• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...

Kudüs bu ümmetin pusulasıdır. Eğer Kudüs esir ise ümmet de esirdir. Eğer orası hür ise ümmet de hürdür. Çünkü orada Yahudi ve Hıristiyanların emelleri vardır. Orayı ele geçirme ve yönetme emelleri vardır. Onların işgalleri hep zulüm, katliam ve talan ile olmuştur. İşgal ettikleri hiçbir toprak parçasında adalet ve insanlık filizlenmemiş ve gelişmemiştir. Dolayısıyla bugün Kudüs, Siyonist Yahudilerin elinde ve tarihin diğer dönemlerinde olduğu gibi yine katliam, sürgün ve yıkımlar yaşamakta. Huzur ve mutluluktan eser yok.

Ama Müslümanların elinde iken öyle miydi? O zamanlarda tarih katliam veya sürgün veya yıkımı kaydetmiş mi? Hayır. Ne Hz. Ömer zamanında ne Selahaddin-i Eyyubi zamanında ne de Yavuz Sultan Selim zamanında bir katliam veya zulüm olmamıştır.

Ama Siyonist Yahudiler orayı işgal ettiğinden beri kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Yıkım, sürgün ve ölüm bitmiyor. Ekranlardan her gün bu haberler canlı olarak sunuluyor. Dolayısıyla Müslümanlardan başka bu Kudüs’e barış ve medeniyet getirebilecek başka birileri yoktur.

Her bir Müslüman bu kutsal şehrin bu zulümden kurtarılması için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Öncelikle bir bilinç oluşturmalı ve bu bilinci ailesinden başlayarak çevresine vermelidir. Kudüs’ün esaretten kurtarılması için bir çalışma başlatmalıdır. Bu konudaki etkinliklere destek vermeli, geri durmamalıdır.

Bu mesele sadece Arap’ın, Türk’ün veya Kürd’ün meselesi değil, toplu olarak bir ümmetin meselesidir. Aynı zamanda ümmetin esaretten kurtarılması meselesidir. Çünkü bugün Siyonist devlet batının bir üssü haline gelmiştir. Ümmetin coğrafyasını işgal etmek için orayı bir üs olarak kullanmaktadır. En büyük silahları oraya yığmakta, en çok paraları oraya harcamaktadır.

Siyonist devletin elbette sonu gelecektir. Çünkü Allah’ın vaadi vardır. Ama biz de bize düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bu da bizim İslami ve insani sorumluluğumuzdur.

Dolayısıyla bu hafta yapılacak Kudüs haftası etkinliklerine ailece katılım gösterelim ve Kudüs’ün kurtarılması için bir bilinç oluşturup destek olalım. Böylece adım adım Kudüs’e doğru seferimizi hızlandıralım…