• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...

Dünyada meydana gelen olaylar, ister istemez bizlere “Bu dünyanın çivisi çıkmış” deyimini hatırlatıyor.

Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, Fransa`da devam ediyor. İnsanlar milyarlarca dolar harcayıp, maçları izlemek için Fransa`ya gitmişler. Ramazan ayımızın manevi atmosferine de olumsuz etki eden bu turnuvada, stadyumlar hınca hınç dolu. Seyirciler takımlarını destekleyen sloganları tekrarlayıp duruyorlar. Türkiye`deki televizyon reklamlarının hemen hemen yarısı futbol ile ilgili. Televizyon yorumcuları iş başında, maçların kritiğini yapıyorlar.

Batı dünyası işte... Dert yok, tasa yok...

Tam da bu sırada, Suriye`de Batı menşe`li uçaklarla, Batı menşe`li bombalar sivil halkın başına iniyor. Etraf toz duman. İnsanlar sağa sola kaçışıyor. Olayın vahametini anlatan tekbir sesleri televizyon kanallarına yansıyor. Binalar enkaz yığını. Altından savunmasız sivillerin cesetleri çıkarılıyor. ABD bir yanda Rusya beri tarafta ellerini ovuşturuyorlar. Bizler ekranların başında kafayı yiyeceğiz. Arkadaş dünyanın çivisi çıkmış, çivisi.

Bir ara Almanya`ya gitme fırsatı bulmuştum. Şehirlerini dolaştım. Hemen hemen uğradığımız her şehirde, kendilerinin “Fest” dedikleri festivaller vardı. İnsanlar bir şeyler alıp satıyordu. Yarına güzel bakmanın güveni ile kültürel etkinler yapıyorlardı. Şehirler mamur, ormanlar gür, çevre temiz. İnsanlar ellerindeki köpeklerle şımarık şımarık geziyorlardı.

Fiziki olarak Almanya`da olmama rağmen ruhen Şam`da, Bağdat`ta, Gazze`de, Cizre`de, Midyat`taydım. Çünkü buralarda Batı insanının rahatı için, Batı`nın uşakları, Batı menşeli silahlarla bu ümmetin evlatlarını katlediyorlardı.

Ortadoğu`da akıtılan kan Batı insanının kadehine şarap akıyor.

Geçenlerde ABD`nin Florida eyaletinin Orlando kentinde, ahlaksızların gittiği gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü. Dünya ayağa kalktı. Eyfel kulesi eşcinsel diye tabir edilen güruhun renkleriyle ışıklandırıldı. Avrupa şehirlerinde yürüyüşler yapıldı.

Orada ayda yılda bir 50 kişi ölüyor. Bizde ise her gün yüzlercesi. Kimsenin bir şey dediği yok. Aksine Batı insanı ölümler üzerinden rant devşiriyor. En son savaş teknolojisi ile siviller katlediliyor. Mülteci akınları oluyor. Denizlerde mülteci cesetleri dolanıyor. Aylan bebeğin cansız bedeni kıyılara vuruyor.

Dedim ya dünyanın çivisi çıkmış.

Bizde, PKK, Kürt halkını kurtaracağım diye Midyatlı karı kocayı bombalıyor. Cansız bedenleri üst üste yığılıyor. Evlatlarını cezaevinde görmeye gelmek dışında kimsenin tavuğuna kışt dedikleri yoktu bu masumların. Çiftin oğlu Mahir Sayan: “Anne ve babam oruçluydu ve bu şekilde hayatlarını kaybettiler” diye açıklama yaptı.  PKK`nin siyasi kanadı HDP, herhalde en çok barıştan söz eden parti konumundadır. Ama çıkıp da bu masumlardan ne istediniz demiyor. Bunların da çivisi çıkmış.

Belki geçmişinde aldığı İslami terbiye veya yakın akrabalarının bombalamada yaralanmaları nedeniyle, Altan TAN`ın vicdanı birazcık yerinden kımıldamış gibi. Bunca şiddetin bir izahı yok diyor. Tabi Demirtaş`ın sert eleştirilerine maruz kaldı bile. ABD`de meydana gelen olayla ilgili hemen kınama mesajları yayınlayanlar, söz konusu Midyatlı anne baba olunca sus pus oluyorlar. Ama şunu bilmek gerekiyor. Bir gün “Hangi suçtan dolayı öldürüldüler” sorusunu özellikle azmettiricilere soracaklar. Anlayacağınız Demirtaş`ın çivisi çıkmış.

Öyle ya adam çıkıp insanları sokağa davet ediyor, sonuçta kurban eti dağıtmaya giden gençler başta olmak üzere ortalama 50 kişi katlediliyor, bir şey yok. Ama üç kişiyi öldüren Atalay Filiz`e seri katil diyoruz. Adaletin de çivisi çıkmış.

İyi ki “Mahkeme-i kübra” var. Dünyanın çıkan çivisini orada en güzel bir şekilde çakacaklar.

Haberiniz olsun, çiviciler.