• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...

Efendim görünen köy kılavuz istemez derler. Veya malumun ilamı da denilebilir.

Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada: “Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz. Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. İlimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim.” dedi.

On sekiz yıllık bir iktidarın acı ama gerçeği ne yazık ki bu oldu. Acı ama gerçek.

Efendim fikri iktidar için, fikir adamları, kültürel iktidar için kültürlü insanlar, sanatsal iktidar için sanat adamı, bilimsel iktidar için bilim adamı lazım. Bunların temelinde de iyi bir eğitim ve eğitmen lazım. İyi bir azim ve azim verecek bir sebep lazım.

Şimdi dönüp bakıldığında acaba nerede hata edildi dediğimizde bence şuralarda edildi.

Öncelikle bu iktidarı iktidara taşıyanlar daha önce zulüm, haksızlık ve yoksulluk görmüştü. Yönetilememeyi görmüştü, tıkanmayı görmüştü. Talanı ve vurgunları görmüştü.

Bu hükümet döneminde yetişen gençlik bunların çoğunu görmedi. Kimse de onlara göstermedi. Gençlik kendini internet başında buldu. İnternet dünyasına daldı ve oradan hayatı öğrendi. Ne kimse kontrol etti ne de alternatif program üretti. Böylece bir nesil internet kültürü ile büyüdü. Sadece anı yaşama, keyfine bakma, heva ve hevesini tatmin etme yoluna girdi.

Ayrıca televizyon kanallarının çoğu reyting uğruna ahlaksız diziler, filmler ve programlar yaptı. Kimse bunlara da dur demedi.

Okullarda medeniyetimiz öğretilmedi, yapılan ilke ve inkılaplar bir medeniyetmiş gibi çocuklara ve gençlere sunuldu. Bu medeniyetin hedefi de ucu da Avrupa’ya çıkıyordu.  Dolayısıyla her alanda batı sistemine ulaşmak gaye ve hedefi ortaya konulmuştu.

Şimdi eğitim sistemi batıcı, sistem batıcı, filmler ve diziler batıcı, internet batıcı iken bunlardan bize ait bir medeniyetin ortaya çıkması mümkün mü? Buğday ekip arpa biçmek mümkün mü? Veya buğday ekip arpa çıkmasını beklemek akıl karı mı?

Eğer bir medeniyet tasavvuru oluşturacak isek bunun temellerinin sağlam atılması lazım. On sekiz yıllık iktidardan sonra gelinen noktada yanlışları görüyor isek o zaman bunun doğrusunun da farkına varmışsınızdır!

Buyurun, medeniyetimizin temeli İslam’dır ve bu medeniyeti bu temel üzerine kurmadığımız müddetçe de yüz yıl daha iktidar olsak da geleceğimiz nokta yine bu çıkmaz sokak olacaktır.

Yüz yıldır batı medeniyetinin peşinden gidiyoruz. Bir imparatorluğu bu yüzden heba ettik. Şimdi de bu cumhuriyeti heba ediyoruz. Artık aslımıza dönmeliyiz. Medeniyete biz yol göstermeliyiz.

Dünyanın batıdan ibaret olmadığını, bu medeniyetin insanlığa huzur ve barışı getirmediğini anlamalıyız ve anlatmalıyız. Çünkü batı medeniyeti sadece kendisine refah ve zenginlik getirdi. İnsanlığa değil. İnsanlığa sömürü, savaş, yıkım, katliam ve ölüm getirdi.

Tarihte insanlığa huzur, barış ve medeniyet getiren yegane sistemin İslam olduğunu bir daha göstermeliyiz.

Huzur, medeniyet, barış ve insanlık ancak ve ancak İslam ile olur…..