• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...

PKK üst düzey sorumlularından Mustafa Karasu sonunda Kürt toplumu için öngördükleri yönetim modelini açıkladılar. PKK`nin Kürt toplumu ve kurtuluşunu istediği halklar için öngördüğü toplum modelinin patronsuz, karısız, kocasız, ailesiz ilkel komünal toplum modeli olduğunu söyledi.

Ayrıca bu modelin sosyalist yaşam modeli olduğunu ve Kürt toplumunun da kurtuluşunun bu modelde olduğunu, bunun için mücadele etmek gerektiğini de açıkladılar.

Kürt devletine ve Kürt bayrağına da karşı olduğunu da dile getiren Mustafa Karasu; Kuracakları toplum modelinde şu maddelere karşı olduklarını ilan etti:

Kürt devletine karşılar.

Kürt bayrağına karşılar.

Kürt toplum yapısına karşılar.

Kürt geleneğine karşılar.

Kürt aile yapısına karşılar.

Kürtlerin nikahla evlenmesine karşılar.

Kürtlerin karı koca olmasına karşılar.

Kürtlerin toprak sahibi olmasına karşılar.

Kürtlerin dinine karşılar.

Kürtlerin namus anlayışına karşılar.

Mustafa Karasu: “Bir daha vurgulayalım, artık devletsiz, patronsuz, ağasız, ‘karısız`, ‘kocasız` bir dünyayı düşünmenin zamanıdır. Devletsiz yönetim, patronsuz, ağasız bir ekonomik yaşam, ‘karısız`, ‘kocasız` özgür eş yaşam gerçekleştirilebilir.”

Karasu, Kürtleri bağımsız bir devlet kurmak yerine sosyalizm için çaba göstermeye çağırdı.  “Devlete karşı çıkmadan sosyalistlik yapılamaz” 

Mustafa Karasu, Kürtlerin bağımsızlık hedeflerini “gericilik” diye tanımlayarak, Kürtleri devletsiz, karısız, kocasız sosyalist bir dünya için mücadele etmeye çağırdı.

Adam daha ne desin, meramını daha nasıl ifade etsin ki! Açık açık her şeyi yazmış.

Bu adam sıradan bir köşe yazarı olsaydı kendi fikirleri der geçerdik. Ama bu adam PKK`nin en üst düzey yöneticilerinden bir tanesi. Ve bu fikirlerini Öcalan`ın fikirlerinden çıkarımda bulunarak söylediğini belirtiyor. Yani üst düzey olan bütün yöneticiler aynı görüşte.

Şu anda Suriye`de ele geçirdikleri bölgelerde de kurmaya çalıştıkları toplum modeli bu! Yani adamlar Kürtler üzerinden bir toplum modeli oluşturmak istiyorlar. Bunun için de Kürtleri ve Kürdistan`ı da bir kobay faresi gibi kullanmak istiyorlar.

Tabi bu komünist ve sosyalist beyefendilerin dünyanın en büyük kapitalist ve emperyalist ülkesi ABD`nin yanında, aynı safta, beraber nasıl savaştıklarını da açıklamıyorlar. Kuracakları bu toplumda bu kapitalist ve emperyalist ülkenin ne gibi bir çıkarı olduğundan da bahs etmiyorlar. Ne üzerine anlaştıklarını söylemiyorlar.

Bu nasıl bir çıkar ilişkisi ki hem sosyalist olduğunu söyleyeceksin hemde kapitalist ile beraber savaşacaksın. Hem komünist olduğunu söyleyeceksin hem de emperyalist ile beraber savaşacaksın.

Yıllardır Kürtleri kandırdınız. Kürt dediniz, Kürdistan dediniz, özgürlük dediniz, alarengin dediniz de dediniz dediniz,….Canını aldınız, malını aldınız, ar ve namusunu aldınız, toprağını aldınız, dinin aldınız. Ne yazık ki bir kısım Kürtler hala uyanamadı! Hala efsunlanmış, büyülenmiş gibi peşinizden geliyorlar. Bunu nasıl beceriyorsunuz haram olsun!

Yalanlar, dolanlar ve kandırmalar konusunda öyle bir maharetli olmuşsunuz ki ; Valla Şeytan bile sizin elinize su  dökemez.

Büyük şeytanı bile flamanız altında savaştırıyorsunuz! Sıkışınca da onun bayrağını çekiyorsunuz!

Tam bir şeytan olup çıktınız!

Hala sizi kurtarıcı görenlere de söyleyecek sözümüz yok! Kurmak istediğiniz karısız, kocasız, dinsiz, nikâhsız sosyalist toplumsal düzende lanetler dilerim.