• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...

15 Temmuz darbesinden sonra, halkın destansı direnişi karşısında küçük dilini yutanlar bir ay sonra ancak kendilerine geldiler.

Darbenin başarısız olmasının arkasında yatan sebepleri incelediler. Nasıl olur da bakkal amcalar, Ayşe teyzeler, hacı dedeler bu tankları durdurdular. Daha önce değil tank, asker görenlerin saklanacak delik aradıkları bir memlekette, tanklara, toplara siper olma bilincini nasıl kazandılar diye kara kara düşünürken, işin arkasındaki ruhu buldular. Türkiye`de cemaat ve tarikatlar bu işin arkasında. Uzaktan veya yakından sokağa çıkan insanların büyük bir kesimi bunlarla ilişkili olduklarını gördüler.
O halde bunların ortadan kaldırılması gerekiyordu!

Madem darbe başarısız oldu, o zaman ikinci bir darbede bu işi garantilemek için ne yapıp edip bu yapıları bertaraf etmeliydiler.

İşte birkaç haftadır malum bazı tv ekranlarından pompalanan ve 28 Şubat vari hocalar ve söylemler ile yapılan yeni fitne bu.

Tam bir “cambaza bak cambaza” oyunu!Cemaat ve tarikatlara bak, Kemalizim ve laisizmi sakla!

Şimdi bu Fetö ve avaneleri yönetime el koyacakları zaman “şeriat elden gidiyor” mu dediler yoksa “laiklik elden gidiyor” dediler?

Yönetime el koyanlar Kemalist ve o tarikata bağlı askerler değil miydi?

Türkiye`de her on yılda bir yapılan darbeler kimin adına,  hangi çağdaş, ilerici, batılı tarikat adına yapıldı? Türkiye`de sadece dini tarikatlar mı var? Dinsiz, mason,evangelist,Gülenist, Kemalist… tarikatlar yok mu?

Bugün bazı malum kanallarda yapılan cemaat ve tarikat düşmanlığı zaten Feto`nun yıllardır yapmaya çalıştığı dizaynın bir başka versiyonu değil mi?

Feto da bu yapılara kumpaslar ve tuzaklar kurmadı mı?

Onları yok etmek için Pensilvanya`dan emir üzerine emir göndermedi mi?

Soruyorum size? Bu darbenin başarısız olmasında bu halk mı sebep oldu yoksa Ak Parti mi?

Bu halk böyle olduğu müddetçe bunlar darbe marbe yapabilirler mi? Bir elektrik kesintisinde sokağa dökülen bir halk haline gelen bu millet, elbette onların en büyük korkulu rüyalarıdır.

İşte bu yüzden bu halkı bölüp parçalamak, parça parça birbirnden ayırmak için ilk hamlelerini yapıyorlar. Neymiş efendim her yapı potansiyel bir Fetocuymuş. Fetoyu bu hale halk getirmedi ki! Bu sizin laik, demokratik sisteminiz getirdi. Her istediğini halk vermedi, iktidar verdi. Halk uzun süre bu yapıyı bir anti İslam projesi olarak gördü.Halk iktidara bakarak ona uydu.      

Sanat, spor,sermaye,sinema,askeriye,tv,gazeteciler… kim var kim yok laik kesimlerin topu ona biat etmedi mi?

Cemaat ve tarikatlar hakkında yapılan bu fitne ve fesatlar aslında darbenin başarısızlığı içine dert olan darbeseverlerin söylemlerdir.

Bu toplum cemaat ve tarikatlar toplumudur. Onlara karşı saygı ve sevgi beslemektedir. Her yapının içinde çürükler olduğu gibi bunların içinde de olabilir. Ama hepsini aynı kefeye koyup topunu topa tutmak ahmakların işidir. Yaşla kuru, çürükle sağlam birbirinden ayrılmalıdır.

Laik kesim zaten hep kendini bu toplumdan üstün ve ayrıcalıklı görmüştür. Onların değirmenine su taşıyan kimi dindar insanlar, kimin safında kimlere karşı durduklarını sorgulamalı. Boyunlarına astıkları davulun tokmağının ellerinde olmadığını görmeliler.

Bu söylem ve eylemler sadece İslam düşmanlarının işine yarar. İslam düşmanlarının yanında oturup, ekranlarına çıkıp, programlarına katılıp sadece Müslümanları eleştirmek velevki haklı olsa bile İslam`a ve Müslümanlara bir şey kazandırmaz.

Dün size de düşman olanlar, sizi bir kaşık suda boğmaya çalışanlar, bugün fitnelerinde yine sizi kullanıp boğmak istiyorlar. Bu sefer kendileri değil Müslümanları birbirine düşürerek yapmak istiyorlar. Dışarıdan bir saldırı olduğunda saldırı geçene kadar müslümana yakışan fitne ve fesada sebep olacak söylem ve eylemlerden uzak durmaktır.

Eğer bu darbe başarılı olsaydı o laikler yine laikliklerine devam edecekler ama fetoya biat etmeyen bütün İslami cemaat ve tarikatlar sürüm sürüm sürüneceklerdi.

Yani şimdi yine aynı sonuç mu olsun? Darbecilerin yapmak isteyip de yapamadıklarını şimdi siz mi yapmak istiyorsunuz?

Anlaşılan birileri yine düğmeye basmış. “İlk hedefiniz cemaatler ve tarikatlar ileriiiiiiii!!!!”