• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...

  Bizde batılılaşma hareketi Osmanlı İmparatorluğunun Karlofça Antlaşması’ndan sonra (1699) başlamıştır. Yaklaşık 320 yıldır batının peşine takılmış gidiyoruz.

   Özellikle bu Korona hastalığı döneminde bakıyorum da bazı cahiller ikide bir şu kadar ilahiyatçı bir doktor kadar, şu kadar imam bir sağlık çalışanı kadar faydası yok gibi deli saçması sözler sarf ediyorlar. Sapla samanı birbirine karıştırıyorlar.

   Hatta bazıları ileri gidip bunların neden bir aşı üretemediğimden bahsedip dil uzatacak kadar ahmaklığını ortaya koyuyorlar.

   Kimse aynanın karşısına geçip de yahu kardeşim biz 320 yıldır bu batılıların peşinden gidiyoruz, neden bizim de dünya çapında kaliteli bilim adamlarınız, teknolojik şirketlerimiz, ağır sanayimiz yok? Neden onlar savaşlarda yerle bir olan ülkelerini kısa bir zamanda ihya ettiler de biz savaşa girmediğimiz halde bu haldeyiz? Biz nerde yanlış yaptık diye soran var mı? Hayır. Hep Müslümanları ve İslam’ı suçlarlar. Bre hey ahmak sen ne yapıyorsun? Sen bir şey yaptın da hacı hoca elinden mi aldı? Uzaya gittin de gelip roketini mi yaktılar? Aşı buldun da gelip laboratuvarını mı bastılar? Seni çağdaş, laik, ilerici, aydın hovardası. Sen ne yaptın onu söyle?

   Bu cumhuriyet kurulduğundan beri yaklaşık yüz yıl geçti. Kimin yerine kuruldu? Osmanlı’nın yerine. Bir imparatorluktan kurulan küçücük parçayı sormuyorum bile! Senin beğenmeyip yerine kurduğun ve baştan sona kadar çağdaş ilke ve inkılaplarınla yönettiğin bu cumhuriyetin neden çağın gerisinde?

Yüz yıldır çağdaş, laik ve uygar! kanunlarla yönettiğin ülkende neden bir teknolojik fabrikan yok?

Yüz yıl sonra geldiğimiz noktada yine batının arabasına, telefonuna, bilgisayarına…. muhtaç ettiysen bu cumhuriyeti niye kurdun? Bu kadar insanı niye astın, sürdün, perişan ettin? Üç nesli heba ettin.

   Ey çağdaş, laik, uygar batı hayranı aydın yurttaş! Sen bana meziyetlerini söyle. Fabrikalarını, icatlarını, teknolojilerinden haber ver. Bu çağdaşın olan batı milletleri muasır medeniyet seviyesinde ilerlerken sen ne yapıyordun?

Ben sana söyleyeyim; Sen içki fabrikaları, güzellik yarışmaları, bayram kutlamaları, balolar, baleler ve orkestraları kurmakla meşguldün. Sen başörtüsü, sakal ve çarşafla savaşmakla meşguldün. Sen şapka takmayanları yargılamakla, ezanları susturmakla, irtica adı altında İslam’la savaşmakla meşguldün.. Sen içki, kumar, fuhuş ve ahlaksızlığın milletin arasında yayılasıyla meşguldün. Sen şehrin en güzel yerine heykeller dikmekle meşguldün.

Her şehre bir fabrika açacağına bir fuhuş evi açmakla, sanayi fabrikaları yerine içki ve sigara fabrikaları ile, ilim ve teknoloji yerine milli piyango, spor toto, loto  ve kazı kazan gibi kumar oyunları ile meşguldün.

   Gece içki sofraları kurup sabaha kadar alem yapmaktan, kafayı çekip sarhoş olmaktan bilime, teknolojiye zaman ve adam mı bıraktınız?

   Ama bugün gelmişsin utanmadan geri kalmayı Müslümanlara yükleyip hacıyı, hocayı suçluyorsun?

   İnsanda biraz utanma olur be kardeşim.