• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...

“Bana dua edin ki, duanıza icabet edeyim” diye buyuran Rabbimiz!

Bu kutsal ve kıymetli çağrını yerine getirme adına dergâhına geldik, önünde diz çöktük. Bütün benliğimizle açtık elimizi, açabileceğimiz kadar... Ve şükranlarımızın en güzelini, en sade ve en yücesini sana getirdik, getirmeye de devam edeceğiz yaşamımız boyunca...

Tek bir dileğimiz var, tek bir istek! Ve hayatımız boyunca tek bir hedef, tek bir gayemiz! Şunu istiyoruz senden ey şanı yüce Rabbimiz: dualarımızı kabul edip, bizleri affetmeni... Ve bizleri ebedi yurdumuzda Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v)`in komşusu eylemeni...

İlahi! Bizler kulluk vazifemizi yeteri kadar yerine getiremedik, bu ahir zamanda... Bizlere verdiğin bunca nimetlere karşın, şükredemedik sana layıkıyla... İçinde bulunduğumuz müreffeh bir hayata, bolluk ve zenginliğe rağmen sorumluluklarımızı da yerine getiremedik... Ve bizlere yüklediğin misyonun gereksinimlerini de...

İlahi! Bizler suçluyuz, kabul ediyoruz. Aciz ve güçsüz olduğumuzu da biliyoruz, senin yüce azametin karşısında... Af ve mağfiretin olmazsa bedbaht olacağımıza ve hüsrana uğrayacağımıza ise yakinen inanıyoruz. Biliyoruz ki sonu bedbaht olana düşen pay; cehennemin yakıcı ve insanın bedeninden geriye bir şey bırakmayan ateşidir.

İlahi! Şüphesiz iman ediyoruz ki ölümden sonra bir hayat var. Ve o hayat ebedi bir hayat! Dünyada yapılanların hesabının tek tek sorulacağı bir hayat! O ebedi hayatta karşılaştıklarımız, dünya hayatında yaptıklarımızın karşılığı olacak. Neler yapmış isek dünyada, bir bir karşımıza çıkacak ve hepsinin hesabını vermek zorunda kalacağız.

İlahi! Dünya hayatında yapmamız ve sakınmamız gerekenleri yüce kitabımız Kur`an`da açık bir şekilde beyan ettin. Yaratılış sebebimizin imtihan olduğunu ve bu imtihanda muvaffak olmak için hak yolu takip etmemiz gerektiğini de Efendimiz Resulullah (s.a.v)`in sözleri ve yaşantısıyla bizlere bildirdin.

İlahi! Zamanın mustazafları, yani bizler, emirlerini -her ne kadar yeterli olmasa da- yerine getirmeye ve fasit yola sürükleyen kötülüklerden sakınmaya ve korunmaya çalıştık. Efendimiz Resulullah (s.a.v)`in bizlere miras bıraktıklarını da başımıza taç, yolumuza meşale ve şeytanın zehirli oklarına karşı bir kalkan yaptık.

İlahi! Senin yüce dinini ayakta tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için gece gündüz demeden çalıştık. Köy köy, kasaba kasaba dolaşıp “İslami davet” çalışmaları yaptık. Batıl yolda olanların doğru yolu bulmalarına yardımcı olmak ve doğru yolda olanların batıl yola sapmamaları için “cemaatçe” yaşadık.

Yeri geldi mi, cemaatçe yaşamanın güzelliklerinin ve faydalarının öğrenilmesi için mustazaflara “Rehber” olduk. Dünyanın çekici ortamından korunmak isteyenlere “Önder” olduk. Toplumun uçurumlardan düşmesini engellemek ve yol göstermek için “Rezzan” olduk. Böylece mahzunlara, mahrumlara, mazlumlara, mağdurlara, mücahitlere bir “ümit” olduk.

İlahi! Davana sarıldıkça, Resulünün yolundan gittikçe birileri rahatsız oldu bizden. Bizleri yaptıklarımızdan ve gittiğimiz yoldan vazgeçirmek istediler. Olmadı, yollarımıza aşılması zor engeller çıkarttılar. Habil`in yolunu takip ederken, Kabil olmaya zorladılar. İbrahimi direniş ve İsmaili teslimiyet göstermişken, zillete zorladılar bizleri. Her defasında “zillet bizden uzaktır” dedik yine durmadılar, baskılar ve dayatmalarla amaçlarına ulaşacaklarını zannettiler İslam düşmanları...

İlahi! Davanın nazlı fidanlarının olgunlaştığı bir demde, şiddetli depremler yaşadık metropollerde... En aziz-ler-imizi şehid verdik, depremleri yaşadığımız o unutulmaz günde... Davanın selameti uğruna feda ettik kendimizi, büyük bir metanet ve cesaretle... Aylarca süren işkencelere sabrettik, kemale ermiş imanımız ile...

En iğrenç iftiralara uğradık, yok edilmek istendik, memleketimizi ve can ciğerlerimizi bırakıp uzak diyarlara hicrete zorlandık. İslam düşmanları için yetmedi; şehid edildik, zindanlara doldurulduk, ömür boyu hapis cezaları aldık, sevk adı altında sürgünlere yollandık… Kimimizin “bittik” kimilerinin de “bittiler” dediği zamanlar oldu.

Ama sen ey Rabbimiz! Bizleri yardımsız bırakmadın ve bizlere yardımını gönderdin. Bizler eskisinden daha güçlü, daha istikrarlı, daha arzulu, daha istekli, daha hareketli, daha bilgili, daha aktif, daha organizeli, daha itidalli, daha ihtiyatlı, daha kararlı, daha aydın, daha fedakâr, daha cefakâr, daha müspet davranışlar sergileyen ve daha geniş kitlelere hitap eden Müslümanlar olduk. Biliyoruz ve yakinen iman ediyoruz ki, bunların hepsi senin iznin ve yardımınla gerçekleşti, yoksa bizlerin bilgi ve becerisiyle değil!

Ey şanı yüce Rabbimiz! Münacatımız sanadır bu mübarek bayram günlerinde, şükranlarımız sana, şükürlerimiz sana... Verdiğin bunca nimetlere karşın teşekkürler sanadır ey Rabbimiz! Aşkın, sevginin en güzeli ve samimisi de sanadır, ey şan ve şöhret sahibi İlahımız!

Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını canı gönülden tebrik eder, hayır ve güzelliklere vesile olmasını Cenabı Allah`tan dilerim.