• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli`nin erken seçim teklifini kabul etti ve erken seçimin 24 Haziran`da yapılacağını açıkladı.

Artık seçim sath-ı mailindeyiz. Aslında erken seçim olacağını öngörüyorduk, ancak bu kadar erken olacağını da doğrusu beklemiyorduk.

Bu neyin acelesi, AK Parti ve MHP neden bu kadar acele etti? Ne oldu da bu kadar çabuk karar değiştirildi. Daha düne kadar AK Parti`liler seçimlerin zamanında yapılacağını söylemiyorlar mıydı?

Hem Sayın Erdoğan hem de Sayın Bahçeli`nin erken seçimlerle ilgili düşüncelerini ve söylediklerini bilmeyenimiz yok. Hatta erken seçim istemenin vatan hainliğiyle eşdeğer olduğunu ifade ediyorlardı.

Bir iki sene evvel erken seçimlerle ilgili yaptıkları hararetli konuşmalar, bugün sosyal medyada tıklanma rekoru kırıyor.

Diyebilirsiniz ki bugün Türkiye`nin içinde bulunduğu şartlar çok farklı, konjonktür değişmiş, Türkiye hem içte hem dışta tehdit altında. Türkiye, PKK, FETÖ, DHKPC ve Avrupa ile mücadele ediyor. Bundan ötürü bir erken seçimin olması lazımdır.

Evet, Türkiye`ye karşı saldırıların olduğu doğrudur. Türkiye`ye karşı içte ve dışta tehditlerin var olduğu bir gerçektir. Ancak bizce en büyük tehdit ABD`dir, emperyalist devletlerdir.

Ancak ne yazık ki Türkiye kendisi için en büyük tehdit olan ABD ile olan ilişkilerini ve ortaklıklarını gözden geçirme ihtiyacı bile hissetmiyor.

AK Parti şu anda iktidar ve güçlü durumda. Doğru ve bağımsız politikalar ortaya koyarak neden tehlikeleri bertaraf etmenin yollarına başvurmuyor?

Eğer şuana kadar dış ilişkilerde doğru politikalar izlenseydi ve Suriye meselesinde Türkiye`nin eli güçlü olsaydı, bugün erken seçim kararı alınmazdı.

Eğer ki bugün Türkiye, Kürt meselesini adalet ve kardeşlik temelinde çözmüş olsaydı bugün erken seçim kararı alınmasına gerek kalmazdı.

Eğer bugün Türkiye, ekonomik sorunlara karşı önleyici tedbirler geliştirebilseydi ve özellikle de adalet sorununu çözebilseydi inanınız bugün erken seçim konuşulmazdı.

Aslında şuanda gündemde olan ve tartışılan sorun erken seçim ile ilgili değil, asıl sorun erken seçim tarihiyle ilgilidir.

Zaten seçimlere iki yıla yakın bir zaman kala yapılan ittifaklar ve seçimlerle ilgili oluşturulan gündemden belliydi ki erken seçim olacak.

Yangından mal kaçırır gibi bir erken seçim tarihi belirlemek diğer partiler açısından çok da adil olmamıştır. O yüzden kanaatimce 24 Haziran`da yapılacak erken seçimler eşit şartlarda olamayacaktır.

Muhalefetin yol haritası ve adayı henüz belli olmamıştır, diğer partiler henüz hazırlıklarını bitirmemiştir. Tabi bu demek olmuyor ki, diğer partiler hazırlıklarını bitiremeyecek.

Seçimlere girmeyi hedefleyen partiler bu kısa süre içerisinde tüm hazırlıklarını sona erdirecek ve seçimlere hazır hale gelecektir.

Seçimler için önümüzde iki ay gibi kısa bir süre vardır. Muhtemelen seçimlerle ilgili planı olan bütün partiler, vakit kaybetmeden yol haritalarını belirleyip seçmenin huzuruna çıkacaktır.

Partiler hazırlıklarını bitirdikten sonra seçim günü son kararı sandık başına gidecek olan seçmen verecektir. Dolaysıyla, ülkenin geleceğini ilgilendiren 24 Haziran günü seçmenin vereceği karar elbette çok önemli olacaktır.

Seçimin mutlak surette adil ve eşit şartlarda olması gerektiğini belirtiyor, neticenin de memleketimize, bölgemize, ülkemize ve bütün İslam Âlemi`ne hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum.