• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...

"Kürdün yavşağına, iktidar uşağına, tırşıkçısına yazıklar olsun; keklik soylulara.." (Hasip Kaplan)

‘Bir hdpkk milletvekili Kürtlerin sokağa çıkmamasını ihanet ve nankörlük olarak görüp hakaret üstüne hakaret etmiş.

Neden sokaklara çıkıp ortalığı yakıp yıkmıyorsunuz? Neden ellerinize molotoflar alıp arabaları yakmıyorsunuz? Neden yollara barikatlar kurup otobüsleri içindekilerle yakmıyorsunuz?

 Ne oldu sizin devrimci ruhunuza? Bizleri gözaltına alırken neden yer yerinden oynamıyor? Sizi yavuşaklar sizi! Sizi korkaklar sizi! Biz ne güzel Ankarada oturuyorduk. Oradan sizi yönlendiriyorduk. Bekaadan, Kandilden emirler yağdırıyorduk! Siz de ne güzel emirlerimize uyuyordunuz.

Bak  siz merak etmeyin, ölmekle sonunuz gelmez, ölen ölür kalan sağlar yine bizimdir. Şimdi ne oldu, sizin kim aklinizi bozdu? Hangi fitneci aramıza girdi. Tamam, biz evleriniz yıkılırken, yakılırken yanınızda değildik. Eviniz bombalanırken, çocuğunuz öldürülürken biz yoktuk. Çocuklarımız da yoktu. Biz Ankara`da onlar Kolejlerde idi. Ama biz sizin için görkemli cenaze törenleri bazen yapmadık mı? Biz vekiliz. Siz bizim emir kulumuz değil misiniz? Daha önce bizim uşağımız idiniz. Can isteyince can verir, mal isteyince mal verirdiniz. Şimdi biz efendilerimize ne diyeceğiz. Rezil ettiniz bizi. Biz Amerika`ya batıya ne diyeceğiz. Hiç mi bunu düşünmüyorsunuz?

Yazıklar olsun keklik soylular! Ne güzeldi o eski günler. Hendeklere çağırıyorduk, eylemlere çağırıyorduk, ölümlere çağırıyorduk koşa koşa geliyordunuz. Neden artık bizim sesimize kulak vermiyorsunuz? Keklik gibi sizi avlıyorduk. Sizi Kürtçülükle, zulüm edebiyatı ile mazlum halklar, ezilen halklar ile ne güzel sizi kandırıyorduk. Karınızı kızınızı, çoluğunuzu çocuğunuzu, soyunuzu sopunuzu elinizden aldık. Ama bakıyorum da artık keklik değilsiniz.  Bizim sesimize gelmiyorsunuz. Ah ah, ne oldu size de bu hale geldiniz? Avrupa`dan Amerika`dan sizi çağırıyorlar ayaklanmak için neden ses vermiyorsunuz?

Ey Kürt gençliği! Ey  Ezilen Halklar! Sesimizi duymuyor musunuz. Halimizi gömüyor musunuz. Bizi siz seçmediniz mi? Biz sizin vekilleriniz değil miyiz? Biz ne dersek siz de kuzu kuzu yapmıyor muydunuz?

Bizim de uluslar arası mekanizmalarda vekillerimiz var. Bize de emir üstüne emir veriyorlar. Biz de size iletiyoruz. Ama bakıyorum artık yavşaklık yapmıyorsunuz, artık bizim tırşıklarımızı yemiyorsunuz. Artık keklik soyluluk yapmıyorsunuz. Artık bizim kanlı soframızı terk ettiniz. Sizi nankörler!

Bak siz bize destek vermeyince biz de meclisten ayrılmaya karar verdik. Biz keklik bulamayınca iş başa düştü. Batıya olan kekliklerimizi, tırşıkçılığımızı, size olan nakörlüğümüzü açığa çıkardınız. Yazıklar olsun size!`

Evet işte Hdpkk`nin sözünü dilemeyince böyle hakaret etmeye başladılar.

Ne mal olduklarını bütün dünyaya gösterdiler. Kürtlere olan kinlerini kusmaya başladılar.

Ne diyelim ‘kininizle geberin.`