile tesbih ediyoruz.

Bugünlere nasıl gelindi, hangi zorluklar aşıldı, hangi badireler atlatıldı? Kısaca hatırlatmakta fayda mülahaza ediyorum.

Bizler, yani Hak davanın Hür Neferleri, ilk günden bu yana tevhid önderleri Peygamberlerin yolunu sürdürmek için gece gündüz demeden çalıştık. Köy köy, belde belde, şehir şehir gezdik; ev ev, kapı kapı dolaştık. Gittiğimiz her yerde, uğradığımız her mekânda aziz davanın ilke ve prensiplerini anlattık.

Karşımıza çıkan engeller, bizleri, misyonumuzun gerekliliklerini yerine getirmekten alıkoymadı. Gün geldi aç kaldık; açıkta kaldık. Gidebileceğimiz, sığınabileceğimiz bir adres bulamadık. Dört taraftan bizlere, davamızdan vazgeçmemiz için baskı yapıldı.

Allah`a kul olmayı bırakıp, kula kul olma teklifleriyle karşılaştık. “Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseler dahi bu davadan ve bu yüce davayı anlatmaktan asla vazgeçmem” diyen sevgili Peygamberimiz gibi gelen teklifleri reddettik.

Her birimiz birer Musap olduk, davayı anlatmak için… Gün oldu, Hamza olduk, Ebu Cehillere karşı… Ali olduk, tüm zalimlere karşı…

Sevgiyle yoğrulan gençliğimizi davaya adadık. Azimle, ısrarla çalıştık, çabaladık, gayret gösterdik. “Bahanenin VAR olduğu yerde başarı YOK olmaya mahkûmdur” gerçeğini şiar edinerek kutlu yolculuğumuza devam ettik.

Maruz kaldığımız zorluklara karşı sabrı kuşandık; Eyyüp olduk. Zindanlarda Yusuf olduk; zindanı medreseye çevirdik. Kahramanlıkta Ali olduk, Hamza olduk; zalimlere, tağutlara ve mürtetlere boyun eğmedik.

Aziz davamızı daha rahat anlatabilmek için, değerlerimizden taviz vermeden çağın imkânlarından faydalandık. Durmadan, yorulmadan, hak yoldan şaşmadan ve sapmadan çalışmalarımıza devam ettik.

Kısa bir sürede, çok büyük mesafeler kat ettik. Milyona yakın insanın iştirak ettiği etkinliklere ev sahipliği yaptık. Etkinliklerde, sevgili Peygamberimizi; mücadelesini, vasıflarını, âlemlere rahmet oluşunu anlattık.

İbrahim (as)`ın tevhid mücadelesini, İmam Hüseyin`in şanlı kıyamını, Hz. Fatıma`nın örnek hayatını; Şex Said`i, Bediüzzaman`ı, Muhammed Ata`yı, İbrahim Hoca`yı ve daha nice büyük dava adamının mücadele sürecini anlattık. Hakkın ve hakikatin, adaletin ve hürriyetin doğru anlaşılması adına daima mücadele ettik; hiçbir zaman bedel ödemekten çekinmedik.

Tüm gücümüzle, hak davanın doğru anlaşılması adına uğraş verdik; azimli ve gayretli olduk. Yılmadan, yorulmadan, dünyevi bir karşılık beklemeden kutlu mücadelemize, HÜR DAVA ile devam ettik.

Bu vesileyle bir kez daha ev ev, kapı kapı dolaştık. Gittiğimiz her yere İslam`ı götürdük. HÜR DAVAMIZ, desteği Kuran ve sünnetten alan Hür Neferlerin üstün cehd ve gayretiyle büyüdükçe büyüdü. Ve aziz halkımız, HÜR DAVA`mızdan haberdar oldu.

Aziz Hür Dava Gençliği!
HÜR GENÇLER olarak bilmeniz gerekir ki, bundan böyle yükünüz çok daha ağır. Hür Dava`nın yükü sizlerin omuzunda… Bu yüce davanın sesi, sizlerin eliyle daha bir gür ve daha bir hür çıkmalıdır. Özellikle bu süreçte, ‘HÜR GENÇLİK`e çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Hür Dava çalışmalarında, üzerinize düşeni yapmak zorunda olduğunuzu bir an bile unutmamalısınız. Çünkü geleceğimiz söz konusudur; toplumumuzun geleceği, bölgemizin geleceği, memleketimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği söz konusudur. Dünya ve ahiretimiz söz konusudur.

Şu ana kadar halkın iradesine ipotek koyanlar, halkının yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede, İslami değerleri toplumun hayatından uzaklaştırdılar. Bu yüce değerleri camilere ve şahısların vicdanına hapsettiler. Oysaki bu değerler; toplumu ihya edecek, insanı her iki cihanda mesut ve bahtiyar edecek değerlerdir. Bu değerler; doğruluğu, eminliği, adaleti, hürriyeti, merhameti, cesareti ve her şeyden önemlisi Allah korkusunu insanlığa aşılar.

Bu yüce değerleri diri tutmak ‘HÜR GENÇLİK`in elindedir; bu hakikat asla unutulmamalıdır. Dolaysıyla, bu yüce değerleri diri tutmak ve yaşanılır hale getirmek için çalışmak gerekmez mi? Hür Dava saflarında mücadele etmek gerekmez mi? Davanın anlaşılması için kapı kapı, hane hane dolaşmak gerekmez mi?

Söyler misiniz? Bu yüce dava, olağan üstü cehd ve gayret gösterilmeye değer tek dava değil mi? Evet, bu dava, olağan üstü cehd ve gayret gösterilmeye değer tek davadır. Çünkü bu dava, Hz. Muhammed`in davasıdır. Bu dava Bediüzzaman`ın, Şex Said`in davasıdır. Bu dava Önder Selahaddinlerin, Rehber Hüseyinlerin davasıdır. Bu dava mazlumların, mustazafların, muhacirlerin, yusufilerin ve aziz şehitlerin davasıdır.

Şimdi zaman, bu aziz dava için çalışma zamanıdır. Şimdi zaman, hakkın ve halkın hizmetkârları olan Hür Kadroları idare makamına getirme zamanıdır. Şimdi zaman, bir olma, birlik olma, beraber olma ve Müslüman toplumumuzu ahlaki yönden yozlaştıran zihniyete karşı onurlu bir irade ortaya koyma zamanıdır. Şimdi zaman, HÜR DAVA`ya sahip çıkma zamanıdır.

Hak Davaya Gönül Vermiş Hür Gençler!
Hür Dava`nın başarısı için gece gündüz demeden çalışmak zorundasınız. Çünkü başarı, çalışılmadan, emek ve gayret sarf edilmeden elde edilmez. Başarmak için bir olmalısınız, birlik olmalısınız. Çok çalışmalı ve çok okumalısınız. Kendinizi, kültürel ve ahlaki yönden geliştirmelisiniz. Toplumun sorunlarına karşı, sorumluluk bilinciyle hareket etmelisiniz.

Yaptığınız işte ‘BAŞARI` elde edeceğinize yakinen inanmalısınız. Muhakkak ‘HEDEF` belirlemelisiniz. İşlerimizi yaparken ‘ZAMAN`ınızı iyi değerlendirmelisiniz. Ve her ne olursa olsun ‘BAHANE`lerden şiddetle uzak durmalısınız. Unutmamanız gerekir ki; bahanenin var olduğu yerde başarı yok olmaya mahkûmdur.

Başarılı, bilinçli, duyarlı, donanımlı, üretken ve topluma örnek ve öncü olan ‘HÜR GENÇLER`e selam olsun.

Muhammet Şerif / Doğruhaber