• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...

Allah`ın adıyla…

Sanat adı altında her türlü çirkeflikler, rezaletler topluma yutturulmaya çalışılıyor. Bu yapılan rezalet ve çirkefliklerle toplum ifsad edilmeye ve yozlaştırılmaya çalışılıyor. Bu yozlaşma ve ifsad kimi zaman alışveriş merkezlerinde açılan karma havuzla, kimi zaman medresede yapılan defileyle, kimi zaman transparan rezaleti ile bazen de tango ve salsa ile kendini gösteriyor.
Kim ne derse desin, bu yapılanlar bilinçli ve sistemli bir şekilde yapılmakta ve toplum Avrupai bir yaşama özendirilmektedir.
Hatırlayacağınız üzere 1.Mardin Bienali; Mardin`i tanıtıyoruz bahanesi ile geçen sene Kasimiyye Medresesinde transparan rezaleti ile gündeme gelmiş ve halkın tepkilerine neden olmuştu. Bu sene ise 2.Mardin Bienali tarihi Tokmaklar Konağında yapıldı ve dinen yasak olan şarapla gündeme geldi.

Sponsorları arasında GAP idaresi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Valilik ve Ak Parti Belediyesinin` de bulunduğu Bienal`de su gibi şarap tüketilmiş ve yaşları çok küçük olanların da şarap içtikleri gözlenmiştir.

Bu şarap rezaleti basına yansımış ve bunun neticesinde duyarlı haber siteleri, STK`lar ve halk tepki göstermiştir. Bu tepkiler sonucu sadece Belediye bir tekzip yazısı yayınlamıştır.

Ancak ortada tekzip edilecek bir durum yoktu. Çünkü davetiye, reklam ve tanıtım sürecinde billboardlara asılan reklamlarda düzenleyenler içinde GAP idaresi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Valilik ve Ak Parti Belediyesinin logoları vardı. Ayrıca Mardin Belediye Başkanı Program açılışında bir konuşma yapmışlar. Konuşmasına altyapı çalışmalarından dolayı sıkıntı yaşayan davetlilerden özür dileyerek başlayan Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu; "Tarihi dönüşüm projesi kapsamında hem yer altında hem de üstünde çalıştıklarını ifade ederek; özellikle yer altı çalışmaları Bienale denk gelmedi, Bienalden önce de böyle bir çalışmamız vardı. Bu çalışmamızı hoş göreceğine inanıyor yaşanan sıkıntıdan özür diliyoruz” diye bir konuşma yapmış.
Hani meseleyi bilmeyen diyecek ki bu belediye Ak Parti belediyesi değil... CHP belediyesi bunu yapsa insan der ki "Normaldir” ama çoğu mütedeyyin olan halkın oylarıyla seçilen Ak Partili bir belediyenin bu çirkefliklere alet olması; hiçbir şekilde izah edilemez.

Mardin`in defile, şarap, tiyatro, açıklık ve saçıklık vb. toplumun kültürüne ters ve toplumun tasvip etmediği etkinliklerle tanıtılmasına ihtiyacı yoktur. Zaten Mardin şehri kendini tanıtabilecek kadim bir medeniyete sahiptir.

Umarım hem Valilik hem de Belediye bu olanlardan ders çıkarır ve bir daha bu tür çirkefliklere sponsor olmazlar. Makamların gelip geçici olduğunu ve herkesin öldükten sonra Allah`a hesap vereceğini hiçbir zaman unutmayalım. Özellikle yöneticilerin bu konuda çok hassas olmaları ve toplumun kırmızıçizgilerine dikkat etmeleri gerekiyor.