• DOLAR 32.58
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.468
  • ...

Uzmanı değilim ama yüzyılın savaş ve darbelerini azıcık inceleyen ve at gözlüğü takmamış herkes savaşın sunulan fotoğrafını değil aktörlerinin gözden kaçırdığı fotoğrafı görebilir.

Avrupa’nın güvenliği NATO’ya bağlı. NATO ise eşittir Amerika. Amerika ise tamamen Yahudi lobisi tahakkümünde. Avrupasız ABD de pençesiz aslan gibidir. Dünyanın en borçlu ülkesi Amerika’nın askeri ve ekonomik güç kaybettiği apaçık bir gerçek. İkinci Dünya Savaş’ından sonra dünyadaki %48 üretim kapasitesi %18’lere düşmüş durumda.

Avrupa kendi ordusunu kurmayı konuşmaya başlamıştı. ABD’nin AB’siz karar alma süreçlerine karşı sesini yükseltmeye başlamıştı. NATO’nun işlevsizleştiği ve NATO’dan ayrılma fikri sıradanlaşmıştı.

Avrupa başkentlerinde ürettikleri örgütler eliyle patlattıkları bombalar da Avrupa’da hedefledikleri korkuyu yaratmaya yetmedi. ABD’nin bütün tahriklerine rağmen Çin bu oyuna gelmedi ve NATO karşıtı bir kutup olmayı seçmedi.

Avrupa’nın ABD ve NATO’ya bağlı zayıflamış iplerini kalınlaştırmak için bir büyük, gerçekçi, yaşanmış ve tarihi arka planı olan korkuya ihtiyaç vardı. Bu senaryo için Rusya’nın bağrında Avrupa’nın kapısında olan Ukrayna’dan daha uygun figüran olamazdı.

Batı 2004’ten beri Ukrayna’yı çalışıyor. 2004’te Turuncu Devrim dedikleri darbe ile başa getirilen Viktor Yanukoviç Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması’nı askıya alıp Rusya’yla yakınlaşınca hemen ardından Yevromeydan dedikleri gösteri ve protestolar başlatıldı. Batı’nın teşekkül ettirip, finanse edip silahlandırdığı C 14 gibi Neo-Nazi örgütler ile Yanukoviç devrildi. Suriye’ye ne kadar benziyor değil mi?

Siyonist akıldan bağımsız düşünmeyen Batı’ya Ukrayna halkının da sevgisini kazanmış bir emir eri lazımdı. Başa getirdikleri adamlar Ukrayna ırkından oldukları için istenilen kıvamda olmuyordu. 2015’te bir ABD’li Yahudi’ye ait Kvartal 95 şirketinin 1+1 Televizyonunda “Halkın Hizmetkarı” dizisinde sempatik bir cumhurbaşkanı rolünde oynayan Zelensky büyük bir sempati kazanır.  Ne büyük tesadüf ki! yıldızı parlatılan komedyen Zelensky de Yahudi.

Ve final; Zelensky 2018’de oynadığı dizinin de adı olan “Halkın Hizmetkarı” adlı partiyi kuruyor. Dizinin senaryosu tamamen gerçekleşiyor. NATO’ya ve AB’ye girme sözü verip 2019’da seçimi kazanıyor. Yani ev sahibi, hırsız, polis, tanık ve deliller aynı oyunun parçası.

Ne savaşın çıkması için Rusya’nın ayağına ikide bir basıp canını acıtan ABD ve Avrupa bu savaşı öngörememiş olamaz ne de çevresine karabasan gibi çöken Rusya sonuçlarını çalışmadan bu savaşa girmiş olamaz.

ABD savaşı uzun bir zamana yayma amacında. Avrupa zaman zaman itirazlarını dillendirse bile ABD’siz karar alma yetisinde değil. Uzatılacak bir savaşı ancak Ukrayna halkının sırtına bindirilmiş Neo-Nazi gruplarla yürütebilirler. Tıpkı Suriye’deki gibi sokak çatışmaları şeklinde.

Uzun bir savaş Rusya’yı askeri, ekonomik ve siyasi açıdan oldukça zayıflatır. Savaşı finanse etmek zorunda olan Avrupa da ekonomik yıpranmışlığın yanında çokça büyümüş korkular ile bu kabustan uyanır ve ABD-NATO bağımlılığı kaderi olur. Belki bir 20-30 yıl daha NATO “gereklilik” kazanmış olur.

Avrupa’nın en büyük coğrafyasına ve 3. Büyük ordusuna sahip Ukrayna hem küçülüp zayıflamış olacak hem de on yıllarca kullanılabilecek, Rusya ve Batı yanlıları olmak üzere iç ve dış düşmanlık tohumu ekilmiş olacak. Hele Rusya’da bir yönetim değişikliğine sebep olmak belki de hayal güçlerinin en renkli zirvesi olacak Siyonist yularlı ABD’nin. Tabi Yumurtasını pişirmek için dünyayı yakmaktan çekinmeyen Siyonizm başka bir yumurtayı pişirmiş olmanın keyfini yaşayacak. Ve güç kazanmış bir NATO dönüp Müslümanlara vurmaya devam edecek

İslam alemi de bu ayağa gelen fırsatı değerlendirebilse Allah’ın, başka olduğuna inandığımız hesabı adına çok şey değişebilir..

Diğer Köşe Yazarları