• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Bismihi Teâlâ                                                                                                                

Evindarén Péxember(Peygamber Sevdalıları) camiası ile ilgili peşinen söyleyelim;

BİR: Konu Peygamber(s.a.v) olunca hiçbir engel tanımaz.

İKİ: Sakıncalı olmadıkça her meşru alternatifi üretmekten kaçınmaz.

ÜÇ: İslami hassasiyetlerde tavizsiz duruşuyla kendisinden söz ettirir.

DÖRT: Dost düşmana karşı sevdasını aleni şekilde izhar etmekten imtina etmez…

Zira bu sahada pek çok güzel faaliyetlerle kendisini ispatlamış bir ekoldür.

   İki binli yılların başında Danimarkalı Charlei Hebdo’nun İslam Peygamberinin şahsına atfen haddi aşan karikatüre tepki olarak meydanlara dökülen Peygamber âşıkları, o günden bu yana özellikle devasa “Mevlid-i Nebi Etkinlikleri” ile gündem oldu ve kendinden söz ettirdi.

  Baharın gelişi, suların çağlaması, kuşların şakıması, bitkilerin enfes kokusu, oksijenin bolluğu hiç şüphesiz insana; biyolojik ve psikolojik olarak haz verir. Hele bu atmosfer ruhlara huzur veren, gönülleri coşturan Peygamber(aleyhi salatu vesselam) aşkı ve sevdasıyla esinlenince, o yüreğe ne dayanır?..

   İşte bu anlamlandırma ve inançla, kutlu Peygamberin dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi ile nisan ayı, Peygamber âşıkları için bir başka anlam addeder!

   Ne yazık ki; 2020 Nisan’ı mahzun!..

Diyarbakır Nevruz Alanı, İstanbul Yenikapı Alanı mahzun! Zira Peygamber âşıklarını karşılamayacak… Tekbir seslerine, salavatlar çekmeye tanıklık edemeyecek…

   Milyonlarca Peygamber Sevdalıları ailecek; gençler, akranlarıyla ekipler şeklinde, yollara düşemeyecek; Peygamber Sevdalıları Platformu özveriyle, ciddi organizasyonlarla meydanlara inemeyecek!.. Onun için üzüntülü ve kederli!!!

  Oysa memleket içinde ve memleket dışında her nisan ayı, her yıl yeni tema ile Peygamber(a.s.v) gönüllerden gündeme taşınırdı!

   Platform, bu yıl toplu bir araya gelmelerinin olumsuzluğu karşısında “Medya Mevlid Buluşmaları” kapsamında ekranlardan evlerimize “Örnek Aile Rehberi Hz. Muhammed(aleyhi salatu vesselam)” temasıyla konuk olmaya başladı. Bir haftalık süreyle farklı illerin programlarıyla ses vermeye devam edecek. Teşekkürler; Van, Batman, Adana, Diyarbakır, İstanbul…

  Bizler ekranları başında da olsa izleyici olarak hem istifade etme hem de salavatlara eşlik etme katkısında bulunabiliriz.

  2020’ye girmeden seçilen “Örnek Aile…” teması, aile bireylerinin zorunlu olarak haftalardır bir arada olduğu bu günlerde, ne kadar da isabetli olmuştur…

  Peygamber sevdası böyle bir şey işte... Dur durak bilmez, kalbe hapsetmeyi mi, hiç tanımaz. Konuşma kolaylığından çok iş yapmanın marifeti ne kadar da hayırlı bir şey! Zira hayat kitabımız pek çok yerinde “iman edenler salih amel işleyenler…” diye onlarca ayet zikreder. Bu bağlamda kurtuluşun şifrelerinin de bu olduğunu söyler.

Onun için hakikaten;

MADDE BİR: Peygamber sünnetinden beslenmeyen aile açtır, huzursuzdur, kavgalıdır…

MADDE İKİ: Peygamberi başköşe etmeyen aile dağınıktır, çok başlıdır, iktidarsızdır…

MADDE ÜÇ: Peygamber sünnetini yaşamayan aile kördür, karanlıktır…

MADDE DÖRT: Peygamberi bilmeyen aile cahildir, bedbahttır, sefihtir!..

  Öz olarak; kurtuluşun yolu O’nda. Dünya ve ahiretin saadeti O’nun sünnetinde. Dertlere deva, hastalıklara şifa O’dur… Sallu alla resulina Muhammed!

Not: Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şeriflerini şimdiden tebrik ediyorum.

Kalın sağlıcakla…