• DOLAR 32.542
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2430.206
  • ...

Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)`in Kutlu Doğumu sebebiyle özelde bölgemizde, genelde ülkenin dört bir tarafında coşkulu mevlüd etkinlikleri düzenleniyor. Etkinliklerde Peygamber Sevdalıları hakkı gür bir ses ile haykırıyorlar. Peygamber Efendimize karşı aşk, sevgi, bağlılık ve sadakat gösteriyorlar.


Mustazaf İslam ümmetinin vahdet içerisinde, tevhit bayrağı altında birleşmesi için dua ediyorlar. Zalim, zorba, tağut, mürtet ve mülhitlerin Müslümanlara karşı düşmanlıklarından dolayı kahr-u perişan olmalarını istiyorlar. Resulullah`ın ümmetinden oldukları için Allah-u Teala`ya binlerce kez şükür ediyorlar. Kıyametin şiddetli gününde liderleri Resulullah`ın arkasında kurtuluşa erenlerden olmayı diliyorlar.


Mazlum coğrafyanın mustazaf Peygamber Sevdalıları, kalplerin incisi Peygamber Efendimizi samimi duygularla sevdikleri için Allah (c.c) dualarına icabet edecektir muhakkak. Onları en kısa sürede yeryüzünün öncü ve önderleri eyleyecektir. Ve onlara yaptıkları bütün çalışmaların, etkinliklerin, programların, aktivitelerin, kampanyaların ve yarışmaların eksiksiz ve kusursuz olmasını nasip edecektir.


Peygamber Sevdalılarının, Efendimiz için gerçekleştirdikleri etkinlikler bunun delili ve ispatıdır. İşte günlerdir merakla beklenen Batman mevlüd etkinliği…


Daha önceki yazılarımızda demiştik ki; ey Peygamber Sevdalısı olmak isteyenler! Gelin Peygambere olan aşk ve sevgimizi meydanlarda haykıralım. Hain ve işbirlikçilerin kirli ve çirkin yüzlerini ortaya çıkaralım. İmkânlarımız dâhilinde düzenlenen tüm etkinliklere iştirak edelim. Özellikle bölgesel olan Batman ve Diyarbakır etkinliklerine ailemiz, çocuklarımız ve arkadaşlarımızla katılalım. Ve 17 Nisan Pazar günü, Batman mevlüd alanında buluşmak için sözleşmiştik.
Allah nasip etti, bir kez daha Batman mevlüd etkinliğine katıldık.


Bir kez daha Peygambere olan aşk, sevgi ve muhabbeti yüz binlerce insanın yüzlerinde gördük. Bir kez daha kadın-erkek, genç-yaşlı yüz binlerce Peygamber Sevdalısının hep bir ağızdan ‘SENİ ÇOK SEVİYORUZ YA RESULULLAH` dediğine şahit olduk. Bir kez daha muhteşem ve noksansız bir organizasyon ile karşılaştık. Bir kez daha cesaret timsali Hüseyin`in diyarında, yüz binlerce Hüseyin olmaya aday gönüllüleri gördük. Bir kez daha Peygamber Sevdalılarının çağrısına icabet eden yüz binlere tanık olduk. Ve bir kez daha Allah-u Zül Celal`e şükretme ihtiyacı hissettik.


Batman mevlüd alanının Peygamber sevdalıları ile dolup taşacağı günler öncesinde belliydi. Çünkü etkinlik öncesi sevdalı gönüller hummalı bir çalışma içerisine girmişlerdi. Evleri tek tek dolaşarak insanları mevlüd etkinliğine davet etmişlerdi. Günlerce Kutlu Doğum Standı açarak insanların ilgisini çekmişlerdi. Şehrin birçok yerine mevlüde davet afişleri asmışlar, belirli yerlere de Peygamberi anımsatacak güzel sözleri afişe etmişlerdi. Radyo, televizyon ve digiboardlara reklâm vermişlerdi. Peygamber Sevdalısı esnaflar Kutlu Doğuma özel indirimler yapmışlardı. Ve daha birçok çalışmayla insanlara her yıl Nisan ayında düzenlenen mevlüd etkinliğinin geleneksel olduğunu anlatmışlardı.


Gerçektende Peygamber Sevdalılarının anlatmak istedikleri, mevlüd alanına akın akın gelen insanların çokluğundan belli oluyordu. İnsanlar daha etkinliğin başlamasına saatler kala alana gelmeye başlamışlardı. Özellikle bayanların ilgisi yoğundu. Etkinlik başlamadan okunan öğle ezanı ve akabinde Peygamber Sevdalıların alanda kıldığı namaz güzel bir görüntü oluşturmuştu. Öğle namazından sonra erkek Peygamber Sevdalılarının da alana gelmeleriyle, mevlüd alanı sevdalı yüreklere dar gelmeye başladı.


Program Kur`an tilaveti ile başlamış, birbirinden güzel sesli üç kardeşin okuduğu mevlüd ile devam etmişti. İlerleyen dakikalarda sahneye çıkan ilahiyatçı Hoca, başlıyordu Efendimizi anlatmaya… Kurtuluşun Resulullah`ın yolundan gitmek olduğunu, izzetin, şerefin, üstünlük ve onurun Efendimizi takip etmede olduğunu dile getirdikten sonra, bir kardeşin rüyasında Efendimizi gördüğünü ve Efendimizin kendisine şunları söylediğini anlatıyordu.


Peygamber aşığının rüyasına gelen Efendimiz şöyle demiş; &`;Peygamber Sevdalıları olarak yaptığınız bu çalışmalar beni çok mutlu ediyor. Allah yaptıklarınızın karşılığını mükâfatsız bırakmayacaktır. Ve Pazar günü düzenleyeceğiniz mevlüd etkinliğine gelecek bütün insanların isimleri melekler tarafından tek tek kaydedilecektir.”


Verilen bu müjdeden sonra yüz binler sevinçten dolayı bir anlık şaşkınlık yaşadılar. Şaşkınlığı üzerlerinden attıkları gibi coşkulu tekbirler getirdiler, salâvatlar çektiler, şükür ve hamd ettiler. Kimi sevinçten ağlıyor, kimi tebessüm ediyor, kimi gözlerini bir noktaya dikmiş öylece bakıyordu. O anda alanda bulunanların ortak duygusu sevinçli olmalarıydı. (Allah (c.c) sevinçlerini daim kılsın inşallah.)


Sunucunun beklenen an dediği Efendimize getirilen salâvat miktarı 4.603.781.585 olarak açıklandı. Salâvatla beraber binlerce hatim, Yasin, ihlâs süresi, ayet-el kürsi, kelime-i tevhit getirildiği de açıklandı.


Peygamber aşığı sanatçı kardeşlerin topluca seslendirdikleri ilahilerle Peygamber Sevdalıları kendilerinden geçtiler, halay çektiler, tekbirler getirdiler ve o günü bir düğün, bir bayram havasına bürüdüler.


Daha sonrasında sahneye çıkan Kürtçe konuşmacı ilk önce alanda bulunan yüz binlerin hürmetine salâvat getirip &`;Ey Allah`ın Resulü tüm dünya seni bıraksa da bizler seni bırakmayacağız, Senin yolundan ayrılmayacağız, Senden başka önder ve lider tanımayacağız ve kıyamete kadar Seninle olacağız” diyerek gerekli yerlere mesaj gönderdi. Uzunca bir hitaptan sonra sanatçı kardeşler bir kez daha sahneye çıktı ve bir kez daha alandaki Peygamber âşıklarını coşturdular.
Sahneden programın bittiği söylendiğinde insanlar sakin bir şekilde ve Peygamber Sevdalılarına yakışır bir biçimde alanı terk etmeye başladılar.


Batman`da 300 binden fazla insanın katılımı ile gerçekleştirilen mevlüd etkinliği, halkın Peygamber Sevdalılarına rağbet ve teveccühünün göstergesidir. Halkın temiz ve pak İslam davasının haklılığını gördüğünün belirtisidir. Tağut ve mürtetlerin saltanatlarının yıkıldığının işaretidir. Mustazafların yeryüzünün gerçek öncü ve varisleri olacağının müjdecisidir.
24 Nisan Pazar günü saat 13.00`te Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlenecek yüz binlerin Muhammedi Bayramında buluşmak temennisiyle…
Allah`a emanet olun.


Muhammet Şerif / Doğruhaber