• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...

Halit Meşal yaptığı açıklamada ümmetten acil bir talepte bulunarak, tüm ümmetin içinde olacağı bir ‘Aksa Ordus’unun kurulmasını istedi.

Evet, artık söylemler ve tehditler bu mütecaviz Siyonist rejimi durdurmuyor. Her gün yeni bir işgal ve katliam yapıyor. Bu işe artık ümmetin bir el atması lazım. Bunun ilk adımı da gönüllülerden oluşacak bir Aksa Ordusuyla başlanılabilir. İnanıyorum ki bunun için değil binlerce yüz binlerce, hatta milyonlarca ümmetin evladı gönüllü olacaktır. Bunun kurulması değil fikrinin konuşulması bile Siyonistleri derinden sarsan bir korkuya sebep olacaktır.

Bu fikir öyle yabana atılacak bir fikir değildir. Bu sadece Mascid-i Aksa içim değil, ümmetin tüm coğrafyasında zulme uğrayan Müslümanların hakkını savunmak için ilk adım olarak atılacak bir adımdır. Bu şekilde ümmet bir araya gelecek. Kardeşlik ve yardımlaşma zemininde güzel bir dayanışma sergilenecek.

Bugün dünya ülkeleri kamplara ayrılmış. Herkes kendisini bir yerler ait olarak görüyor. Sadece İslam ümmeti başıboş ve avare gibi ortada geziyor. Hâlbuki dünyanın tam kalbinde ve büyük bir gücü var. Dünyayı yönlendirecek bir potansiyeli var. Ama bunu kullanamıyor.

Bu kadar katliam, sürgün ve sömürüden sonra artık bir adım atılmalı ve bu da Kudüs’ten başlanmalı. Böylece ümmet yeniden dirilmeli. Tarihe yön vermeli. İnsanlığa adalet, huzur ve barışı getirmeli. Bugün dünyada İslam’ın adaletinden başka gerçek adalet yok. Onun barış ve huzurundan başka barış ve huzur yoktur. Tarih bize bunu gösterdi ve bugünkü sistemler bunu ispatladı. İslam dışındaki bütün sistemler sömürü ve çıkar üzerine kurulmuş. Kapitalist ve sosyalist gibi düzenler insanlığa sadece hüsran getirdiler.

Ümmet bu ortak ordu fikri üzerinde yoğunlaşmalı. Önce sivil toplum örgütleri kendi aralarında böyle bir oluşuma gitmeli. Daha sonra devletlerine baskı yaparak onları bu konuda ikna etmeli. Daha sonra bunu ümmetsel bir güce dönüştürerek Müslümanların imdadına yetiştirmeli. İnanıyorum ki bu şekilde hiçbir dünya devleti bu gücü karşısına almaya öyle kolay kolay cesaret edemeyecektir. Çünkü onlar iyi biliyorlar ki Müslümanlar savaşçı bir ümmettirler. En fakirlerimiz olan Afganlı mücahitler üç süper gücü ve beraberindekileri topraklarında hezimete uğrattılar. Bir de bunlar bir araya gelip birlik oluştursalar, dünya bile karşılarında duramaz biiznillah.

Haydi Ya Allah deyip işe koyulalım. Ve Aksa Ordusunu oluşturalım.