• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...

Emekli amirallerin bildirisi şu anda gündemin en konuşulan konusu. Nasıl olmasın ki? Akıllara ziyan bir bildiri yayınlayıp arkasından kopan fırtınayı seyrediyorlar.

Birilerinin yine eski hastalığı nüksetmiş. Adamlar yerlerinde duramıyorlar. Hemen durumdan kendilerine vazife çıkarıyorlar. Neden? Çünkü yasalar buna müsait. Çünkü bu anayasayı onların bu darbeci zihniyeti hazırladı. Elbette nereden kendilerine vazife çıkaracağını da en iyi onlar bilir!

Yıllardır hükümet anayasayı değiştireceğim diye söylenir durur. Ama ortada bir taslak bile yok. Bir de bu konuda muhalefetten destek bekler. Allah aşkına bu muhalefet size destek verir mi? Adamlar sizi indirmek için uğraşırken, size nasıl destek olsunlar? Rüya mı görüyorsunuz, yoksa kafanızı mı bir yere çarptınız.

Şu emekli askerlerin bildirisinden sonra artık bu anayasayı değiştirmek bu hükümete farz olmuştur. Yoksa bugün emekliler, yarın da muvazzaflar önünüze bildiriyi koyarlar. Çünkü bunu anayasal bir hak olarak görüyorlar.

15  Temmuz’dan sonra bile bu darbecilik ruhu hortlatılmaya çalışılıyorsa demek ki birileri hala dışarıdan ciddi destek alıyor demektir. Buna kalkışanları yaptığına pişman etmek de bu hükümetin görevidir. Bu halk her seferinde hükümeti destekledi. Hiç kimseye vermediği desteği verdi. On dokuz yıldır iktidar etti. Bir nesil bu hükümetle büyüdü. Bütün kurum ve kuruluşları emrine aldı, bir yerden bir yere geldi. Ama bu anayasa değişmedikçe yapılan bütün çalışmalar boşa gider. Din düşmanı biri çıkar, laiklik adına, Kemalizm adına kazanılan bütün kazanımları çöpe atar gider. Çünkü bunun için anayasada kendisine tonla madde bulur.

Eğer bu anayasayı değiştirmezseniz bu millete yazık etmiş olursunuz. Bu milletin size verdiği bunca desteğe yazık etmiş olursunuz. Canını size siper edip sizi korumasını heder etmiş olursunuz. Kıyamına pişman etmiş olursunuz. Milletin emeklerini heba etmeyin. Yoksa yarın başınız derde girer de arkanızda kimseyi bulamazsınız!

Artık bu darbe artıklarına ve destekçilerine de gereken cezayı vermelisiniz. Öyle bir ceza ki peşinden gelenlere de ibretlik olsun. Bu milletten maaşını alıp silahını da millete doğrultmanın nankörlüğüne yakışır bir ceza olsun.

Milletin çocuklarını millete düşman haline getiren bu eğitim sistemini de sorgulamak lazım. Çıktığı yumurta kabuğunu beğenmeyen civciv misali bu insanlar da kendi milletini beğenmeyecek hale nasıl geliyorlar, bunu da ortaya çıkarmak lazım ki bu iş kökünden hal olmuş olsun. Nasıl bir eğitim alıyorlar ki bu hale geliyorlar bilmek lazım. Yoksa bunlarla sürekli uğraşmak zorunda kalırız. Çünkü zihniyet değişmeden kişiler değişmez.