• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...

Amerika Ortadoğu`da öyle bir politika izliyor ki şeytan bile buna şapka çıkartır. Eskiden bu işleri gizli kapaklı yaparken şimdi alenen yapıyor. Ve göz göre göre de iş çeviriyor.

Nasrettin hocanın bir Mavi Boncuk fıkrası vardır. Tam onun gibi olmuş. Hoca iki evliymiş. Kadınlar da ikide bir hocaya kimi en çok sevdiğini sorup duruyorlarmış. İkisi de yan yana olunca hoca cevap da veremiyormuş. Hoca buna bir çare düşünüyor ve şöyle bir yol buluyor. Her ikisine de ayrı ayrı birer mavi boncuk veriyor. Ve verirken de en çok onu sevdiğini, sevgisinin de alameti olarak da bu mavi boncuğu verdiğini söylüyor. Bunlar yana yana gelip hocaya yine en çok kimi seviyorsun diye sorduğunda hoca da; “mavi boncuk kimdeyse en çok onu seviyorum” der böylece ikisinin gönlünü yaparmış.

Amerika da ne kadar birbirine düşman unsurlar varsa bunların hepsi ile iş birliği yapar, beraber savaşır. Her birini de ayrı ayrı kandırmakta mahir.

Kendi itirafları ile DAEŞ`e silah satmışlar, hatta kendilerinin kurduğunu söyleyen yetkilileri dahi var. Sonra da DAEŞ`e karşı bir koalisyon kurup Suriye`ye müdahale ediyorlar. Böylece İsrail`in sınırlarının etrafını boşaltıp güvenceye alıyorlar. Ateş çemberinde olan İsrail`e bir kurşun kimse sıkmıyor.

Daha sonra DAEŞ`e karşı PYD`ye yardımda bulunuyorlar. PYD de Suriye hükümeti ile anlaşıyor rejim adına bulunduğu bölgeyi muhafaza ediyor.

Türkiye, PYD ve DAEŞ`e savaş açıyor. Yanlarına da Amerika`yı alıyorlar. Amerika ile işbirliği yaparak bölgeye giriyor. Ayrıca Türkiye, Suriye rejimi yanında yer alan İran ve Rusya ile de masaya oturup anlaşmalar yapıyor.

PYD ile savaşan Türkiye`nin yanında Amerika var. Türkiye ile savaşan PYD`nin yanında Amerika var.

Suriye`nin yanında PYD var. PYD`nin yanında Amerika var. PYD ile beraber savaşan Amerika aynı zamanda PYD`nin başı olan PKK liderlerine de yakalanması için adam başı milyonlarca dolar ödül koyan yine Amerika!

Gerçekten de bu Amerika tam bir büyük şeytan. Bu kadar düşman unsurlarla işbirliği yapıp, hepsinin gönlünü ayrı ayrı yapıp, yanında savaştırması büyük bir marifet. Bunu hiç kimse yapamaz. Helal olsun diyeceğim ama yaptığı işlerin hepsi haram olduğu için diyemiyorum.

Ama bu marifet bence Amerika`nın değil, onu kendilerine dost!, müttefik!, stratejik ortak!, teröre karşı ortak panter! görenlerin düştüğü acıklı durumdan başka bir şey değildir.

Daha dün sana ekonomik savaş açan, seni perişan eden, sana karşı darbe tertipleyen, darbecileri barındıran bu canavara hala dost gözüyle bakıyorsan, onunla işbirliği yapıp güveniyorsan artık sözün bittiği yerdeyiz demektir.