• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...

ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülen George Floyd için protestolar devam ediyor. Bazı eyaletlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Polisin yetersiz kalması sebebiyle özel askeri birlikler cadde ve sokaklara indi. Beyaz Saray çevresine özel birlikler konuşlandı.

Bu öfkeli protestolar salt bir siyahinin öldürülmesiyle açıklanamaz. Yıllardır devam eden haksızlık ve adaletsizlik, siyahilere karşı olan ayrımcılık ve polis şiddetine karşı kitlelerde biriken öfkenin patlamasıdır.

Normal şartlarda üçüncü dünya ülkelerinde bu türden olaylar olduğunda ‘Olaylarda dış güçlerin etkisi var, dış basın olayları tahrik ediyor’ açıklamalarını Amerikan yönetiminden de duyuyoruz. Dünyanın herhangi bir köşesinde gerçekleşen fitne ve kaosların tümünde gözler Amerika’yı arar, orayı işaret eder. Akabinde Amerika başkanı ve sözcüleri, ‘Olaylardan endişe duyuyoruz, polis barışçıl protesto gösterisi yapanlara müsamahakâr olmalı’ türünden açıklamalarla olayların arkasında olduğunu ve desteklediklerini ifşa ederdi. Bu sefer diğer ülke yönetimlerinden Amerika’daki olaylar için benzer açıklamalar yapıldı. Kinaye, ironi ve tadını çıkara çıkara. Protesto eylemlerinin bir hak olduğu ve polisin şiddet kullanmaması gerektiği dile getirildi. Dünya halkları ise ‘Amerika Baharı, Amerika’nın Çöküşü’ nidalarıyla kutlama yapıyorlar.

Siyonist israil gazetesi Jeruselam Post yazarı Seth Fratzman, polis şiddetine maruz kalarak öldürülen George Floyd için başlayan protesto gösterilerini 'ABD'nin çöküşü' olarak niteleyerek, Rusya, Türkiye, İran ve Çin'in protestolar nedeniyle mutlu olduklarını ve kutlama yaptıklarını ifade etti. Yazısının devamında da ABD’nin zayıflamasının müttefiklerini endişelendirdiğini vurgulamakta.

"Bu 4 ülke, her zaman birbirine yakın çalışma çabası içinde oldu ve ABD'nin katılmadığı küresel forumlarda sık sık yan yana geldi. Bu ülkeler, ABD'ye karşı çabalarını koordine etmek için Russia Today, TRT, Tasnim ve Fars News ile Çin'in sayısız medya kuruluşu gibi köklü resmi basın kuruluşlarına sahip. Bu ülkelerin politikaları, yavaş yavaş ABD'nin altını oymayı ve kendi ajandalarını uygulamak için ABD'nin zayıf düşeceği anları beklemeyi öngörüyor.

ABD'nin müttefikleri, ABD'deki kaosun Washington'un yurtdışına odaklanma kabiliyetini azaltmasından endişe ediyor…”

Uluslararası her aktör gibi ABD’nin zayıflaması ve çökmesini dört gözle bekleyen siyasi rakiplerinin olduğu bir gerçektir. Bu bütün güçler için geçerlidir. Siyonist yazarın görmek istemediği en önemli nokta dünya genelinde direk ve dolaylı müdahale ve savaşlarla işgal ve katliamlarla ABD’nin on milyonlarca insanı öldürdüğü gerçeğidir. Sadece Siyonist israilin katlettiği Filistinli sayısı yüz binlerdir.

Amerika kıtasında katledilen yerli Kızılderili sayısı yetmiş milyondur. Roger Garaudy “Batılılar 100 milyonu aşkın Amerika Yerlisini öldürerek dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir soykırım yaptı’ demektedir.

Hiroşima’dan Kore’ye, Guatemela’dan Küba’ya, Endonezya’dan Vietnam’a, Şili’den El Salvador, Nikaragua, Panama’ya kadar, Irak ve Afganistan’ın işgalinde, Suriye’de katlettiği sivillerin toplamı on milyonlarcadır. Hava bombardımanlarıyla, SiHA’larla vurduğu düğün konvoyları, okullar, medreseler, köyler… İnfazlarla, kaçırıp işkenceyle ve bilinmeyen zindanlarda katlettiği insanların haddi hesabı yok.

Emrine itaat etmediği gerekçesiyle yaptığı kanlı darbeler, işbaşına getirdiği darbecilerin katlettiği milyonlarca insanın katledilmesinden birinci derece sorumludur. Araştırmacı Gazetecilik Bürosu verilerine göre, “Büro veri toplamaya başladığından beri Afganistan, Pakistan, Somali ve Yemen’de ABD tarafından en az 3,734 drone (insansız hava aracı saldırısı düzenlendi ve 1,427 sivil dahil en az 10 bin kişi öldürüldü.

Dünyanın her tarafında insanları katleden çağımızın Firavun ve Nemrud’unun zayıflamasından ve çöküşünden sadece 4 ülkenin yönetimi mi sevinecek?

Hayır, dünyanın bütün halkları ve yönetimlerinin sevineceğinden kimsenin şüphesi olmasın, Amerikalılar da dahil. Doğaya ve çevreye verdiği tahribat ve zarardan dolayı hayvanlar, ağaçlar, bütün canlılar sevinecek. İnanıyorum ki gök ehli dahi sevinecek, bayram edecek ve kutlama yapacaktır.

Allahu Teâlâ bu çöküşü mazlumların eliyle tez zamanda gerçekleştirsin.