• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Gördüğünüz gibi günlerdir konuşuluyor yazılıyor, tartışılıyor; yok efendim Mustafa Kemal`in askerleriyiz, Hayır Mustafa Kemal`in yoldaşlarıyız, yol arkadaşlarıyız...

CHP İstanbul il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu birilerinin Mustafa Kemal`in askerleriyiz sloganını beğenmemiş, militarizm kokuyor diye reddetmiş, onun yerine ‘Mustafa Kemal`in Yoldaşlarıyız` sloganını daha uygun bulduğunu söylemiş. Daha sonra CHP genel başkanlığına aday olan eski baro başkanı Ümit Kocasakal Canan Kaftancıoğlu`nu eleştirerek kendisinin ‘Mustafa Kemal`in Askerleriyiz` sloganını doğru bulduğunu kimliğini böyle ibraz ettiğini belirtmiş.

Daha sonra da o cephede yer alanlar bu kavgaya karışmış her biri tercihini ortaya koyarak münakaşanın devamına katkıda bulunuyorlar.

Buraya kadar bizi ilgilendiren bir durum yok. Aslında bundan sonrası için de bizi ilgilendiren bir şey yok.

Fakat gelin görün ki mesele öyle değil, medyanın iktidar cenahından birileri balıklamasına atladılar ve atlamaya devam ediyorlar.

Neymiş efendim, ‘Mustafa Kemal`in yoldaşlarıyız` demekle onu militan bir sol çizgiye çekmeye çalışıyorlarmış, yok efendim ‘Mustafa Kemal`in askerleriyiz` diyenler de onu militarist bir faşizm çizgisinde göstermiş oluyorlarmış...

Ondan sonra da CHP`ye yüklenerek; Vay efendim Mustafa Kemal`in kurduğu parti ne hallere gelmiş edebiyatı yapmaya çalışıyorlar.

Şimdi bu beyefendilere soruyoruz: Siz neyi oluyorsunuz Mustafa Kemal`in? Tamam, kiminiz yoldaşlığı, yol arkadaşlığı Marksist buluyor, kiminiz de onun askeri olma ifadesini faşist buluyor? Peki, siz neyi oluyorsunuz Mustafa Kemal`in? Cami arkadaşları mısınız, tarikattan ihvan mısınız, aynı zikir halkasının müdavimleri misiniz?

Eğer CHP mensuplarının Mustafa Kemal`in yolundan ayrıldıklarını, onun kurduğu partiyi bu şekilde tanınmaz hale getirdiklerini iddia ediyorsanız, buyurun siz tam bir Kemalist parti kurun, onun ilkelerini partinizin tartışılmaz manifestosu olarak sunun, seçim propagandası olarak sadece onun ilkelerini anlatın, bunun hiç dışına çıkmayın, yani tam bir Kemalist parti olarak arz-ı endam edin.

Yani madem CHP içindeki fırkaların her biri yanlış bir Mustafa Kemal sunuyor, o halde siz halkın karşısına gerçeğiyle çıkın bakalım.