• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Gaziantep hakkında kullandığımız bu başlığı yine Gaziantep Akp milletvekili Şamil Tayyar`dan esinlenerek verdik. Şamil Tayyar Gaziantep`te derin yapıların olduğunu itiraf etmiş ve kontrol edilemez hale geldiğini ifade etmişti.

Gaziantep`ten daha önce ve iki günde ard arda gelen haberler Tayyar`ın bu konuda ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.

Bunlardan Birincisi;

İhlas-Der (İhlâs Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği) üyesi Ebuzer Gümüş`ün TEM polisleri tarafından üyesi olduğu derneğe gitmemesi konusunda baskıya maruz kalması. Gaziantep`te STK üye ve gönüllülerine yapılan bu baskı ne ilktir ne de son olacak gibi…

İkincisi ise;

Başörtülüdür diye teşekkür belgesini hak etmesine rağmen Allah`ın emrini yerine getirdiği için teşekkür belgesi verilmeyen 7. Sınıf öğrencisi Zeynep Kütükçü`dür.

Bu haberler Hollanda`nın Lahey kentinden değil Türkiye`nin Gaziantep şehrinden geliyor. Her defasında Nüfusunun yüzde bilmem kaçı Müslüman dediğimiz Türkiye`den…

İki kişiden birinin oyunu almış ve iktidar olmuş Akp hükümetinin döneminden bahsediyoruz, Özel Hal ilan edilmiş bir dönemden değil…

Ve yine bayanlarının yüzde 72`si başörtüsü takan bir ülkeden bahsediyoruz…

İslami STK`lar devletin varoşlarda görmediği/görmek istemediği mazlum ve mağdur halklara sahip çıkar, toplumu cehaletten kurtarmak için gönüllü çaba sarf ederler. Bu yönüyle aslında devlettin aslolan ve yerine getirmediği görevleri yerine getirir. Bir farkla ki bunu yaparken devlet adına değil, Allah (cc) adına yaparlar.

"El tekrar-u ahsen velev ki yüz seksen” sözünü yaptığı zulümlerde şiar edinmiş bu derin yapılar, bunu yaparken adeta zevk almaktadır. Tekrar tekrar bu zulmü icra etmeleri, baskılarını artırmaları bunu göstermektedir. Lakin her derin yapının gözardı ettiği bir hakikat vardır. O da Müslümanların bu tür baskı ve dayatmalarla inandıkları doğruları icra etmekten bir adım bile geri atmayacakları gerçeğidir.

Zulüm ile dolu koca yüz yılda Müslümanlar yılmadılar/yıkılmadılar, inşaAllah bundan sonra da yılmayacaklardır. Bu baskı ve dayatmalar yılmak bir yana dursun Müslümanları daha fazla çalışmaya sevk etmektedir.

Gaziantep`teki derin yapılar derin icraatler yapa dursun, derinlerin de derinlerinden haberdar olan Allah`ın vaadettiği gün, gün be gün yaklaşmaktadır.

İlgili haberler için;

1) http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Dernege-gitme-baskisi-cag-atladi-Baskinimi-yaparim-seni-hapse-atarim-68207.html

2) http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/Basortuludur-diye-tesekkur-belgesi-verilmedi-68220.html
Dua ile vesselam…