• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...

Covid-19 salgınının devam ettiği bir dönemde bizlere misafir oluyorsun ey rahmet ayı Ramazan!

Salgından dolayı acizliğimizin bir kez daha ortaya çıktığı bir zamanda kapımızı çalıyorsun ey mükâfat ayı Ramazan!

Yeryüzünün ilk mabedi olan Allah’ın evi Beytullah’ın, Kâbe’yi muazzamanın, Mescid-i Nebevi’nin, Mescid-i Aksa’nın bizlere kapısını kapattığı, cami ve mescitlerimizin kapısına tedbir amaçlı kilitlerin vurulduğu olağanüstü bir dönemde geliyorsun ey Kur’an ayı!

İnsanlar arasında güven ve itimadın azaldığı, toplumsal huzurun kalmadığı, aile mefhumuna savaş açıldığı, Müslüman âlemi olarak birlik ve beraberliğimizin bitmek üzere olduğu bir zamanda geliyorsun ey bereketli ay!

Senin gelişin bir rahmettir, bir fırsattır biz insanlık ailesi için. Hoş geldin, sefalar getirdin. Evlerimiz, gönüllerimiz seninle huzur ve bereket bulacak.

Ey rahmet iklimi, ey müminlerin yolunu gözlediği fırsat ayı! Gelişinle şeytanlar zincirlere vurulacak, cehennem kapıları kapanacak, cennet kapıları ardına kadar açık tutulacak.

Gelişin Müslümanlar için fırsattır ey kutlu ay! Bu ayda Müslümanlar günah ve hatalardan pişmanlık duyup, Yüce Rabbe iltica edecek, İslam âlimlerinin yaptıkları tavsiyeleri hayatlarında tatbik edecek.

İman ehli müminler bu mübarek mevsimde, kitabımız Kur’an’ın kendisinde indirildiği ay olması sebebiyle Kur’an’ı çokça tilavet edecek.

Hayata hikmet nazarıyla bakan insanlar bu kutlu iklimde, Allah-u Teâlâ’nın büyüklüğünü ve verdiği sayısız nimetleri düşünerek evlerini mescitlere çevirecek, inzivaya çekilecek, itikâfa girecek, tefekkür edecek.

Hata ve kusurları olanlar, on bir ay boyunca yapılanları titizlikle gözden geçirip, eksiklik ve kusurları telafi etme gayretinde olacak.

Dua ve münacatlara icabetin daha fazla olduğu mübarek bir zaman dilimi olması sebebiyle, duaya muhtaç insanlar bu ayda bol bol dua edecek, Rabbi Rahim’e münacatta bulunacak.

Ümmet-i Muhammed’in yaşadığı acılar ve sıkıntıların sona ermesi, emperyalist barbarların işlediği katliamların son bulması, Müslümanların birlik ve beraberliklerinin tesis edilmesi ve özellikle İslamî vahdetin sağlanması için hikmet ehli insanlar Yüce Allah’a el açıp gözyaşları içinde yalvaracaklar, teheccüd namazlarında dualar edecekler.

Evet Ramazan ayı, yapılacak ibadetlerle, edilecek dualarla, kılınacak namazlarla, tutulacak oruçlarla, verilecek infak ve sadakalarla, okunacak ayet ve hadislerle yüce Allah’ın rızasının kazanılacağı faziletli bir aydır.

Salgınla mücadele edilen bu dönemde, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı, dünya imtihanında başarılı olup rıza-i ilahiye ulaşmayı hedefleyen Müslümanlar için hayırlı başlangıçların ilk adımı olması için bir fırsattır.

Her yönüyle fırsatları barındıran bu ayın rahmet ve bereketinden mahrum kalmayıp en güzel şekilde değerlendirenlerden olmayı yüce Rabbimiz hepimize nasip etsin.