• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...

BismihiTeâla

Dünyanın neresinde olursa olsun emperyal, işgalcivb. güçlerce canlarına kıyılan müminlerindüştüğü vaziyet, inananlar üzerinde bıraktığı tesir büyüktür. Hattacanice, vahşice katledilen kim olursa olsun farketmez. Neticede insanı suçsuz yere öldürmek büyük bir cürümdür.

   Şu var ki; dünya küresinde en fazla akan kan Müslüman kanıdır. Rabbimiz akan ümmet kanını; dünya ve ukbaları için kurtuluş vesilesi kılsın. Dağınık haldeki ümmeti toparlayacak güç kılar inşaAllah…

4-5 gün önce Afganistan`ın Kunduz vilayetinde 100`den fazla hafız ve yakınları işgalci güçlerce katledildi. Hafızlık merasiminin yapıldığı sırada bu meşum saldırının cereyan etmesi öyle sıradan geçiştirilecek bir hadise değildir şüphesiz. Başka deyişle Kur`an-ı Kerim`in konuşulduğu ve bu eksende tertiplenen programda bu vakıanın vuku bulması aslında direk İslam`a yapılan bir saldırı niteliği taşımıyor mu?..

İşgalci devlet ABD, Afgan topraklarında 2001 yılından beridir defalarca buna benzer cürümlerle ahretteki azapları için azık toplayadursun!..Melekler Hıfzı Kur`an Şehitleri için şehadet merasimini düzenlemişler bile…Ruhları cennette, izinde gittikleri peygamber(a.s) ile buluşmanın sevincini ve heyecanını yaşamakta… Bu civanlar zaten Allah(c.c)`ın yüce kelamı Kur`an`ın şahitliğiyle Cennet-i Ala`nın en güzide yerinde seyri temaşada durmakta..! Âdeta yıllar önceAmed`inmütevazı köylerinden birinde- Susa Camisinde- PKK milislerince cami avlusunda katledilen muvahhitlerin şehadetleri sırasında garip bir sesin‘`JiboZaliméXunxariBiji Cehennem!!!`` (Zalimler için yaşasın Cehennem!) figanları gibi lanet yağdırmakta…

İslam şehitlerinden Malcom-X ``Eğer, dikkatli olmazsanız, medya sizin mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar.” der. Gerçekten burada durup düşünmek gerekmez mi acaba? İşte bilgi kirliliğinin, propagandanın sınır tanımadığı, dezenformasyonun ustaca kullanıldığı bu çağda; resimleri iyi okumak lazım. Zalimleri, utanmazları iyi tanımak gerek. Zira ataları iblisten bayrağı devralmışlardır bu meymenetsizler,necisler!.. İblis hani Âdem(a.s)`e karşı ilahi emri yerine getirmediğinde güya kendini aklamak adına Allah(c.c)`ı suçlama küstahlığında bulunmuştu ya… İşte iblislerin gerçek yüzleri debundan farksız değildir. Yani şeytanlıklarıyla kendilerini kamufleetmeleri değişmeyen ahlaklarıdır.İşte büyük düşünür Malcom`un ikazı bu minvalde düşünüldüğünde daha isabetli anlayış sergilenmiş olunur. Başka açıdan Şairin veciz dizelerinde dile getirdiği gibi ‘`Bunlar, /Engerekler ve çıyanlardır/,Bunlar, Aşımıza, ekmeğimize/ Göz koyanlardır/,Tanı bunları/,Tanı da büyü...``

Neymiş, Hümanist(!) Amerika`nın, bu saldırıyı yapmasındaki gerekçe; törene bazı Taliban liderlerinin katılması ve toplantı yapmasıymış. Yani merhametli(!) ABD hiç o çocuklara kıyar mıydı,o sivilleri vurur muydu?!! Asla(!) yapmazdı… daha neler neler!!!

Maalesef bırakın dünya basınını, Türkiye`deki kartel medya da katliamın gerekçesinin örtük şekilde Taliban liderlerine dönük olduğunu öne sürdü. Zira bu zihniyetin müntesipleri gerçekleri değil, istenen haberleri verir ancak. Başka deyişle bu satılmışlar efendilerine ancak bu şekil hizmet etmiş olmuyor mu?..

  O açıdan zalimleri ve desiselerini iyi bilmek gerekir ki oyunlarına gelinmesin. Yoksa bu şeytanlar Kürtçe`de bir deyim var: ‘`…merivatî dibin kanîyéu tîténin``(susuz çeşmeye götürürler ve susuz getirirler)`` misali yalan haber yapmaktan, demeç vermekten üstlerine yoktur.

 

Kalın sağlıcakla…