• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...

Eğer bir balina veya karabatak yavrusu olsaydın batılı medya kuruluşları günlerce senden bahs edeceklerdi. Yardım kuruluşları sana yardım etmek için seferber olacaklardı. Şehrin en güzel yerinde en güzel yemekleri sana vereceklerdi. El bebek gül bebek seni büyüteceklerdi. Ama ne yazık ki sen insan yavrususun. Daha da kötüsü orta doğulusun. Bundan da kötüsü sen Müslüman evladısın.

İşte bütün bunlardan dolayı o insan haklarını ağızlarında sakız edenler söz sana gelince, hemen hayvan haklarına atlarlar, senden hiç bahs etmezler. Kameralar senin tarafına hiç çevrilmez, denkleşöre basmazlar.

İki yüzlü değil yüzsüz olan bu insanlar, sözde medeni ve batı uygarlığıdır. Onlar sen onların vatanlarına gitmeyesin diye seni suda boğmak için plan kuranlardır. Başımızdaki kimi hain ve satılmış adamlar da bu mazlum insanlara sahip çıkmazlar. Kendileri dünyanın en zenginleri arasında ama yanı başında açlıktan ölen insanlara el uzatmazlar. Varsa yoksa petrodolarları.

Kim ölmüş kim kalmış hiç umurlarında bile değil. Batsın sizin petrolünüz, paranız ve hayvan medeniyetiniz ve zenginliğiniz. Bu çocukların cesetleri böyle sahile vurduktan sonra sizin hiçbir değeriniz kalmamıştır. Batının dünyaya vaad ettiği işte bu medeniyettir. Kendisine medeni, hayvanlara merhametli. Kendi dışındakilere sağır ve dilsiz.

Ey batı sanmayın ki biz sizin medeniyetinize hayranıyız da ondan size geliyoruz. Bunda çook büyük bir yanılgı içindesin. Biz başımıza diktiğiniz zalim bekçilerinizden, kapılarımıza bağladığınız köpeklerinizden kaçıp sahiplerinize sığınmak zorunda kaldığımız için size gelmek zorunda kalıyoruz. Yoksa birgün bile sizin medeniyetinizde duramayız. Yoksa sizin ne kadar medeni! ve insancıl olduğunuzu biliyoruz. Bize sahile vuran bu çocuk cesetleri, batırdığınız mülteci tekneleri, kapattığınız kapılar bunları çok iyi anlatıyor. Bunun için uzağa gitmeye gerek yok. İnsan hakları ve demokrasinizin ne kadar medeni ve insancıl olduğunu gayet iyi anlıyoruz.

Müslüman olduğunu iddia eden yapıların da artık neye mal olduklarını görüp bu manzaralardan ders alır mı bilmem ama, sahile cesedi vurulan bu çocuğun vebalini hiçbir hayırları kurtaramaz. Müslümanlara bu korkuyu yaşatıp evlerini, yurtlarını, yuvalarını tek ettirip yollarda telef olmalarına sebep olanları zemzem suyu da temizlemez, pişmanlık yağmurları da yıkamaz. Her iki laflarından biri Suriyelileri şikayet etmek olan bazı vicdansızların gözlerine de bu resimleri sokmak lazım ki, belki yüzleri kızarır, vicdanları sızlar ve insanlıklarından utanırlar. İnsan olduklarını hatırlarlar.