• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...

Allah`ın adıyla…

Ak Parti kabinesinden bir bakan bir TV kanalında gazetecilerin sorularını cevaplarken övüne övüne şunları dile getiriyordu: “Bizim iktidarımızda herkesin inancını yaşaması için ve hukuksuzların kaldırılması için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Örnek olarak da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün devlet denetleme kuruluna verdiği talimat sonucunda Hrant Dink dosyasının araştırılması ve o dönemde görev yapan yetkililerin ifade vermelerini gösteriyordu.” Bakan bey haklı. Şimdiye kadar yaptıklarıyla övünebilirler.

İyi olan birçok şey var. Ancak olaya bir de mağdurlar tarafından baktığımız zaman olanların yeterli olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Acaba Hrant Dink dosyası Avrupa bastırdı diye mi yoksa hukuk yerine gelsin diye mi devlet denetleme kurulu inceleme başlattı? Bu soru akılları kurcalamaya devam edecek. Kanımca Avrupa üstünde durdu diye inceleme başlatılmıştır. Eğer öyle olmasaydı Türkiye`de işlenen birçok hukuksuzluk var, ne Cumhurbaşkanı ne de Hükümet yetkilileri bir inceleme başlatmıyorlar. Mesela Başörtüsü ile ilgili o kadar çok hukuksuzlar, zulümler yaşanıyor. Buna rağmen bu konuda bir inceleme başlatılmıyor. Tam tersi mağdur olanlar ifade vermek zorunda bırakılıyorlar.Yapılan zulümler bunlarla sınırlı değil tabi.

STK`lara yönelik olan baskı ve sindirme operasyonları defalarca tekrarlanmasına rağmen bir inceleme başlatılmıyor. Bir kaç gün önce Adana`da faaliyet yürüten Mustazaf-Der`e yönelik yapılan çirkin saldırıyla ilgili polis inceleme yapmaya bile gerek görmüyor.

Yüzlerce mahkûm ailelerinden uzak illere sürgün ediliyorlar. Rana Teyze`nin feryadını hiç kimse duymadı. Sevk zulmünden dolayı ailelerin mağduriyetleri devam ediyor.

Osmaniye cezaevindeki uygulamalar Guantanamo`yu aratmıyor. Cezaevi yönetimi bundan cesaret almış ki zulümlerine devam ediyor. Osmaniye cezaevine sevkleri çıkan iki mahkûmdan anadan doğma soyunmalarını istemişler. Bu iki mahkûm da inançları gereği soyunmak istemediklerini söyleyince; zalim gardiyanlar bu iki mahkûmu iyice dövmüşler. Bu yapılanlar hiçbir şekilde incelemeye tabi tutulmuyor. Daha önce de mahkûmlara yönelik yapılan hukuksuzlar basına yansımasına rağmen ne Adalet Bakanı ne de diğer hükümet yetkilileri bir girişimde bulunmadılar.

Cezaevinde bulunan Metin Kaplan sekiz yıldır tek başına bir koğuşta tutuluyor. Namaz vakti için takvim bile almasına izin verilmiyor. Şimdi nerde kaldı hukuk nerde kaldı adalet?

Bu ve buna benzer birçok hukuksuz ve zalimane uygulamaları sayabiliriz. Daha önceki yazılarda da dile getirdik. Maalesef değişen hiçbir şey olmuyor.

Hükümet yetkilisi harcadığı çabadan bahsediyor ama nedense bu çaba bizi hiç etkilemiyor. Rana Teyze gibi mağdur anneler hala mağdur… Müttefik ABD Guantanamo`ya devam ederken Türkiye de zindan zulümlerine devam ediyor. Osmaniye Cezaevi yönetimine soruşturma, Metin Kaplan`a bir inceleme yok. Adalet Bakanı var adalet yok; çaba –inşallah- var; sonuç yok. Selam ve Dua ile…