• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Allah`ın adıyla…

Başbakan`ın “üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü için elimizden gelen her şeyi yapacağız, yapmaya devam ediyoruz” söylemleri acaba yerini ‘üstünlerin hukuku`na mı bırakıyor?
 
Birçok alanda operasyonlar devam ederken bir yandan da İslami STK`lara göz açtırılmıyor. Diğer taraftan da şike olayında kalın enselilere imtiyaz tanınıyor.

Konjöktör mü değişti, Amerika`nın ikinci adamı John Biden`in tavsiyelerine mi uyuldu yoksa denge politikası mı uygulanmaya çalışılıyor?
 
Başbakan bir yandan Dersim çıkışı yaparken, Dersim`den çok daha büyük etkileri olan Şeyh Said olayına hiç değinmedi. Bu arada Şeyh Said için basın açıklaması yapan STK`lara dava açılacak, STK`lara ceza üstüne ceza yağacak. Ne yaman çelişki…
 
Son birkaç gündür haber ajanslarına düşen haberlere bir göz atalım.

Mustazaf-Der`in Şeyh Said ile ilgili yaptığı basın açıklaması ile ilgili savcı tarafından dava açıldı.
 
Açılan ikinci dava ise yine Diyarbakır`dan. Konu yine israil protestosu! Katil israil`in Gazze`ye uyguladığı ambargoyu delmek için Hindistan`dan yola çıkan ve 22 ülkeden 150`den fazla aktivistin bulunduğu “Asya`dan Filistin`e Dayanışma Konvoyu”, Diyarbakır`da binlerce kişi tarafından karşılanmış ve düzenlenen mitingle Filistin halkına destek çıkılırken, BM dâhil birçok ülke ve STK tarafından hukuksuz olduğu belirtilen ambargonun kaldırılması çağrısı yapılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, işte o karşılama ve mitingi organize eden STK`lar hakkında soruşturma açtı.
 
Bir başka haber Kayseri`den: Bir basketbol maçında israil aleyhine slogan atan 30 genç israil`e hakaretten yargılanıyor. İddianamede para cezasını öngören 14–1 yerine, hapis cezasını öngören ağırlaştırılmış 14-2. maddeden cezalandırılmaları isteniyor.
 
“Kahrolsun israil” sloganı atarak “din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek” israil`e hakaretten 30 genç yargılanacak. İddia makamına göre, gençlerin suçu sadece israil aleyhinde slogan atmak ve Filistin bayrakları açmak...
 
Bir başka haber Gaziantep`ten: Dört gün önce Gaziantep ilinde ve diğer bazı illerde eş zamanlı bir operasyon yapıldığı, İslami hassasiyetleri ile tanınan 13 vatandaşın El Kaide bahanesi ile gözaltına alındığı belirtildi.
 
Bir haberde Adana`dan: Vasat Davası Sanıklarına 100 Yıl Hapis cezası verildi. Vasat lideri olmakla suçlanan Şahmerdan Sarı ile çevresinden 14 kişi, toplamda 100 yıl ceza aldı. Bu ve buna benzer örnekleri daha da çoğaltabiliriz.
 
Düşünceme göre kıymetli savcıların bu kadar zahmet çekmelerine gerek yok. Onlara bir öneri sunabilirim. Başta Mustazaf-Der olmak üzere tüm STK`ları bir seferde kapatsınlar bir seferde işi halletmiş olurlar. Bir daha da uğraşmazlar. Nasıl olsa atalarından tecrübe etmiş olmaları lazım. Hükümetin de yeni adliye binaları yapmasına gerek kalmaz. Toplum da rahat bir nefes alır.

Selam ve dua ile…

doğruhaber