• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...

Roboski`de otuz üç can bombalarla katledildi. Otuz üç gencecik insan sınırda vuruldu. Kendi insanını, kendi koruyucusunu, kendi vatandaşını devlet öldürmüştü. Tabi ki tepki de büyük oldu. Yargılamalarda allem ettiler kulem ettiler dosyayı rafa kaldırdılar.

HDPkk ve avaneleri birden bire halk sever oldular. Cenazeleri bir şova ve istismara dönüştürdüler. O cenazeler üzerinden siyasi bir rant elde ettiler. Gerçekten de onlar için bulunmaz bir fırsat olmuştu. Hem devlet suçluydu hem de devlet suçsuz insanları öldürmüştü. Devletin hantallığı, olaya lakayt kalması da halk arasında öfkeyi daha da arttırıyordu. Yani her hali ve ahvali ile tam HDPkk`lik bir manzaraydı. Bu olay üzerinden çokça konuştular, bağırdılar, çağırdılar. Elbette hesap sorulması gereken bir olaydı. Elbette adalet önünde hesap verilmeliydi.

Ama bu işi HDPkk`nin yapmaya kalkışması hiç de inandırıcı değildi. Çünkü kendileri aynı insanları daha önce vatan haini ilan etmiş, onlara karşı çokça silahlı eylemlerde bulunmuşlardı. Durum böyle iken birden bire olayı sahiplenmesi tam bir samimiyetsizlik örneğiydi. Tabi ki o hengâmede bunlar pek dillendirilmedi, dillendirilemedi.

Ama işte dün Diyarbakır Sur ilçesinin bir köyünde PKK, tarihinin en büyük bombasını patlattı. Kime karşı? Tabiî ki masum, sivil köylü vatandaşa karşı. On yedi köylü can verdi. Bedenleri param parça oldu. Cesetlerinin birçok parçası bulunamadı. Patlamanın etkisiyle yerde açılan çukur devasa büyüklükteydi.

Peki, bu köylülerin suçu neydi? Köylerine gelen yabancı bir araçtan şüphelenip onu takip etmesi! Bu her köylünün hakkı değil mi? Her köylü kendi köyüne ve malına sahip çıkmaz mı? Size ne yaptı da o zavallı köylüleri havaya uçurdunuz. Hem de tarihinin en büyük bombasıyla. Bu halktan bu kadar mı nefret ediyorsunuz? Bu halka karşı bu kadar mı kin duyuyorsunuz? Yıllarca kahrınızı çeken, canını malını size sunan bu halka layık gördüğünüz muamele bu mu?

Roboski`de bağırıp çağıranlar, yürüyüş,  gösteri yapanlar! Taziyeye gelen kaymakama saldıranlar? Hadi sizi görelim! Nerdesiniz? Buradakiler insan değil mi? Bu canların sizin için bir değeri yok mu?

Ha yoksa bu katliamı devlet değil siz yaptınız, sizin teröristleriniz yaptı değil mi? Ondan sesiniz çıkmıyor. Pkk`den korkuyorsunuz değil mi? Sizi kurşunlara boğar değil mi? Sizi tükürükte boğarlar değil mi? Hani insan hakları derneği,  Avrupa, Amerika, lgbti`severler. Sapıklığa gelince en önde koşanlar, iş insanlığa gelince sus pus! Belediye, HDP,DBP nerdesiniz? Neden köye gidip başsağlığı dilemiyorsunuz? Ambulans göndermiyorsunuz? Hastane önüne adam yığmıyorsunuz, polis taşlayıp kepenkleri kapatmıyorsunuz? Cenazelere bayraklara sarıp gösteri ve tören yapmıyorsunuz?

İşte görüyorsunuz değil mi? Yarattığınız canavar artık halkı yemeye başladı. Artık sivil masum köylüleri katletmeye başladı. En büyük bombaları halka çevirdi. Canavarın korkusundan sesinizi bile edemiyorsunuz. Neden diye sormaya cesaret edemiyorsunuz?

Artık uyanalım değil mi?

Bu halka zulmeden kim olursa olsun kimliğine bakmadan karşısına dikilebiliyorsan sen halkçısın. Halk taraftarısın. Yoksa artık bize hikaye anlatmayın, nutuk çekmeyin. Dün 6-8 Ekim olaylarında katilleri savundunuz, bugün yine katilleri savunuyorsunuz. Zaten siz hep katillerin yanındaydınız.

Artık iki yüzlü siyasetinizinden vazgeçin. Artık İkiyüzlü sözlerinizden vazgeçin. Artık masumların kanından elinizi çekin. Bir an önce Hakka ve halka dönün. Yoksa en kısa zamanda bu halk sizi tükürüğünde boğar. Her gittiğiniz yerden kovulursunuz. Demedi demeyin!!!!