• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...

Bağıra bağıra gelen bir savaş yaşıyoruz, En dikkat çeken yönü bağıra bağıra başlamıştır bu hareket.

Her halde böyle olması gerekirdi, erbabı daha iyi bilir biz bilemeyiz.

Öncelikle meşru bir hareket olduğunu göstermek için böyle yapıldı her halde.

Günlerdir “Geldik, geliyoruz, bir hafta içinde, birkaç gün içinde, bir gece ansızın…” derken sonunda gerçekleşti.

Başta Birleşmiş Milletler, NATO, Amerika, Rusya ve Avrupa ülkeleri karşısında böyle bir meşruiyet oluşturulması ve söz konusu odaklara kabullendirilmesi gerekiyordu ki günlerdir bağırıldı çağırıldı.

Bu anlamda belki hedefe ulaşılmıştır da. Şimdilik bu odaklardan dişe dokunur bir direniş görülmedi.

Eğer bu hareket son hedefte Amerika`nın da hükmen mağlup sayılmasıyla neticelenecekse o zaman bu gerçekten bir zafer olacaktır.

Eğer bir gün Türkiye ve ardından bölge insanı Amerika`ya;

“Peki, sen arıyorsun burada? Senin ne işin var buralarda? Daha niye bekleyip duruyorsun?” diyebilecekse gerçekten İslam Dünyası için zaferlerin başlangıcı olacaktır.

Bu bir ham hayal değildir. Bütçeden dolayı hükümetin kapandığı bir Amerika var karşımızda. Aslında Amerika hükümetinin bu sorunu basit, küçük ve hemen aşılabilecek bir sorun olmasına rağmen Trump şarlatanını alaşağı etmek için bu sorun hiç de basit ve küçük bir sorun değildir.

Evet, Türkiye`nin başlattığı bu hareket eğer galibiyetle neticelenirse Amerika hükmen mağlup sayılacaktır ve bölgedeki varlığı iyice sorgulanacak, her şeyin ardı çorap söküğü gibi gelecektir.

Çünkü bütün dünya biliyor ki gerçek rakip Amerika`dır. Beş bin tır silahıyla, PYD?PKK`ye verdiği eğitimiyle ve olanca desteğiyle gerçek rakip Amerika`dır.

Fakat bunun için sıradan bir galibiyetten ziyade temiz mi temiz bir zafer gerekmektedir.

Galibiyeti kirletecek tavırlardan kaçınmak öncelikle Türkiye`ye düşmektedir. Üstelik galibiyeti kirletmek için karşı taraf elinden geleni yapacaktır.

Her şeyden önce bu hareketin bir ırka yönelik olmadığını net ve berrak bir şekilde göstermelidir.

İkinci husus, siviller karşısında verilecek imtihan. Bütün odaklar şu anda Türkiye`nin yapacağı böyle bir hataya kilitlenmiş vaziyettedir.

Türkiye böyle bir şey yapmasa bile karşı taraf bunu böyle göstermek için elinden geleni yapacaktır. Teröristleri sivilmiş gibi göstermenin yanı sıra bilerek zavallı sivilleri siper olarak kullanılacağı en çok konuşulan ve yazılan konuların başında gelmektedir.

Durum böyle olunca onların ekmeğine yağ sürecek hatalardan ısrarla uzak durulması gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki Türkiye bu hareketi İslam coğrafyasının orta yerinde yürütmektedir. Muhatabını hangi sıfatla nitelerse nitelesin, bu coğrafya ümmetin coğrafyasıdır. Savaş sonrasında başını önüne eğdirecek tavır ve siyasetten uzak durmalıdır.

Emperyalizm bu topraklardan defolup gittiğinde birlikte yaşayacağımız günleri şimdiden düşünelim.

İşte o zaman bizler Amerika`nın hükmen mağlubiyetiyle bayram edeceğiz.