• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Müslümanlar tarih boyunca İslam`a bağlı kaldıkları sürece izzet sahibi olmuşlar. Dinlerinden taviz verdikleri oranda, izzetlerinden de ödün vermek durumunda kalmışlar.
 
Bilindiği üzere geçen günlerde ABD Başkanı Donald Trump, yanına eşi Melenia Trump ve kızı Ivanka Trump`ı da alarak Suudi Arabistan`ı ziyaret etti.
 
İlk etapta şunu belirtelim ki bu gezi Trump`ın ilk yurtdışı seyahati olması açısından önemli idi. Suudi Arabistan özellikle yapılmış bir tercihti. Çünkü ABD`nin gözünde İslam Dünyası`nın lideri konumundaki ülke Suudi`dir.
 
Tabi bu durum Müslümanlar açısından çok büyük bir zillettir. Çünkü lider olarak gördükleri ülkenin reisleri, sanki efendilerini karşılayan kölelere benziyorlardı. ABD`liler ise mandalarında bulunan bir ülkeyi ziyaret eder gibi davranıyorlardı.
 
Göz boyama şeklinde gerçekleştirilen anlaşmalarda geçen rakamlar, daha çok bizim Beyoğlu kabadayılarının gazinolardan aldığı haraca benziyordu.
 
Hele hele Trump`ın yanında götürdüğü eşi ve kızı, Arap şeyhlerinin gözünü kamaştırmış, akıllarını başlarından almıştı. Basından izlediğim kadarıyla, Ülkenin zengin iş adamlarından Bedir Fehd Abdullah, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Trump`tan kızı Ivanka`yı istemiş. Adı geçen yayınladığı videoda; “Ben Bedir Fehd Abdullah. Kral Selman`dan, Trump`ın kızı Ivanka`yı, Allah`ın izni ve Peygamber`in kavliyle bana istemesini talep ediyorum” dedi. Ha bu arada Trump`ın kızının evli ve iki çocuğu olduğunu da belirtelim.
 
Aman Allah`ım ne alçaltıcı bir durum. Doğrusunu isterseniz Mekke ve Medine gibi iki kutsal beldenin ve Resulullah (sav)`in ayaklarının izi olduğu bu coğrafyanın, böyle aklı bilmem neresinde olan kişilerin hâkimiyetinde olması, beni son derece utandırıyor. Belki İslam halklarının en önemli ve acil işlerinden biri; herkesin toplanıp, Kâbe`nin bu ne idüğü belirsiz şeyhlerden geri alınması olmalıdır.
 
Bütün hayatlarını petrolden gelecek dolarlara endeksleyen, hayattan alacakları azıcık zevk için bu dolarla saçıp savuran, yapacakları bir gezi için 5-6 özel uçak kaldıran bu dünya görmemişlerin, Müslümanların liderleri olarak değerlendirme meselesi, ABD`ye aktardıkları riyallerle ilgilidir.
 
Bir de ABD`liler karşılarındaki bilmem ne kılıklı herifleri iyi tanıyorlar. Dolayısıyla gösterdikleri saygı da ancak bu kadar oluyor. Yine basından izlediğim kadar Suudi Arabistan`da başını örtemeyen Melenia Trump, 24 Mayıs'ta Vatikan'da Papa Francesco ile görüşmelerinde de bu moda evinin tasarımı olan siyah bir elbise ve duvak benzeri bir başörtüsü seçmişti. Kime saygı gösterilir kime gösterilmez iyi biliyorlar dedim ya.
 
Eminim ki Trump`ın ailesi, Suudi Arabistan`daki idarecilere bakarken, bunlar da neymiş, görgüsüz bedeviler diye içlerinden geçirmişlerdir Aman efendim söylemişlerse söylesinler, hem bundan bana ne? Gerçi doğrudur bana ne ama gelin görün ki bunlar İslam`ın kutsal mekânlarının yöneticileri. Zaten Trump bu geziye çıkarken, İslam, Yahudi ve Hıristiyanların merkezi saydığı yerleri dolaşmış.
 
Hâsılı kelam bu gezi son derece rahatsızlık verici idi. Böyle Batılı yöneticiler karşısında süt dökmüş kedi gibi duran Müslümanları gördükçe, geçmiş dönemlerde, mesela Osmanlılar zamanında yaşamayı çok isterdim.