• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...

 

Evet, teslimiyettir Kurban.

Sadakat, fedakârlık ve paylaşmaktır Kurban.

İbrahim’ce yakarış, İsmail’ce adanmışlıktır Kurban.

“Fesalli li Rabbike wenhâr” emrini yerine getirmek için yolculuğa çıkmaktır Kurban.

Uhrevi bir hedef için hayat mücadelesinde bulunan inananların Allah’a yakın olma arayışıdır Kurban.

Kurban bizlere atamız İbrahim’den kalan nebevî bir mirastır.

Kurban kardeşliğin, yardımlaşmanın ve sosyal dayanışmanın nişanesidir.

Kurban Allah’ın emriyle bıçak altından kurtulmak, özgürlüğe kanat çırpmaktır.

Kurban sevinçtir, mutluluktur, dünyevî bir karşılık beklemeden vermektir.

Kurban aynı zamanda ‘bayram’dır.

Bugünlerde tatlı bir koşuşturma, tatlı bir heyecan var.

Çünkü bugünler İslam’ın bayramı olan Mübarek Kurban Bayramı günleridir.

Bu mübarek günler, tereddütsüz bir şekilde oğlunu feda etmekten geri durmayan İbrahim peygamber gibi İsmailleri feda etme günleridir.

Bugünler, sadakat timsali Hazreti İbrahim ve oğlu Hazreti İsmail’in aziz hatırasına sahip çıkma ve sözünde durma günleridir.

Bugünler kirlerden arınmak ve Rabbe yakınlaşmak için edilen ibadetlerde sessizce gözyaşı dökerek tövbe etme ve bağışlanmayı isteme günleridir. 

Bugünler, İslam âlemi için birliğin, dirliğin, sevincin, cömertliğin, paylaşmanın, vefanın, fedakârlığın vesilesi kutlu günlerdir.

Bu kutlu günlerde nice hikmetler var, nice bereketler ve hayırlar var.

Bugünlerde manevi bir yolculuğa çıkmış olan inananlar kutsal beldelerde “Hacı” olmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyorlar.

Ne mutlu onlara, ne mutlu mesuliyetlerini yerine getirip Hacı olan bütün Müslümanlara.

Yüce Rabbimiz gitmeyen Müslümanlara da nasip etsin o mukaddes ve mübarek topraklara gitmeyi ve Hac farziyetini yerine getirmeyi.

Bu açıdan, idrak ettiğimiz bugünler hayırlı ve mübarek günlerdir, sevinç ve mutluluk günleridir.

Ve aynı zamanda bugünler küskünlüklerin ortadan kalktığı, dargınların barıştığı, barış ve sükûnet ortamının oluştuğu, paylaşma ve dayanışmanın yoğunlaştığı bayram günleridir.

Bayram günleri insanlık ailesi için fırsattır; duyarlı ve hassasiyet sahibi davetçiler bu fırsat günlerini en güzel şekilde değerlendirmeli, ziyaretlerini sıklaştırmalıdır.

Aile, akraba, arkadaş ve komşular, yetim, öksüz, fakir ve yaşlılar başta olmak üzere ziyaret edilmesinde fayda mülahaza edilen kişi ve kesimler ziyaret edilerek veyahut ziyaret imkânı yoksa telefonla aranarak bayramları tebrik edilmelidir.

Şanı yüce Rabbimiz bu hayırlı ve bereketli zaman dilimlerinden en güzel ve en verimli şekilde istifade etmeyi nasip etsin hepimize.

Mübarek olsun bu sevinç dolu günlerimiz, hayır ve bereket getirsin bayramlarımız, huzur ve mutlulukla geçsin demlerimiz.

Bugünler, aziz İslam’ın ve Müslümanların özlenen ve beklenen zaferine ve gerçek adaletin tesis edilmesine, yeryüzünün gerçek varisleri olan mustazafların ayağa kalkıp zalimlerin düzenini alaşağı edip İslam’ın hâkimiyetini kurmalarına vesile olsun.

Bu münasebetle, Kurban Bayramı’nın, tüm İslam âlemine ve insanlık ailesine; sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini, ümmet-i İslam’ın içinde bulunduğu tefrika ve işgallerden kurtuluşuna, dağınıklığının ve parçalanmışlığının sona ermesine ve vahdeti elde etmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz.

Bayramı memleketlerinden ve sevdiklerinden uzak diyarlarda geçiren muhacirlerin ve Din-i Mübin uğruna zindanda bulunan mahkûmların ve kıymetli ailelerinin ve de İslam davasının aziz şehitlerinin yakınlarının bayramlarını tebrik ediyoruz.

Yüce Rabbimiz bizleri bu kutlu zaman dilimlerinin hayır ve bereketinden mahrum bırakmasın. İbrahim’ce bir imana ve İsmail’ce bir teslimiyete sahip olmayı bizlere nasip etsin.

Kurban bayramımız mübarek olsun.

Roşanê ma bımbarık bo.

Îdukum mubârak.

Îda me pîroz be.