• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...

Evet Yasin ve arkadaşları insanın ve insanlığın vicdanıydı ama vicdansızlar onları katlettiler. Bazı acı olaylara ve bazı acı meselelere şahit olursunuz. Üzücü olaylardır. Mağdur edilmiş aç ve perişan insanların olaylarıdır.

Elinden yapacak bir şey gelmez, içinden "keşke imkanım olsaydı da bu mağduriyeti giderseydim" dersin. Bir bakarsın ki birileri, vicdan ve merhamet sahibi birileri o işi yapmışlar.

Ferahlarsın, kalbin rahatlar. İçinden onlara teşekkür edersin. İşte Yasin ve arkadaşları tam da bu işi yapıyorlardı. Ulaşamadığımız, görmediğimiz, duymadığımız fakirlere vicdanımızın sesini, merhametimizi ve şefkatimizi ulaştırmaya çalışıyorlardı.

Onlar, kalbinde iyilik ve merhamet bulunan tüm insanların temsilcisidir. Bayram seyran demeyip yollara düşen, fakirliğin ve muhtaçlığın ne demek olduğunu en az o yardım ettikleri kişiler kadar bilen mazlum ve iyiliksever insanlardı. Dolayısıyla burada işlenen suç şahsi değildir.

İnsanlığa ve insanlığın ortak vicdanına karşı işlenmiştir.Orada o gün, o görevi üstlenen kim olsaydı aynı muameleyi göreceklerdi. Çünkü kötülerin yapısında kötülük yapmak vardır. Onlar kötülük yapmadan duramazlar. Bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar.

Adam tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar. Yakınlardaki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler. Ama adam şöyle der: -Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim doğamda ise iyilik yapmak var.

Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğam olan sevmekten vazgeçeyim?