• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Tarih`in bütün dönemlerinde dikta yönetimler halkı uyutmak için çeşitli eğlence türleri icat edip dev stadyumlarda eğlenceler tertiplemişler.

Bu eğlencelerdeki en büyük maksat halkın bilinçlenmesini önlemek ve devlet yönetimine karşı olabilecek her türlü baskı ve dayatmaları önlemektir. Yapılan eğlencelerdeki maksadını açıkça dile getiren meşhur diktatör Franco bu örneklerden sadece biridir.

İspanya`yı 1936 yılından 1975 yıllarına kadar yaklaşık kırk yıl yöneten diktatör Francisco Franco`ya bu kadar uzun yıllar iktidarda nasıl kaldığı sorulunca şu cevabı vermiş: "Üç ‘F` sayesinde, halkı üç F ile meşgul ettim. Bunlar; Futbol, Fiesta (Eğlence) ve Femenino (Kadın)` dur.

Franco İspanya`da saydığı bu üç ‘F` için milyarlarca dolar harcamış, halkı dev stadyumlarda eğlenmeye sevk etmiştir. Bu üç ‘F` sayesinde koltuğunu sağlama alan Franco, halkı uyutmanın başka bir yolunun olmadığını da itiraf etmiştir.

Franco`nun saydığı maddeleri dikkatle incelediğinizde ne kadar da haklı olduğunu görürsünüz. Bugün bu üç madde ile halklar ve özellikle de toplumun en dinamik bölümünü ihtiva eden gençlerin nasıl da uyutulduğunu, etkisizleştirildiğini görürsünüz.

Sistemin bekası adına yapılan bu uygulamalar, beraberinde toplumsal felaketleri de getirmektedir. Bu felaketlerin başında fanatizm, terörizm ve şehvetizm gelmektedir. Futbol maçlarının ardından yaşanan kavgalar, yakılan arabalar, tacize uğrayan bayanlar ve öldürülen taraftarlar gibi yüzlerce felaket bunun göstergesidir.

Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber bu eğlencelerin dozu daha da artacak ve bu felaketler bir kat daha artacaktır.

Devlet Eliyle Milli (!) Felaket

Yılbaşı gecesi adına piyango denilen kumarın ülkemizde uygulamaya konulduğu tarih çok dikkat çekicidir. Cumhuriyetin kuruluşuyla beraber kurulan piyango dairesi, ilk başlarda iyi niyetle (!) kuruluyor. Lakin 1939 yılından sonra günümüzdeki haline yakın bir hal alıyor.

Her yıl devlet eliyle oynatılan büyük ikramiye çekilişi binlerce ailenin ümidini ve onlarca ailenin de yuvalarının yıkılmasına sebebiyet veriyor. Çekilişin kendisine çıkmasına rağmen zengin olarak kalan bir tek örnek yoktur. Büyük ikramiyenin çıktığı herkes büyük bir mağduriyet yaşamış ve bir kısmı intihar etmiştir.

Yılanın Başı Yılbaşı Eğlencesi

31 Aralık gecesi geldiğinde TV kanallarından radyo istasyonlarına kadar ülkenin her yerinde şuursuzca eğlenen milyonlarca insan, kendilerine ait olmayan yılbaşını/noeli kutluyor.

Devlet eliyle teşvik edilen bu eğlencelerin amacı ile Franco`nun amacı arasında hiçbir fark yoktur. Müslüman halktan toplanan ‘TRT payı` paraları ile yılbaşı gecesi İslam inancında yeri olmayan eğlencelerle Müslüman halk uyutuluyor.

Ülkenin genelinde süren fakirlikleri gidermektense halkın paralarını eğlencelere harcamayı tercih eden sistemin gerçek yüzü her yılbaşında aşikâr olmaktadır.

Bir yandan halkı felakete sürükleyeceksiniz diğer yandan toplumun ıslahına çalışan STK`lara terörist muamelesi yapacaksınız…

Bugün oynatılan futbol, at yarışı, iddia gibi oyunlar ve yılbaşında harcanan milyonlarca para halkın kesesinden çıkıp devletin kesesine girmektedir. Sağ gösterip sol vuran devlet politikaları ile halkı soyulmuş tavuğa döndüren sistem, devlet eliyle oynatılan her türlü kumarı oynatmaktan vazgeçmelidir.

Müslümanlar yılanın başı olan yılbaşı eğlencesini daha büyümeden ezmelidirler. Aksi halde bu felaketlerin bir ucu da bize Müslüman halka dokunabilir/dokunuyor da…

Dua ile vesselam