• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...

Bir bayrama daha ulaştık. Bizlere bir bayram sevincini daha yaşatan Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun.

Bu bayramı da, bir önceki bayram olan Ramazan Bayramı gibi tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi tedbirleri doğrultusunda geçireceğiz.

Malum, salgın hala devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve uzmanlar, bu bayramın da evlerde geçirilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunuyorlar. En doğrusu, tavsiyelere uymaktır.

Evet, bugün bayram… Bayram günleri, İslam âlemi için birliğin, dirliğin, sevincin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve sosyal dayanışmanın vesilesi mübarek günlerdir.

Kurban bayramı günleri, İbrahim’ce adanmışlıkla İsmail’ce teslimiyetin Müslümanlar tarafından yerine getirildiği fedakârlık günleridir.

Bu mübarek günler, Allah’ın emrini yerine getirme adına tereddütsüz bir şekilde oğlunu feda etmekten geri durmayan İbrahim peygamber gibi İsmailleri feda etme günleridir.

Bugünler, sadakat timsali Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail’in aziz hatırasına sahip çıkma ve sözünde durma günleridir.

Bugünler Allah-u Teâlâ’nın “Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes” emrine lebbeyk deme ve emirlerini yerine getirip “Hacı” olmanın sevinci ve mutluluğuyla gözyaşı dökme günleridir.

Bugünler İslam’ın beş temel şartlarından olan hac farizası için kutsal topraklarda Rabbe münacatta bulunma günleridir.

Bugünler Rabbe yakınlaşmak ve kirlerden arınmak için yardımlaşma ve dayanışma günleridir, bugünler fedakârlık ve adanmışlık günleridir.

Bugünler İslam âlemi için ehemmiyet arz eden özel günlerdir, manevi duyguların diğer zamanlara nazaran daha fazla ön plana çıktığı kutlu zaman dilimleridir.

Bu mübarek demler, temeli İslam kardeşliğine dayanan kardeşlikleri ve dostlukları pekiştirme günleridir.

Evet, bugünler hayrı çok fazla olan günlerdir, mübarek Kurban Bayramı günleridir. Ve en güzel şekilde değerlendirilmelidir.

Kutlu olsun bu sevinç dolu günlerimiz, bütün insanlık için huzur ve mutluluk getirsin, aziz İslam’ın ve Müslümanların özlenilen zaferine ve yeryüzünde gerçek adaletin tesis edilmesine vesile olsun.

Bayram sevincimiz, İslam âleminin dağınıklığını, parçalanmışlığını, mazlumiyetini, duçar kaldığı zulümleri ve mahrumların ve yalın ayaklıların yaşadığı acıları bizlere unutturmamalıdır.

Bu acıları sonlandırmak ve Âlem-i İslam’ın ittihadını sağlamak için küresel güçlerin büyük oyunlarını boşa çıkarmamız gerekmektedir.

Emperyal hedefleri olan güçlerin oyunlarını boşa çıkarıp birlik ve beraberliği elde ettiğimiz gün, İslam’ın gerçek zaferinin yaşandığı gün olacaktır. Rabbim, en kısa zamanda o günleri görmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin.

Bu münasebetle, mübarek Kurban Bayramı’nın, tüm İslam âlemine ve insanlık ailesine; sulh ve selamet, huzur ve sükûnet getirmesini, ümmetin içinde bulunduğu tefrika ve işgallerden kurtuluşuna ve vahdeti elde etmesine ve özellikle de aylardır etkisi altında olduğumuz Kovid-19 salgınının bir an evvel bitmesine vesile olmasını Cenabı-ı Allah’tan diliyoruz.

Ayrıca da bayramı memleketlerinden uzak diyarlarda geçiren ve dava uğruna zindanda bulunan tutsakların ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyoruz.

Yüce Rabbimiz bizleri bu kutlu zaman dilimlerinin hayır ve bereketinden mahrum bırakmasın. İbrahim’ce bir imana ve İsmail’ce bir teslimiyete sahip olmayı bizlere nasip etsin. Allah’ın selam ve rahmeti, bereket ve mağfireti üzerinize olsun. Allah’a emanet olunuz.