• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...

Bir çiftçisiniz ektiniz, yani tohum attınız tarlanıza. Sonra sularsınız, ta ki başaklar olgunlaşsın diye. Sonra hasat mevsimi gelir, sevinirsiniz.

Tam da bu günlere girdik. Recep ayıyla amel tarlasını ekme, Şaban ayıyla sulama, Ramazan ayıyla hasat zamanı olacak inşallah. Zununî Mısrî, böyle demişti vaktiyle.

Böylesi bir sürece giren bizler de bu nimet sofrasından mahrum olmamak adına gözlerimizle beraber gönüllerimizle de teyakkuzda bulunmalıyız. Yılda bir defa elimize geçecek bir fırsatı tepmenin anlamı, bir yıl daha beklemektir. Halbuki ömür bu. Ten kafesinde can kuşunun özgürlüğe uçması an meselesi… Ne demişti şair: “Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında/Bir namazlık saltanatın olacak/Taht misali o musalla taşında”

Tabiatı itibarıyla fırsatları kaçırmayıp bekleyenler, içinde bulunduğumuz üç güzel ayın feyzi ve bereketinden mahrum kalamazlar. Otokontrollerini güçlendirmeli ve daha bir azimli olmalıdırlar.

Acaba “üç aylar” gibi önemli bir sürece girerken neler yapabiliriz diye düşündük mü? Doğrusu bu konuda bireysel düşünmekten öte, toplumsal düşünen PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI’nın tecrübe ve tavsiyeleri, yol gösterici ve aydınlatıcıdır.

“İçinde Regaip, Mirac, Berat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran Recep, Şaban ve Ramazan ayını; Rabbimizin razı olacağı ameller işleyerek istifade etme yoluna gidilmelidir.

Nefsani arzu ve istekler dizginlemeli, şeytani hevesler haya ve takva suyuyla yıkanmalıdır.

Riya ve kibir gibi kötü hasletler, ihlas elbisesine bürünerek bertaraf edilmelidir.

Üç aylarda çokça istiğfar ederek ibadetlere daha fazla zaman ayrılmalıdır.

Günlük Kur’an-ı Kerim okumaları artırılarak ümmetin selameti için dua edilmelidir.

Nafile oruçları tutarak şükür ve zikirle tefekkür iklimine girilmelidir.”

İnsan, fiziki ve ruhi olarak bir yıllık yıpranmışlığa maruz kaldığında, “üç aylar”ı da bu doğrultuda bir onarma/tamir zamanı olarak algılamalıdır. Yaralanmış, yıpranmış, çizilmiş ve ölmeye yüz tutan bedenini ve ruhunu onarmalıdır. Onarma mevsiminde olmanın avantajını kullanmalıdır.

Bugünlerde açılan rahmet kapıları, istemenin diğer adıdır. Feyzi, nuru; rahmet ve bereket olan bu süreç kazanç sürecidir.

Hayatta olabildiğimiz en güzel yerlerden biri de dualar değil midir?

Yağmurun toprağa hayat vermesi gibi bu süreçte kalplerimizin de sahibine açılması için dualarınızda yer almak dileğiyle, üç aylar mübarek olsun…