• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Allah`ın adıyla…
Başbakan Erdoğan bir TV kanalında dinlendiğini ve ofisinde dinleme böceklerinin bulunduğunu açıkladıktan sonra bu mesele birçok yazar, çizer ve toplum mühendisi tarafından enine boyuna tartışılmaya devam ediyor. Tartışılmaya da devam edeceğe benziyor. Meseleyi hangi açıdan ele alırsak alalım elimizde kalır kanaatindeyim.

Bir ülkenin başbakanı dinleniliyorsa ve güvenlikten şikâyet ediyorsa o zaman normal vatandaş ne yapsın! Yok dinlenilmiyorsa ve mesele sadece gündemi değiştirmeye yönelikse bu da ayrı bir tartışma konusu. Ama bildiğimiz bir şey vardır ki; Başbakan dinlenilse de dinlenilmese de yüce Allah`ın her daim kendisini dinlediğini ve izlediğini biliyoruz; buna inancımız tamdır.

Sayın Başbakan insan yapımı olan dinleme böcekleri için birçok tedbir alırken Yüce Allah`ın kendisini her daim gözettiğini ve dinlediğine karşı acaba bunun içinde bir muhasebe yapıyor mu?
Mademki yüce Allah saniye saniye tüm canlıları izliyor ve herkesi görüyor o halde yapmamız gereken Allah-u Teâlâ`nın istediği gibi bir hayat yaşamamızdır. Bu, tüm insanlar için ve aynı zamanda Başbakan için de geçerli olan bir kuraldır.

O halde Başbakan Erdoğan başını iki elinin arasına alıp Allah tarafından her daim dinlendiğini ve gözetlendiğinin bilinciyle hareket ederek yapması gerekenleri yapmaya çalışmalıdır.

Uludere katliamı birinci yılını doldurmak üzereyken hala bu katliamın faillerinin ortaya çıkarılmamış olması ve Başbakan Erdoğan`ın özür dilememiş olması, yapması gerekenler arasında aciliyet arz etmektedir. Bir yıl aradan sonra &`;gerekirse özür dilerim” demesi ve hala düşünüyor olması, başlı başına bir skandaldır Sayın Başbakan için.

Yine şimdiye kadar başörtü meselesini çözememiş olması ve bu konuda tüm beklentileri boşa çıkarmış olması, ayrıca büyük bir sorun olarak önünde durmaktadır.

Gerek Kürd Sorunu, gerek Başörtü Sorunu gerekse Uludere Katliamı gibi çözüm bekleyen sorunlar Başbakan ve AK Parti için bir test niteliğindedir. Ya Başbakan bu meseleleri soğukkanlılıkla çözecek ve milletten aldığı vekâleti yerine getirecek veya diğer liderler gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır.

Hiçbir şekilde temel hak ve özgürlüklerin pazarlık konusu yapılmaması ve herkesin eşit bir şekilde yaşaması temennisi ile…
Bu arada siyasete atılan ve siyasete yeni bir soluk getirecek Hür Dava Partisinin (HÜDAPAR) hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.