• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...

Mazlum Kürt milletinin coğrafyası dört parçaya ayrılmış bir halde. Her parçada ayrı bir mazlumiyet yaşanıyor. Her parçasına hükmedenler, Kürtleri bir sorun olarak görüyor ve bu sorunu kendi penceresinden çözmeye çalışıyor. Ama ne hikmetse, kimse de Kürtlerin ne istediğini sormuyor.

Irak’ta da yıllardır bir mücadele var. Ama son zamanlarda Irak Kürdistan’ı, orada kendisine ayrı bir statü elde etti. Kendi bayrağı ve bölgesi ile varlığını kazandı. Yüzyıldır Kürtlerin elde etmeye çalıştığı bir satünün ilk basamaklarına ulaştılar. Bu basamaklardan yavaş yavaş yukarı çıkmak için hamleler yapmaya çalışıyor. Bu hamlelerin karşısına, bölge ülkelerinin çıkması kendi çıkarları açısından gayet normaldir. Çünkü toprak bütünlükleri için bir tehlikedirler.  Ama gelin görün ki sözde Kürt halkının kurtuluşunu isteyen PKK de, bunlara karşı. Ve şu anda en büyük tehdidi PKK oluşturmaktadır.

Biz kurulmaya çalışılan bu Kürt devletinin yapısından, iyi veya kötülüğünden bahsetmiyoruz. Dünyada var olan 197 devlet içinde, en büyük devletsiz halk olan Kürtlerin, bir millet olarak kazandığı bu statüden, PKK’nin neden rahatsız olduğunu sorguluyoruz? Sözde Kürtler için mücadele ettiğini söyleyen bu yapının, adı Kürdistan olan ve Kürt bayrağı olan bir özerk devlete neden savaş açtığını sorguluyoruz?

Biz, bir zamanlar Türkiye’nin yaptığı köy boşaltmalarının, PKK’nin de Irak Kürdistan’ında  yaptığını görüyoruz. Türkiye’de yaptığı Kobani olaylarının aynısını bugün Irak Kürdistan’ında da yaptığını, hendek olaylarına doğru evrilmeye çalışıldığını, Haşdi Şabi ile işbirliğini, Kürt toprağı olan Şengal’i neden Irak’a bağlamak için mücadele ettiğini Kürtlerin görmesini istiyoruz!

Yıllarca Kürt gençlerini kandıran bu yapının artık sorgulanmasını istiyoruz?

Kobani bahane edilerek neden Kürt illerini yaktınız? Milletvekilleri ile, belediyesi ile, belediye meclisi ve muhtarları ile elinde olan bölge yönetimini, Öz Yönetim saçmalığı ile kazdığınız hendeklere, beş bin Kürt çocuğunu neden gömdünüz? Kürtlerin bunu sorgulamasını istiyoruz. Kürdistan bağımsızlık referandumunda neden bağımsızlığa karşı çıktınız? Kürtlerin bunu sorgulamasını istiyoruz.  Irak Kürdistan’ına karşı neden Irak hükümetinin yanındasınız? Neden peşmergeye saldırıyorsunuz? Kürtlerin bunu sorgulamasını istiyoruz.

Ey Kürt kardeşim bunları görüyor musun? Bu PKK denilen illet dünyada 167 devlet içinde var olmak isteyen Kürt devletine savaş ilan etmiş. Her gün peşmergeye ve devlet kurumlarına saldırıyor. Parti binalarını, devlet kurumlarını yakıp yıkıyor. Kürt askeri olan peşmergeyi öldürüyor. Kürdü Kürde kırdırıyor. Bunlar kesinlikle bir yeri ihya edemezler. Bunların anladığı tek dil yakmak ve yıkmaktır. Kurulduğu günden bu yana iki taşı üst üste koymamıştır. Hep var olanı yakmak ve yıkmakla uğraşan, bir avuç eski sosyalistin yönettiği bir yıkım hareketidir. Onun için senin bir önemin yok. Önemli olan tek şey sosyalist hedefleridir. Sen bu oyunda sadece bir piyonsun! Onlar için ölüme giden bir askersin. Heronlara bir yemsin. İstediklerinde Kürdistan’ı dahi yıkan robot bir askersin!

Artık bu yapıyı sorgulamanın vakti gelmedi mi? Bir Türk olan ve yıllarca onlara destek veren İsmail Beşikçi bile yaptıklarına dayanamadı, isyan etti. Kendi bayrağına, kendi devletine, kendi askerine saldıran başka bir yapı var mı bu yeryüzünde?

Kürdistan kan ve gözyaşı gölü olurken HDP’nin tek bir kelime ettiğini duydunuz mu? Edemez, çünkü onlar da Kandil’e bağlılar. Onlar da bu savaşın siyasi ayağını oluşturuyorlar. Sen destek verdikçe onlar daha güçlü saldırıyorlar.

 Kürdistan’a, Kürt bayrağına, Kürt askerine saldıran, Kürt toprağını Kürt’ten koparan bu yapıya desteğini kesme vaktin gelmedi mi? Senin desteğinle bunları yaptığını biliyor musun? Sen tepki vermedikçe bunların daha çok saldırganlaştığını, haddini aştığını görmüyor musun?