• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...

Nerde bu yetkililer Allah aşkına!

Tarlada bir lira olan ürün markette beş lira!

Bir mala yüzde kaç zam yapılabilir? Yok mu bunun bir standardı? TSE gibi bir kurum zam yapılacak ürünler için de bir fiyat belirleyemez mi? Fiyat artışını da bir standarda bağlayamaz mı? Bir yıl emek verip ürün alan bir üretici, sattığı üründen elde ettiği kar ile marketçiye gelene kadar aradaki elemanların ettiği kar eşit değil,  iki üç kat oluyor. Bu nasıl bir kapitalist sitem, nasıl bir vicdansızlıktır!

Ev kiraları asgari ücretlinin aldığı fiyata yükselmiş. Peki bu adam ne yiyip ne içecek? Çocuklarına nasıl bakacak? Yetkililer üç beş çocuk yapın diyor ama aile yardımını çalışana veriyor. Ev hanımına, çoluk çocuğuna bakana bir şey yok! Bu nasıl düzen? Siz anneliği mi teşvik ediyorsunuz yoksa çalışan anneliği mi? Çalışmak isteyen çalışsın, bir diyeceğimiz yok. Ama anneler arasında ayırım yapmayın! Çalışan çalışmayan diye ayırmayın. Bir anneye tanıdığınız hakkı diğer anneye de tanıyın. İlla patrona hizmet edeni ödüllendirmeyin, çocuğuna da hizmet edeni ödüllendirin. İlla fabrikada çalışana yardım etmeyin, evine de bakana yardım edin. Avrupa da sizin gibi yaptı veya siz Avrupa gibi yapıyorsunuz ama Avrupa bugün kedi köpeğe bakmayı çocuğa bakmaya tercih ediyor. Onca verdiği yardımlar ve paralara rağmen kimse çocuk yapmak istemiyor. Eğer böyle devam ederseniz pek yakında bizdeki hanımlar da artık onlar gibi olacak. Yapmayın etmeyin! Şu Avrupa`nın her haltını işlemek zorunda değiliz. Bizim kadim bir insanlık ve İslam medeniyetimiz var. Bunu terk etmeyin. Varsa eksiklikleri tahkim edin. Ama Avrupa`yı taklit etmeyin. Bu millete yazıktır.

Aile politikasında tosladık, adalette tosladık, eğitimde tosladık. Bir ekonomi vardı onda da tosladık. Artık pansumanlarla yara iyileşmiyor. Artık aslımız dönmemiz lazım. Bu Avrupa kanunları bünyemize göre değil, reçetesi bizi hasta ediyor. İlaçları takatimizi kesiyor.  Artık bir hava değişimine ihtiyaç var. Başka ilaçlara ihtiyaç var. Bu gavur doktoru değiştirmemiz lazım. Şöyle bir İslami havaya, İslami düzene ihtiyaç var. Tümden yapamıyorsanız peyderpey yapın. Sizden sonra gelenlere bir yol açın. Hayırlı bir yol açın. Artık yolumuz İslam`a doğru olsun. Kanunlarımız fıtrata doğru olsun.

Bu zamlar ve bu batıl kanunlar halkın belini büktü. Daha tam olarak etkisini göstermedi ama, çok yakında yazar kasaları fırlatacak eylemler peş peşe gelirse hiç şaşırmayın! Çünkü zamlar hala devam ediyor. Evdeki stoklar daha tükenmedi. Elde avuçta var olan birikimler ile bu kriz atlatılmaya çalışılıyor. Ama bu yetmez. Bununla bu zamlara karşı baş edilemez. Bunun için her ilde ve ilçede komisyonlar kurulup haksız zamlarla ve stokçularla mücadele edilmeli. Asgari ücretliye ve dar gelirliye yardım edilmeli. İsraf ve savurganlık bitirilmeli.

Yoksa bu halk bu şekilde idare edilemez.