• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...

Bazı suçlar vardır ki, toplumu derinden yaralar. İnsan ve toplum vicdanının tatmini için ancak ölüm ona çare olur.

   Ne kadar beşeri düzen varsa bu konuda toplumun vicdanını rahatlatmayı, toplumda var olan patlamayı engellemek için bu tür suçlara yüksek cezalar vermeyi kanunlarına koymuştur. Ama buna rağmen yine de insanların vicdanları sükûna ermiyor. Çünkü birçok beşeri kanun suçun karşılığı olmuyor.

   Dolayısıyla toplumlarda vicdanları yaralayan bir suç işlendi mi ilk akla gelen şey idam oluyor.

   Gerçekten idam bu suçlara çare mi? İdam olan ülkelere baktığımız zaman bunun böyle olmadığını görüyoruz.

   Bir ülke düşünün ki açlık içinde. İnsanlar perişan. Bu ülkede hırsızlığın cezası idam olsa bu ülkede hırsızlık olmayacak mı?

   Bir ülkede adam öldürmenin her çeşidi sabahtan akşama kadar televizyonlarda dizi dizi halka gösterilse, üstelik bunlar da kahraman diye sunulsa, bu toplumda adam öldürmenin karşılığı idam olsa da adam öldürülmez mi?

   Bir ülkede her türlü sapıklık topluma aşk adı altında sunulsa, fuhuş ve zinacılar cesur kadınlar diye topluma sunulsa, fuhşu yayan kadınlara hayat kadını dense, toplumun gençleri sürekli buna teşvik edilse ve filmlerde her türlü rezalet sunulsa, bu toplumda tecavüzün karşılığı idam da olsa tecavüzlerin önüne geçilebilir mi?

   Bir ülkede alkol satışı ve kullanımı su gibi olsa. Alkol tüketmek çağdaşlığın nişanesi sayılsa, çocuklara bile içirilse, alkollü suç işlemenin cezası idam da olsa bu suçlar işlenmez mi?

   Asıl olan cezanın caydırıcılığından önce suçun önlenmesidir. Bunun için suç işleyecek yolların kapatılmasıdır. Sen bu yolları kapatmadıktan sonra her yeri darağaçları ile de donatsan insanlar yine de suç işlerler. Çünkü insanların suça ulaşması çok kolay ve işlediği suç onun için bir ihtiyaç haline dönüştürülmüş. Bu şekilde suçların önlenmesi mümkün değildir.

   Önce insanların ihtiyaçlarını karşılayacak meşru yollar açılsa ve kolaylaştırılsa, sonra da suça giden yollar kapatılsa, ardından her suça kısas getirilse o zaman suç önlenmiş olur. Bu da ancak İslam’la mümkün olur.

   İslam’ın dışında yapılan bütün beşeri kanunların insanların dertlerine çare olmadığı ortaya çıkmıştır. Tek çare İslam ve İslam hukukunu uygulamaktır.

   Dolayısıyla çare idam değil İslam’dır.