• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...

Nasyonal sosyalizme evirilen PKK ve Abdullah Öcalan, Mişel Eflak`ın öğrencileri olan Saddam Hüseyin ve Hafız Esad ile aynı kulvarda yer alıyor. Onlar bazı emellerini gerçekleştirmek için, yüzbinlerce vatandaşını öldürmekten çekinmediler. PKK de Kürtleri öldürmekten çekinmiyor.

Resmi kaynaklara göre hayatlarını kaybeden güvenlik kuvvetleri sıralamasında Şırnak birinci sırada. İstanbul`un ardından Hakkari üçüncü sırada yer alıyor. Bunun anlamı şu: Şırnak ve Hakkari, öldürülen koruculardan dolayı ilk üçü paylaşmaktalar. Bir de İstanbul`un nüfusu göz önüne alınırsa durum daha da vahim olur. Bir başka şekilde açıklayacak olursak, bu güne kadar özgürleşmek için öldürülenlerin hemen hemen hepsi Kürt. Hani yuvarlak rakam ile 50 bin insan hayatını kaybettiyse eğer, bunun 45 bini Kürt`tür.

Yanlış anlaşılmasın, öldürülenlerin kanının değişikliği üzerinden herhangi bir ayırım yapmıyorum. Ancak PKK`nin varlık nedeni Kürtleri öldürmek midir? Sorusunu da sormadan edemiyorum. Bu güne kadar PKK tarafından katledilen Kürt sayısı, maalesef bize bu soruyu sordurtuyor.

Özgürleştirilecek Kürt halkı da soruyordur. Bu özgürlük ne menem bir şeydir? ABD, halkını özgürleştirmek için Afganistan`a girdi. Ardından binlerce ölü bıraktı. Yine aynı amaçla Irak`a girdi, bu kez milyonlarca kişi öldürüldü. Herhalde özgürlük ölüm demek... Öyle ya PKK Kürtleri özgürleştireceğim diye dağlarımıza yerleşti, 45 bin insanımız öldü. Hem de bunun büyük çoğunluğunun katili PKK`dir.

Kadim kültürümüze ters ihanetler içerisine girdiler. Örneğin; çoluk, çocuk, kadına tetik çekilmez. Örfümüzü bozup, bir bir hem de kastederek katliamlar yaptılar. Camilerde, ibadethanelerde kimseye ilişilmez dedik, camilere saldırıp, mescitlerden insanları çıkarıp öldürdüler. Sadece bunlarla yetinmediler; Kur`an Kursu, medrese vb. dini kurumları hedeflerine koydular, attıkları molotoflarla bu kurumların içerisindeki Kur`anları yaktılar. Yıllarca devleti işkence yapıyor diye eleştirdikleri halde, kendileri yakalayıp sorguladıkları insanların vücutlarına naylon damlattılar. Bırakın dirilere işkence yapmayı, evrensel olan cesetlere zarar verilmez ilkesini çiğneyip, ölülere bile işkence yaptılar. İsteyenler Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinden sonra çekilmiş fotoğraflarına bakabilirler.

Bütün bunlar PKK`nin ne kadar umurunda? Özgürleştirmek istediği halkın ağıtlarına ne kadar kulak veriyor? Hani diyebilirsiniz ki; PKK yasımız var diye Kurban ve Ramazan Bayramlarını kutlamayı yasaklıyor. Bu şekilde halkın acısını paylaşıyor.

Peki, adama sormazlar mı, Kurban ve Ramazan Bayramlarını, yasımız var diye yasaklayan zihniyet, Newruz`u neden davul zurna eşliğinde halay ile kutluyor? Hem de Cizre`de taş üstünde taş bırakılmadığı, Sur`un yıkılıp, yakıldığı, İdil ile Nusaybin`in tarumar edildiği ve halklardan hayatını kaybedenlerin sayısının binin üzerinde olduğu bu zamanda.

Bu da gösteriyor ki olanlar PKK`nin umurunda değil. Zaten Kurban ve Ramazan Bayramlarını da yasları olduğu için değil, İslami bayramlar olduğundan yasaklamaktadırlar. Hatta bu yıl insanlarımızın geleneksel olarak evinde bisküvi-lokum veya yemekli olarak okuttuğu mevlidleri de yasaklamışlar. Kısacası yasaklar İslami olan bayramlara yöneliktir, milli bayramların yasaklanması şöyle dursun, aksine teşvik bile edilmektedirler. Hem de yukarıda izah ettiğim gibi geçmiş birkaç ayda öldürülen bunca insana rağmen.

Kısaca taziyelerimize dahi müdahale edip, ‘Yasin`lerle, dualarla defnettiğimiz ölülülerimizi zılgıtlarla gömme geleneği getirdiler. Eskiden bir ölü olduğu zaman bizler televizyon izlemezdik, şimdi aynı gün davul zurna ile Newroz kutluyorlar.

Bakın PKK`nin etkin olduğu köylerdeki isimlere dikkat edin. Artık küçük çocuklara verdiğimiz Abdullah, Abdurrahman, Mustafa, Zeynep, Fatma isimleri yok oluyor. Bunun yerine Hogır, Kendal, Zınar, Jiyan, Rojda, Newroz gibi isimlere rastlıyoruz. Yani İslami isimlerin yerini milli isimler almış oluyor. Bu durum Türklerin çocuklarına Tunç, Bakır, Demir, Tarkan vb. isimlerini vermesine benziyor.

Demem o ki dini kaideler ulusalcılıkla engelleniyor. Kim ne derse desin. PKK veya HDP bir projedir.

Kürtlerin İslam`dan uzaklaştırılması projesi.